March 10, 2010

Δικάστηκε το κτήνος της Ρόδου


Ο τσοπάνος που κρέμασε τους δύο σκύλους, για να μην πηγαίνουν κυνηγοί στην περιοχή που βόσκουν τα πρόβατά του.  Στο μαντρί του οι αρχές βρήκαν και πολλά δόκανα, η χρήση των οποίων απαγορεύεται.

Η ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο είναι 1.500€ πρόστιμο και φυλάκιση 9 μηνών προς 10 ευρώ την ημέρα. 2.500 + 2.700 = 5.200. Αν λάβουμε υπόψη την οικονομική του κατάσταση, σίγουρα τον έτσουξε αρκετά.  Αυτή είναι η αυστηρότερη ποινή που προβλέπει ο νόμος (πλημέλημα) για θανάτωση ζώων.  Για τη ζωοκλοπή προβλέπεται και η εκτόπιση.  Οχι όμως για τη θανάτωση, δεν το προβλέπει ο νόμος.

Ο ίδιος νόμος, των ιδίων νομοθετών, που προέβλεψαν και την ασυλία των πολιτικών.

21 comments:

  1. Μικρή μου φάνηκε η ποινή, αν και έστω κι έτσι, ας είναι.
    Πρέπει να αλλάξει ο νόμος και η τιμωρία βασανισμού ή θανάτωσης ζώων.
    5.200 Ευρώ για τις ζωές 2 σκύλων, για δυο ψυχές που δεν θα ξαναρθούν στη γη, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ!

    ReplyDelete
  2. Συμφωνώ, είναι μικρή η ποινή. Αυτός είναι όμως ο νόμος στην Ελλάδα. Είναι πάντως η πρώτη φορά που καταδικάζεται κάποιος γι' αυτήν την αιτία στη Ρόδο. Που ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ "ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ" ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.

    ReplyDelete
  3. Και ξέρεις τι;

    Ένα πούστικο κόμμα σ΄αυτή τη σκατοχώρα δεν έχει δείξει ενδιαφέρον να προστατέψει τα ζώα.
    Ούτε ένα.
    Ούτε αυτό που ψηφίζω.

    Γι αυτό το θέμα, όχι μόνο σε πορείες κατεβαίνω, αλλά βαράω και μπάτσους.

    Δεν μπορώ, δεν μπορώ, το ξαναλέω.
    Εμετός που είμαι Ελληνίδα.

    Ορίστε, κάναμε θέμα επιτέλους την καταδίκη ενός καθάρματος.
    Το 2010!

    ReplyDelete
  4. Περα απο τη καταδικη και τη κατακραυγη του κοσμου νομιζω οτι αυτο που θα ερπεπε να κανουν καποτε ειναι να σταματησουν καποια ασχετα μαθηματα (θρησκευτικα) και να ξεκινησουν μαθηματα ηθους και λογικης συμπεριφορας και προς..
    συνανθρωπους και προς τα ζωα!
    Αν ακουγεται...εξωπραγματικο ας σκεφτει κανεις τι διαβαζει καθε μερα στις εφημεριδες!
    Εχουμε γινει μια πολυ αναλγητη κοινωνια τελικα και δεν βλεπω καμμια αλλαγη προς το καλυτερο απο πουθενα....

    ReplyDelete
  5. @Tsaousa: Τα κόμματα έχουν άλλα να ασχοληθούν και τα ζώα είναι στα αζήτητα. Το ίδιο και τα ΜΜΕ. Με μόνη εξαίρεση ίσως την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

    Προσωπικά έχω σπάσει μερικές φορές τα κουτιά που βάζουν μερικοί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, για να μεταφέρουν το σκύλο τους. Ευχαρίστως θα έσπαγα και μπάτσους.

    ReplyDelete
  6. @Εlva: Δεν είναι το σχολείο, το σπίτι και οι γονείς είναι που πρέπει να διαπαιδαγωγήσουν κατάλληλα τα παιδιά, αλλά... Πολύ συχνά συναντώ ανθρώπους, που όταν βλέπουν τους σκύλους, αν και δεμένοι, αλλάζουν πεζοδρόμιο.

    ReplyDelete
  7. Του έπρεπε μεγαλύτερη ποινή.
    Το είδα σήμερα στην εφημερίδα (και είναι από τα πολλά περιστατικά που κατά καιρούς γράφονται).
    Μα γιατί να είμαστε τόσο σκληροί με τα ζώα στην Ελλάδα;

    Δεν μπορώ να το δεχθώ.

    ReplyDelete
  8. Καλύτερα να τον παλουκώσουν.

    ReplyDelete
  9. Κι εμενα μου φαινεται πολυ μικρη η ποινη. Επιτελους κατι πρεπει να γινει, δε μπορει ο καθε βρωμιαρης να σκοτωνει με το ετσι θελω τα ζωα. Ποσες φορες δεν εχουν σκοτωσει νεογεννητα? Αυτη η αδικια και η σκεψη "εγω ειμαι ο αρχοντας της γης και θα κανω οτι θελω με οποιον ειναι πιο αδυναμος απο εμενα" πρεπει επιτελους να ξεριζωθει απο το μυαλο μας. Μονο τοτε εχει ελπιδα αυτος ο κοσμος κι εμεις οι ανθρωποι μαζι του

    ReplyDelete
  10. Κι όμως.
    Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω swell με τη χαρά μου (...) αλλά η Μπατζελή ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ!
    Σήμερα ενημερώθηκα τι έγινε και θα το μάθεις σύντομα από ανάρτηση μου.
    Η πρώτη κυβέρνηση που αναλαμβάνει δράση για τα λατρεμένα μας μπουμπούκια!

    Κατάλαβες;
    Θέλετε να μετανιώσω που ψήφισα ΠαΣοΚ και δεν σας αφήνει! :)))

    ReplyDelete
  11. @Swell αυτό που λες στην Elva ότι συμβαίνει έχι ρίζες στην παιδική ηλικία αποκλειστικά.

    ReplyDelete
  12. @Βάσσια: Συμπάσχω μαζί σου.

    @Hackaday: Kαι λίγα ζητάς...

    @Αnonymous: Αυτή η αντίληψη "του άρχοντα της γης" είναι που κατέστρεψε και το περιβάλλον.

    ReplyDelete
  13. @Tsaousa: Περιμένω να διαβάσω τα "κατορθώματα" της Μπατζελή.
    Αν δεν το μετανιώσεις, μ' αυτόν τον καημό θα "πεθάνω."

    Ναι, στην παιδική ηλικία προκύπτουν, με την "καθοδήγηση" ηλίθιων γονιών τις περισσότερες φορές, παρά μια κακή εμπειρία που, με κατάλληλο χειρισμό, ξεπερνιέται.

    ReplyDelete
  14. Καλημέρα. Μπορείς να κρίνεις τον άλλο από τη συμπεριφορά που έχει απέναντι στα σκυλιά. Πάντως μη νομίζεις, και πολλοί "νεότευκτοι" ιδιοκτήτες τα έχουν για να καλύψουν άλλες ανάγκες, βγάζουν μια υστερία μέσα από όλο αυτό. Ο σκύλος θέλει ελευθερία, δεν θέλει υπερπροστασία.
    Καταλαβαίνει αμέσως αν τον αγαπάς και αν κάνεις για να συμβιώσεις μαζί του.
    Πιο σημαντικό νομίζω είναι να τον δέχεσαι, απλά και φυσικά. Μετά θα έλθουν όλα τα άλλα. Επίσης είναι πολύ ανεξάρτητος και σου επιτρέπει και σένα το ίδιο. Αν δεν θέλεις να ασχοληθείς μαζί του δεν "θα σου πει τίποτα". Σε αφήνει και σένα στην ελευθερία σου.
    @αλλενάκι

    ReplyDelete
  15. Έχουμε πάψει προ πολλού να είμαστε κοινωνία. Είμαστε υποσύνολα που το καθένα έχει τα δικά του κοινά ενδιαφέροντα (συμφέροντα)και για τα ζώα, ειδικά τα σκυλιά, νοιάζονται λίγοι και κάποιοι επιδερμικά. Εγώ μπορεί και να τον κρεμούσα παρ' όλο που δέχομαι οτι τους ανδρώπους της υπαίθρου η ζωή τους σκληραίνει και ειδικά με τα ζώα που δεν τους είναι πια χρήσιμα, πόσο μάλλον μ' αυτά που τους κάνουν και "ζημιές" Κλείνω μ' έναν στίχο από το τραγούδι "ο Μπλακ" με την Ελένη Δήμου, που λέει"ίσως η αγάπη να είν' ένα σκυλί που κουνάει ακόμα την ουρά του"

    ReplyDelete
  16. @Αλλενάκι: Βέβαια, βγάζουμε τις ανασφάλειές μας πάνω και στους σκύλους. Ή το άλλο, να έχεις σκύλο και να μισείς τα αδέσποτα. Αβυσσος η μαλακία του νεοέλληνα Αλλενάκι. Την εισπράττουμε καθημερινά σε όλους τους τομείς.

    ReplyDelete
  17. Οι Αθλιοι: Ναι, αυτός που χρησιμοποιεί το ζώο στην καθημερινή δουλειά του, πολύ συχνά το αντιμετωπίζει ως εργαλείο. Μου δουλεύει - το κρατώ, χάλασε - το πετώ. Για την κοινωνία που έχουμε φτιάξει, προτιμώ να μη πω τίποτα.

    ReplyDelete
  18. Αυτο λεω κι εγω swell. Σε οτιδηποτε ισχυει αυτη η φιλοσοφια. Ειτε απεναντι στα ζωα,ειτε σε ανθρωπους ειτε στο περιβαλλον. Βλεπεις το δεντρο δε διαμαρτυρεται οταν το κοβεις ουτε το νερο οταν το μολυνεις. Και για πολλους η μονη αντιδραση ερχεται οταν θιγουν απο αυτο (πχ ενας ψαρας δει οτι τα ψαρια εχουν εξαφανιστει λογω της μολυνσης). Ν δουμε αν υπαρχει ελπιδα..

    ReplyDelete
  19. @Anonymous: Εγώ δεν ελπίζω. Είμαι σίγουρος ότι δεν πρέπει να ελπίζουμε...

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  21. αδερφέ,καμιά τιμωρία δεν είναι αρκετή,και δεν πιστευω στην δικαιοσύνη.Αυτό που θα έκανα εγώ πρώτο θα ήταν αντί να βλέπεις τα κουτάβια στη φωτογραφία θα έβλεπες τα αρχ@@ του κρεμασμένα με τα άντερά του.

    Πίστεψέ με, έχει αποτέλεσμα δοκιμασμένο

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...