May 14, 2009

Ρόδος, ευλογημένος τόπος! (a')



Από παλιά όλοι θεωρούσαν το νησί ευλογημένο για το κλίμα του, το περιβάλλον και τα μνημεία του. Το θεωρούσαν ευλογημένο κυρίως εκείνες οι βόρειες θεές που έρχονταν για διακοπές τα καλοκαίρια και έμεναν για πάντα. Παντρεύονταν Ροδίτες κι έκαναν οικογένειες. Πολλές είναι θύματα σήμερα του δασύτριχου με τις χρυσές αλυσίδες που τις πλησίασε τότε πρώτος. Τις βλέπεις παντού και τις αναγνωρίζεις εύκολα από τα ελληνικά τους με τη ξενική προφορά. Ευλογημένος τόπος είναι η Ρόδος γιατί μπορεί ν’ αρχίσει να βρέχει καταρρακτωδώς, μπορεί να πλημμυρίσουν οι δρόμοι κι αν οδηγείς μοτοσυκλέτα να γίνεις σύσκατος, αλλά γρήγορα τα μαύρα σύννεφα θα διαλυθούν και στη θέση τους ένας λαμπρός ήλιος θα εμφανιστεί, που θα σε στεγνώσει και θα σου φτιάξει τη διάθεση.

Ευλογημένοι είναι οι κάτοικοι της Ρόδου. Έχουν πάρει τόση ευλογία που δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Γιατί ενώ ο τουρισμός πέφτει, αυτοί δεν λένε να σταματήσουν να θεωρούν τους τουρίστες ηλίθιους, ώστε να πάψουν να τους χρεώνουν υπέρογκα ποσά γι’ αυτό που τους προσφέρουν. Από την πολύ ευλογία δε, ξέχασαν και το «ευχαριστώ». Ό,τι κι αν αγοράσεις, απ’ όπου κι αν το αγοράσεις, κανείς ποτέ δεν θα σου πει «ευχαριστώ».

Είναι τόσο ευλογημένη η Ρόδος, που δίνει εκπληκτικές ευκαιρίες στους κατοίκους της. Γνώρισα πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που έγινε πρόεδρος του ΔΣ καθημερινής εφημερίδας. Κατάφερε να κάνει την εφημερίδα Εξόρμηση της Ρόδου. Και όταν αποφάσισε να αλλάξει το σχήμα της εφημερίδας σε μικρό, το golden boy (κλικ εδώ) που ήταν σύμβουλός του και το οποίο στηρίζει ο άλλος βουλευτής του ΔΣ,  αυτός που ντρέπεται να πει ότι είναι στο ΔΣ της εφημερίδας ΠΡΟΟΔΟΣ (κλικ εδώ), προσφέρθηκε να κάνει τη δουλειά με 30.000€. Όταν βρέθηκε επαγγελματίας που μπορούσε να κάνει την ίδια (αν όχι καλύτερη) δουλειά με 15.000€, το golden boy έσπευσε να μειώσει την δική του προσφορά κατά 50%! Ο πρόεδρος του ΔΣ δεν κατάλαβε τίποτα και συνεργάζεται μέχρι σήμερα με το golden boy! Μιλάμε για ΤΟ ήθος. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΔΣ και πρώην υπουργός, αλλά και ο βουλευτής είναι πάλι υποψήφιοι.

Γνώρισα λογιστή, ο οποίος μου είπε ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας στην οποία κράταγε τα βιβλία, τον «έκανε διευθύνων σύμβουλο»! Ναι, έτσι ακριβώς το είπε. Όταν ανέφερα στο διευθυντή μεγάλου ξενοδοχείου ότι ο συγκεκριμένος λογιστής έγινε πλέον διευθύνων σύμβουλος, με ρώτησε έκπληκτος: «Ποιός, αυτό το ζώον;» Το εν λόγω πάντως οδηγεί μερσεντέ, όπως και άλλα πολλά της ιδίας συνομοταξίας. Αφήστε που έχει το σπάνιο νεοελληνικό χάρισμα να θεωρεί εαυτόν Αϊνστάιν και όλους τους άλλους επιεικώς ηλίθιους.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ (εδώ)

9 comments:

  1. Αναμένω τη συνέχεια για να σχολιάσω εφ΄ όλης της ύλης.

    Επί του παρόντος, την καλημέρα μου!

    ReplyDelete
  2. @Monahikos likos: Καλημέρα Λύκε! Ανάμενε γιατί στη μαγευτική Ρόδο συμβαίνουν μαγικά πράγματα.

    ReplyDelete
  3. Εγώ δεν κατάλαβα.
    Έκανε μικρό το σχήμα της εφημερίδας που πάει στο περίπτερο, ή την εφημερίδα σαν επιχείρηση;

    Παράγραφος

    ReplyDelete
  4. Προσθήκη Α'

    Και ποιός; Ο πρώην υπουργός ή ο "συγγραφέας" golden boy;

    Παράγραφος

    ReplyDelete
  5. @Παράγραφος: Όντας ειδικός και ικανότατος τα κατάφερε και τα δύο. Τί Κουταρνίθας θα ήταν τότε; Και σε ό,τι αφορά το δεύτερο ερώτημά σου, πρόκειται για συλλογική δουλειά. Του "συγγραφέα" και του Κουταρνίθα.

    ReplyDelete
  6. τι κοινό έχει

    μια σοκολάτα (υγείας)
    ένα scandal (όχι το παγωτό)
    και μια βαλίτσα (γεμάτη)

    ?

    Ιδού η Ρόδος...

    ReplyDelete
  7. Καλημερα Swell,
    φανταζομαι οτι την ευλογια "Παυλίδης" θα την αναφερεις στο "Συνεχίζεται"...

    ReplyDelete
  8. Η ΝΔ του Παυλίδη τη Ρόδο την είδε

    Το πήδημα θα το δει λίγο καθυστερημένα ,
    τον Ιούνιο με τα αγγουράκια μεγαλωμένα και καταπράσινα.

    ReplyDelete
  9. @Cynical: Καλησπέρα σας, αν κι έχω ήδη αναφερθεί στο μεγαλείο του Παυλίδη, δεν θα λείψει από τη συνέχεια. Βλέπεις, έχει εκλεκτική συγγένεια με κάποιον απο τους "δικούς" μου.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...