September 18, 2009

Η ανασφάλεια του Κωστάκη και του Γιωργάκη





 
Στην ανασφάλεια των δύο "αρχηγών" οφείλεται αποκλειστικά το γεγονός, ότι αυτό που θα δούμε πάλι θα είναι ένα ντιμπέιτ-σούπα. Αποστειρωμένο, παγωμένο, μεταξύ μικρών παιδιών που έχουν μαλώσει και δεν θέλουν ούτε να κοιτάξουν το ένα το άλλο. Η ανασφάλεια τους κάνει να υιοθετήσουν πάλι τη μορφή που οι ίδιοι κατέκριναν στις ευρωεκλογές. 

Από την άλλη πλευρά, θα έπρεπε να μη δεχτεί κανείς δημοσιογράφος να συμμετάσχει σε τέτοια γελοία διαδικασία. Αλλά, πως να περιμένεις τέτοια επαγγελματική υπευθυνότητα και συμπεριφορά από δημοσιογράφους, όταν ακόμα και ο πρόεδρός τους είναι, επιεικώς, γελοίος...

Εχει δίκιο η Αλέκα που ζήτησε συγγνώμη για τη συμμετοχή της σ' αυτό το γελοίο πανηγύρι. Αντάξιο γελοίων πολιτικών και πολιτών που τους ψηφίζουν.

14 comments:

  1. Βιάζεσαι... έχει να πέσει πολύ γέλιο στον μεταξύ τους διάλογο...

    ReplyDelete
  2. @Monahikos likos: Το ξέρω Λύκε, γι' αυτό διοργανώνουμε βραδιά παρακολούθησης της κωμωδίας εδώ, όπου και σε προσκαλούμε. Αν ο καιρός βοηθήσει, θα γίνει σε εξωτερικό χώρο. Σημείωσε ότι θα παρευρίσκεται και ο γνωστός υποψήφιος της ΝΔ με τη μητέρα του, με τα συνήθως καυστικά σχόλιά τους.

    ReplyDelete
  3. καυστικά και θορυβώδη...

    ReplyDelete
  4. Ο ένας πολιτικός, δεν θέλει να συμμετάσχει αλλά τελικά θέλει.
    Ο άλλος δεν είναι ''πολύ ζεστός'' αλλά μπορεί και να ζεσταθεί.
    Ο τρίτος κατακρίνει τη διαδικασία αλλά θα είναι παρών.

    Προς τι το ''τραβάτε με, κι ας κλαίω;''

    Το ίδιο συμβαίνει και στην άλλη πλευρά, τη δημοσιογραφική:
    Οι δημοσιογράφοι -έχοντες άποψη για όλα- ναι μεν απορρίπτουν τη διαδικασία ως μη ενδιαφέρουσα και άσκοπη, επιμένουν όμως να συνωστίζονται για να συμμετάσχουν, ακόμη και φυτεύοντας ''δημοσκοπήσεις'' για τα πρόσωπά τους στο Διαδίκτυο.

    Α β υ σ σ ος η ψυχή του ανθρώπου!!!

    ReplyDelete
  5. @Μonahikos likos: Σωστά, και θορυβώδη. Απορώ πως μου διέφυγε...

    ReplyDelete
  6. @Μαίρη Σάββα: Eχεις δίκιο, τραβάτε με κι ασ κλαίω έχει καταντήσει η ιστορία. Πάντως, αν ήθελαν αυτοί που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι να αλλάξει η διαδικασία, ήταν στο χέρι τους. Αν αρνούνταν να συμμετάσχουν. Αλλά, όπως λες, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και δη, του αυτοαποκαλούμενου δημοσιογράφου.

    ReplyDelete
  7. Αγαπημένε, τόσες πλανταγμένες και ριζοσπαστικές αποφάσεις έχει πάρει η Αλέκα. Ας έπαιρνε κι άλλη μία, ας απείχε κι ας έδινε το... καλό παράδειγμα. Αλλά η αγωνία παιδί μου θέλει γόνατα για να την ανεχτείς!
    Την καλησπέρα μου και τα φιλιά μου!

    ReplyDelete
  8. @Koptoraptou: Αγαπημένη, φοβήθηκε η καημένη η Αλέκα, μην την χαρακτηρίσουν σνομπ. Κάτι τέτοιο δεν θα ταίριαζε στην εικόνα της σταχομαζώχτρας που έχει κι έτσι αποφάσισε να συμμετάσχει. Καλημέρα σου και καλό Σ/Κ!

    ReplyDelete
  9. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να μποϊκοτάρουμε το ψευτοντιμπέιτ για να μηδενιστεί η τηλεθέασή του, όχι τόσο για τους αρχηγούς, αλλά για τους πέντε δημοσιογράφους που δεν επιζητούν παρά μία ακόμα ευκαιρία προβολής και αύξησης του "κασέ".
    Είναι στοιχειώδης υποχρέωση των blogger στον εαυτό τους.
    καλημέρα και καλό Σ/Κ

    @αλλενάκι

    ReplyDelete
  10. @Αλλενάκι: Συμφωνώ μαζί σου. Αν είμαι στοιχειωδώς σοβαρός άνθρωπος, πρέπει να αποφύγω την τηλεοπτική σούπα στις 8 το βράδυ. Εκτός αν παρακολουθώ τις μεσημεριανές...

    Καλό σου Σ/Κ!

    ReplyDelete
  11. @SWELL:
    REZILI! OUTE ENA DEBATE DEN MPOROUN
    NA DOIRGANOSOUN...S'AUTO PHISIKA EXEI LOGO KAI H KAINOURGIA ARXH TIS XORAS OI... DIMOSIOGRAPHOI!
    EINAI EPOMENO OTAN SE MIA XORA IPARXOYN "TOO MANY CHIEFS AND NOT
    ENOUGH INDIANS"!!!

    ReplyDelete
  12. @Cool: Χωρίς να έχω την καλύτερη γνώμη για κάποιους δημοσιογράφους, ΔΕΣ ΕΔΩ, πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έκαναν καλά που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια γελοία διαδικασία. Eπειδή τα δύο παιδάκια διακατέχονται από ανασφάλειες.

    ReplyDelete
  13. http://teachers-limnou.blogspot.com/2009/09/blog-post_20.html

    ReplyDelete
  14. Καλά λέει το Αλλενάκι. Απορώ, υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται να το δει; Λες και θα μας πουν τίποτα καινούργιο κι αυτοί. Μια ζωή πια αντιγράφουμε τους αμερικάνους σε αυτά που κάνανε τη δεκαετία του 60 επί Κένεντυ και βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε και σύγχρονοι και προοδευτικοί. Από την άλλη βγαίνουμε με σημαιάκια και αλαλαγμούς σε δρόμους και πλατείες λες και ζούμε την νέα Οκτωβριανή επανάσταση κάθε φορά που μιλάει πολιτικός αρχηγός.
    Είμαστε πολύ πίσω...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...