August 6, 2008

Πόρρω απέχει ο Στρατηγός του Πόρου

Update 7/8/08

Αυτό φαίνεται να αγνοεί ο δήμαρχος:





Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνα της αστυνομίας στον Πόρο για τον εντοπισμό του κτήνους που έκαψε το Leo. Λες και το κτήνος εξαφανίστηκε, κυνηγημένο από τις τύψεις του. Αλλά όχι. Απολαμβάνει, προφανώς, την ομερτά της τοπικής κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν οι Ποριώτες να μη γνωρίζουν το κτήνος. Δεν είναι δυνατόν το κτήνος να εκδήλωσε πρώτη φορά τέτοια συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. Η αστυνομία δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Το περίεργο και διαφορετικό θα ήταν αν έκανε κάτι. Ο λαλίστατος στην αρχή Δήμαρχος όμως, ο Δημήτρης Στρατηγός, τί κάνει γι’ αυτό; Προφανώς τίποτα κι αυτός. Πόρρω απέχει ο Δήμαρχος Πόρου από τα αισθήματα χιλιάδων ανθρώπων σ’ όλον τον κόσμο, που συγκλονίστηκαν από το γεγονός, χιλιάδων ανθρώπων που έκλαψαν με την εικόνα του καημένου του Leo, θύμα ενός διεστραμμένου δημότη του Πόρου, χιλιάδων ανθρώπων που θέλουν να δουν ότι ο δράστης θα τιμωρηθεί για την αποτρόπαια πράξη του.




Ο κ. Στρατηγός όμως αδιαφορεί για την εικόνα του Πόρου μετά το γεγονός. Πιστεύει ότι σύντομα θα ξεχαστεί. Δεν φαντάζεται ότι χιλιάδες άνθρωποι θα φροντίσουν να μη ξεχαστεί ποτέ. Δεν φαντάζεται ότι χιλιάδες άνθρωποι θα κάνουν γνωστό τον Πόρο σ’ όλον τον κόσμο, ως το ελληνικό νησί όπου τα ζώα κακοποιούνται ελεύθερα. Με Δήμαρχο το Δημήτρη Στρατηγό.

24 comments:

  1. Εδώ ρε Swell φάγανε το παιδάκι οι μπράβοι 20 χρονών(!) και είμαι σίγουρος ότι υπό την προστασία των τοπικών παραγόντων θα καθαρίσει με 4-5 χρονάκια ο ένας και οι άλλοι την βγάλανε κιόλας καθαρή.

    Περιμένεις να ενδιαφερθεί κανένας για έναν σκύλο και μάλιστα στην επαρχία?!

    Είπαμε εδώ είμαστε άγρια δύση, θέλουμε δουλειά ακόμα.

    ReplyDelete
  2. Δεν πάνε οι μπάτσοι να τον πιάσουν για να μην τους κλέψει κανα περιπολικό και βρουν το μπελά τους...
    Και ο Στρατηγός Δήμαρχος τι μπορεί να κάνει να κατεβάσει τα τανκς;
    Συμπάθαμε λάλησα από τη ζέστη...

    ReplyDelete
  3. @Ptboul: Δίκιο έχεις.

    ReplyDelete
  4. @Monahikos likos: Λάλησα κι εγώ Λύκε. Δεν σκέφθηκα ότι φοβούνται οι μπάτσοι μήπως τους πάρει το περιπολικό. Άκουσα πάντως ότι ο ΟΠΑΠ θα εντάξει νέο διαγωνισμό στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ "Πότε θα κλαπεί το επόμενο περιπολικό". Και ο παίκτης θα ποντάρει σε 10, 20, 30, 60 λεπτά, 2 ώρες κ.λ.π.

    ReplyDelete
  5. Βεβαια, παιζει και η πιθανοτητα αυτο να το εκανε καποιος που δεν ειναι ντοπιος, που εκανε διακοπες εκει, ειτε Ελληνας ειτε ξενος και να μην ειναι πλεον στο νησι...

    ReplyDelete
  6. Δε νομίζω ότι αυτό το έκανε τουρίστας, κανείς δεν ξέρει βέβαια, αλλά αυτά τα κάνουν εκείνοι που αισθάνονται ότι δεν θα τους φανερώσει κανένας.

    ReplyDelete
  7. @Βutterfly: Ο μέσος ξένος θεωρώ ότι είναι περισσότερο ζωόφιλος από το μέσο νεοέλληνα. Μάλλον απίθανο να το 'κανε τουρίστας. Συμφωνώ, δηλαδή, με το σχόλιο του Greek rider.

    ReplyDelete
  8. Πορρω του Πορου λοιπον....Πορος λοιπον αγαπητε ναυτοσυναγωνιστα,ειναι το νησι στο οποιο λειτουργει το Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ του πολεμικου μας ναυτικου.Εκει εκπαιδευονται οι νεοσυλλεκτοι ναυτες.Εκτος απο αυτους της καλοκαιρινης σειρας,οι οποιοι εκπαιδευονται στη ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ,πρωην Κ.Ε. ΠΑΛΑΣΚΑΣ,πρωην Κ.Ε. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ.Βλεπεις,το καλοκαιρι,οι Ποριωτες εχουν τουριστες και δε γουσταρουν την παρουσια ναυτων,ενω το χειμωνα οι νεοσυλλεκτοι ναυτες ειναι οι οικονομικοι τους αιμοδοτες....Εχουν φροντισει να επιτρεπεται μια δυο φορες σε καθε σειρα να βγαινουν εξω οι ναυτες να αιμοδοτουν τα μαγαζια τους.Βεβαια,οταν βγαινουν τα παιδια,εχουν ηδη βουιξει τα συρματα στο νησι απο τη μοναδα οτι βγαινουν και πανε και κρυβουν τις Ποριωτισσες μεσα στα σπιτια οι Ποριωτες,ωστε ακομα και στις καφετεριες βλεπεις να σερβιρουν μονο αντρες!Οταν κατατασσονται οι ναυτες παρουσιαζονται σε κεινο το κεντρο με τα πολλα ονοματα και απο κει τους κατεβαζουν με την ΕΥΚΑΙΡΙΑ στο νησι.Οταν ορκιζονται ομως,τους υποχρεωνουν να βγαλουν εισιτηρια απο τα πρακτορεια του Πορου,εκτος κι αν εχουν βρει απο τον Πειραια οι δικοι τους εισιτηρια.Ετσι,αιμοδοτουνται οικονομικα και οι ναυτιλιακοι πρακτορες του νησιου απο τα ναυτακια.Κατα τα αλλα,το στρατοπεδο αυτο του ναυτικου ειναι σε απειρως καλυτερη κατασταση απο το αισχος που καθε τρεις και λιγο του αλλαζουν το ονομα.Οσο για αυτον που εριξε το βιτριολι στο σκυλι,αν ειναι Ποριωτης,δεν θα τον βρουν ποτε.....οι Ποριωτες!Και αυτο ισχυει για καθε επαρχια της Ελλαδας.........Βεβαια,εσυ προπαιδευτηκες στο αισχος με τα ονοματα τα πολλα.Μετα το 1994 χρησιμοποιησαν και το στρατοπεδο στον Πορο,που πριν ηταν η ΣΜΥΝ/ΣΔΥΝ/ΣΝ και ολο το κακο συναπαντημα.Εχουν κι αυτο το κακο στο ναυτικο καθε τρεις και λιγο να αλλαζουν τα ονοματα των υπηρεσιων τους,για να μην ξερουμε προς τα που να μουτζωνουμε!Παλι καλα που εχουν γυρισει και τον Ταμτακο στο ναυτικο,να γελαμε με τα χαλια τους-του ναυτικου,εννοειται.Καλες διακοπες.Οσο για το Ληο,κει που ειναι,σιγουρα θα περασει καλα!

    ReplyDelete
  9. that's way too cool.

    ReplyDelete
  10. All I can say is nothing because your blog is not interesting to read.

    ReplyDelete
  11. @Philippine lotto: Don't oblige yourself.

    ReplyDelete
  12. Παιδιά δίκιο έχετε, εδώ τον άνθρωπο που φάγανε στη Μύκονο κλαίμε και ενώ ο πατέρας του μας έκανε ρόμπα με τη μεγαλοψυχία του, η δικαιοσύνη πολύ αθώα πίστεψε ότι οι άλλοι 3 μπράβοι έτρεξαν 1 χλμ. μακριά από το club για να γλυτώσουν το παιδάκι.

    Ο φουκαράς ο σκυλάκος λοιπόν θα πρέπει να χαίρεται που δεν τον αποκεφάλισε κανένας βλαμμένος και τη γλύτωσε μόνο με βασανισμό!

    Η διαστροφή δεν έχει εθνικότητα, δε νομίζω ο μέσος Έλληνας να είναι πιο αναίσθητος στην κακοποίηση των ζώων από τον ξένο. Είναι εντελώς υποκειμενικό.

    Και καλό είναι να μην κατηγοράμε έτσι αόριστα το σύστημα, τον δήμαρχο, τους μπάτσους, κλπ. Να κάνω και μια πρόταση: Το ΕΣΥ να φροντίσει να τοποθετήσει ψυχιάτρους σε όλη την επικράτεια, τρελοκομείο δυστυχώς δεν είναι μόνο η Αθήνα...

    Καλή σας μέρα μάγκες

    ReplyDelete
  13. Hi there, dear swell. greetings from Tibuktu!!
    Rixte ton dimarxo sta skylia!

    8a ta poume se mia vdomada.

    ReplyDelete
  14. @Αnonymous 7/8/08: Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η διαστροφή δεν έχει εθνικότητα. Παρ' όλα αυτά, κοιτώντας δίπλα μου, θεωρώ ότι διαγωνιζόμαστε με πολύ καλές προοπτικές για την πρώτη θέση.

    ReplyDelete
  15. @Cynical: Hi to you too. Has the contact with the local mafia branch there been made or what? Can I be of any help on the specific subject?

    ReplyDelete
  16. Σιγά μην ασχοληθούν με ένα ζώο. Εδώ έχουν να υποδεχτούν τόσα σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα, να φιλοξενήσουν τόσο κόσμο. Θα ασχοληθούν με τα κτήνη; Αν ενδιαφέρονταν θα φρόνιζαν και για αξιοπρεπή φροντίδα για το ζώο.

    ReplyDelete
  17. Τελικά υπάρχουν πολλά αρρωστημένα μυαλά, και που να σφίξουν οι ζέστες πιο πολύ...

    ReplyDelete
  18. @Ο δειμος του πολίτη: Σωστά τα λες.

    @Εφιάλτης: Δεν μας αγγίζει η ζέστη. Και με κρύο τα ίδια κάνουμε.

    ReplyDelete
  19. Χλωμό μου φαίνεται ο μεθυσμένος τουρίστας να κυκλοφορεί έχοντας πρόχειρο το ακουαφόρτε...
    Οργανωμένος ντόπιος είναι...και τώρα φοράει τη μάσκα του πιό έκπληκτου απ'όλους...
    Το Στρατηγό πάντως δεν τον έχω εγκαταλείψει...(το πήρες τελικά εκείνο το μέηλ???)

    ReplyDelete
  20. @Patsiouri: Καλημέρα, βεβαίως το πήρα. Το φλερτ με το δήμαρχο πηγαίνει καλά. Με άγνωστη κατάληξη όμως. Καλό Σ/Κ!

    ReplyDelete
  21. Τραγικό αυτό που συνέβη αλλά προσωπικά εστιάζω την προσοχή μου πρώτα στους χαμένους ανθρώπους και μετά στα υπόλοιπα ζώα.

    Επίσης βρίσκω πιο σωστό να γνωρίζω την ψυχική κατάσταση κάποιου πριν τον κρίνω.

    ReplyDelete
  22. Ξέρεις φίλε μου το φρικιό που έκαψε το Λήο μάλλον δεν διαφέρει από όλους όσους τον καλύπτουν!!
    Αφού δεν τον φοβούνται και δεν νοιάζονται να τον εξουδετερώσουν μην ξανακάνει τα ίδια, ακόμη και σε ανθρώπους, δεν σημαίνει παρά το ότι είναι όμοιοί του!!
    Αλλοιώς θα τρόμαζαν στη σκέψη ότι κυκλοφορεί ελεύθερος και ατιμώρητος!!

    Και αυτό, δηλαδή ότι δεν τρομάζουν, εμένα με ΤΡΟΜΑΖΕΙ περισσότερο!!

    ReplyDelete
  23. @Marianaonice: Θα συμφωνήσω μαζί σου. Είναι τρομακτικό να υπάρχουν άνθρωποι που καλύπτουν το ανθρωπόμορφο κτήνος. Αποφεύγοντας τη σκέψη ότι θα μπορούσε να κάνει το ίδιο στα παιδιά τους.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...