March 18, 2010

Οι συνδικαληστές της ΓΣΕΕ


Η ΓΣΕΕ διοργανώνει το συνέδριό της στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής.  Το Youth Hostel της περιοχής ήταν κλειστό κι έτσι οι αγωνιστές αναγκάστηκαν με μισή καρδιά να μείνουν σε παντάστερο ξενοδοχείο.  Οποίο βασανιστήριο για γνήσιους προλετάριους.


Ο εσμός του Παναγόπουλου προχώρησε σε αυτομαστίγωση.  Εκλεισαν τις σουίτες του ξενοδοχείου.  Φαίνεται, τελικά ότι ένα γιαούρτι ήταν λίγο, πολύ λίγο.  Για τον αρχισυνδικαληστή. Ακόμη και για μελλοντικούς βουλευτές.



Πηγή:  http://www.antinews.gr/?p=37914

12 comments:

  1. Έχω ακούσει ότι η θέση του εργατοπατέρα της ΓΣΕΕ κοστίζει 150,000 ευρώ, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό.

    Άμα συνηθίσει κάποιος στα μεγαλεία σαν βασιλιάς άντε να χωνέψει μετά τα γιαούρτια που θα τρώει κατάμουτρα.

    ReplyDelete
  2. Με το "κοστίζει" εννοώ ότι τόσα έχω ακούσει ότι είναι η ετήσια αποζημίωσή του για να τρώει γιαούρτια...

    ReplyDelete
  3. Με το "να τρώει γιαούρτια" εννοώ να μην μπορεί ένας πρόεδρος των εργαζομένων να περπατήσει ανάμεσα σε εργαζόμενους και να αναγκάζεται να χρειάζεται προστασία. Δηλαδή να μην έχει την απαραίτητη λαική νομιμοποίηση καθώς το ποσοστό αυτών που ψηφίζουν φαντάζομαι είναι πολύ μικρό σε σχέση με το σύνολο των εργαζομένων.

    ReplyDelete
  4. Swell, καλησπερα.
    Τι μπορει να περιμενει κανεις απο τετοιου ειδους 'συνεδρια' οπου το κυριο χαρακτηριστικο ειναι η καταναλωση σαμπάνιας και ουίσκι μαζι με το ξεπουλημα των δικαιωματων των εργαζομενων!Διαβασες για την οδηγια Μπολκενσταιν, φανταζομαι..

    ReplyDelete
  5. @Greek Rider: Πιθανό το θεωρώ να τσεπώνει αυτό το ποσό για τους "αγώνες" του. Φαντάσου τα χρήματα που θα πληρώνει στα καθαριστήρια. Πώς να περπατήσει ανάμεσα στους εργαζόμενους; Είναι τόσο συμπαθής, που άκουσα ότι ζήτησε θωρακισμένο αυτοκίνητο.

    ReplyDelete
  6. @Elva: Πρόκειται για εργάτες της τσέπης. Κυκλοφορούν πολλοί από δαύτους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

    Στην οδηγία Μπολκενστάιν, έκαναν πλαστική και μπότοξ μαζί.

    ReplyDelete
  7. Good post and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thanks you on your information.

    ReplyDelete
  8. @greek rider
    στην πραγματικότητα οι συνδικαλιστές παιρνουν τον μισθο τους απο την οργανική τους θέση. Εν προκειμένω ο Παναγόπουλος τον μισθό του απο την εθνική τράπεζα. Αλλά.... ο καθενας απο αυτους ειναι μελος σε ...πόσα άραγε Δ.Σ.
    Τι σημαινει αυτό. ότι σχεδόν όλα τα Δ.Σ των ΔΕΚΟ ή γενικά των Α.Ε του δημοσίου, αμποιβουν τα μέλη τοςυ με περίπου 200-500 ευρώ την συνεδριαση, πολλά δε απο αυτά έχουν και μηνιαια αμοιβή ανεξαρτητως των συνεδριάσεων.

    Η δε κλασική εξυπηρετηση που κάνουν στους κολλητους του συνδικαλιστικου τους κυκλωματος, ειναι να τους τοποθετουν σε διαφορα Δ.Σ. μικροτερων δημοσιων εταιριών ή οργανισμών.
    Τα ποσά που εισπρατουν συνολικά ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

    Αλλά το προκλητικό συνολο των αμοιβών τους, δεν ειναι το χειροτερο. Το ακόμα χειροτερο ειναι ότι ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τραπεζες, Δημοσιοι Οργανισμοι, ΔΕΚΟ, κλπ, εχουν όλους αυτοςυ σαν βουβά μελη, που συνυπογραφουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, για να μην χαλασουν το χατηρι της κλικας του κυβερνητικου προεδρου και χασουν την αποζημιωση.

    Αληθεια για τα περιφημα τοξικά ομολογα που αγορασαν τα ασφαλιστικα ταμεία, εξανεμιζοντας τα δικά μας λεφτα, φταιει μόνο ο κάθε Δουκας και ο κάθε Αλογοσκουφης ή ΕΞΙΣΟΥ και όλοι αυτοι οι συνδικαλιστές μελη των ΔΣ των Ταμείων που συνυπογραψαν την αγορά; Προσωπικά πιστευω ότι αυτοι φταινε ακομα περισσότερο. Οι ..."ταγμενοι" να υπερασπιζονται τα συμφεροντα μας.

    ReplyDelete
  9. α, υπολογιστε
    Να εισαι σε καμμια 10αρια ΔΣ, που συνεδριάζουν 6-7 φορές τον μηνα επι περίπου 300-500 ευρω(συν την παγια αποζημιωση των περιπου 1000 ευρω το μηνα για τον καθενα, ανεξαρτητως συνεδριασεων), ασε τις συμμετοχές σε αμειβομενες επιτροπές του Δημοσίου, και βέβαια...να μην συνυπολογισουμε τα ...τυχερα.

    ReplyDelete
  10. @Katerina: Μήπως τελικά στην Ελλάδα, αν θέλεις να προκόψεις, πρέπει να 'χεις πρότυπα σαν τον Παναγόπουλο, το Βουλγαράκη και τη Τζούλια;

    ReplyDelete
  11. Swell, ριξε μια ματια σε ενα blog φιλου με παραπλησιο θεμα. Αγανακτει κανεις με τη διαφθορα που βλεπει καθε μερα...

    ReplyDelete
  12. @Elva: Το είδα και σ' ευχαριστώ. Τίποτα καινούργιο όμως. Η αλητεία διατρέχει οριζοντίως και καθέτως όλο το δημόσιο τομέα στην Ελλάδα. Πάντα τον διέτρεχε. Γι' αυτό και έχει αναδείξει ΤΟΣΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ "ΚΙΝΗΣΗΣ".

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...