February 28, 2010

Ο τρακαδόρος


Και μάλιστα όχι ένας τυχαίος τέτοιος.  Ο πρόεδρος όλου του σωματείου.  Ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος.  Πρότεινε στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του σωματείου, τη δημιουργία φιλόπτωχου ταμείου κατά πως κάνει η πτωχή μεν, τιμία δε εκκλησία.  Οπου σ' αυτό το ταμείο θα καταθέτουν όσοι θέλουν χρήματα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Μια πληροφορία που κυκλοφόρησε ότι ο κ. Πετσάλνικος θα καταθέσει 100.000 ευρώ στο ταμείο, κρίνεται ως προβοκατόρικη.  Γιατί ο πρόεδρος δεν μπόρεσε να πείσει τα μέλη του σωματείου, τους βουλευτές, να δεχτούν σημαντική μείωση του μισθού τους.  Να σημειώσουμε ότι οι βουλευτές, εκτός από το μεγάλο μισθό, απολαμβάνουν και πολλά τυχερά.  Κυρίως από τους πολίτες που τους πληρώνουν για να κάνουν τη δουλειά τους. 

Οι βουλευτές όμως σωστά δεν δέχτηκαν να συνεισφέρουν.  Γιατί πρέπει να αμείβονται επαρκώς ώστε να νομοθετούν σωστά και να μην μπαίνουν σε πειρασμό, και να ζητάνε τζάμπα καφετιέρες.

6 comments:

  1. πολύ θετικό το βρίσκω!

    Οχι μόνο πρέπει να τους κόψει τον 13, 14, 15, 16 μισθό, αλλά και τα τυχερά τους και να τους φιλοτιμήσει να πληρώσουν και εθελοντικά!!!

    ReplyDelete
  2. γειά και χαρά!
    πρώτη φορά μπαίνω στο blog σου..
    και κατά σύμτωση έχουμε το ίδιο
    θέμα σήμερα!
    κατά την ταπεινή μου άποψη,ο Πρόεδρος
    της Δημοκρατίας παίρνει τσάμπα
    λεφτά,γιατί δεν κάνει τίποτα...ας αδειάσουν τη θέση να δεις πως θα μαζέψουν λεφτά,και ας κόψουν στο ήμισι το μισθό τους και να δεις πως θα γεμίσουν τα ταμεία !!!!

    ReplyDelete
  3. @Ange-ta: To μόνο πρόβλημα είναι ότι αν το έκανε ποτέ ο πρόεδρος, θα έχανε και ο ίδιος όλα αυτά που λες. Γι' αυτό τον βλέπουμε να είναι τόσο "πειστικός" σε αυτά που προτείνει στους βουλευτές.

    ReplyDelete
  4. @Dromeas: Καλώς τον! Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός παχύδερμου. Γι' αυτό ο Πετσάλνικος, δίκην παπά, είπε να βγάλει δίσκο...

    ReplyDelete
  5. οι πλαστικές φιλάνθρωπες κυρίες με τα σανέλ δεν θα συνεισφέρουν? αν συνεισφέρουν παρακαλώ πολύ να συνεισφέρουν ανώνυμα!
    μην το ξεφτιλίσουν άλλο με την αυτοδιαφήμιση και την προβολή των χρημάτων τους!!

    @αλλενάκι

    ReplyDelete
  6. @Αλλενάκι: Βεβαίως και θα συνεισφέρουν κι αυτές. Με πρώτη την κα Μαριάννα, τη σταρ του MEGA.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...