April 21, 2010

Η χούντα των συνταγματαρχών και η χούντα του ΠΡΟΠΟτζή


Αισθανόμενος, λόγω ιδεολογίας, την υποχρέωση να τιμήσει την επέτειο της πρώτης χούντας του τίτλου, ο ΠΡΟΠΟτζής υπουργός ίδρυσε τη δεύτερη.  Αυτή που βλέπεις όποτε αποφασίζεις να κυκλοφορήσεις στους δρόμους της Αθήνας.


Μαυρίζει το μάτι σου.  Από τους μαυροντυμένους μπάτσους δυο-δυο πάνω στις καινούργιες μοτοσυκλέτες τους.  Τους βλέπεις παντού, ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία.  Είτε να κινούνται κατά ομάδες, είτε αραχτοί σε κάποιο πεζοδρόμιο.  Φαντάζομαι ότι ο ΠΡΟΠΟτζής υπουργός ελπίζει ότι έτσι θα περιορίσει την εγκληματικότητα.  Το ποιά εγκληματικότητα βέβαια, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.  Τα πάντα όμως εξαρτώνται κυρίως απ' αυτό.  Αν δεν αλλάξει αυτό, φαντάζομαι ότι θα δούμε κι άλλα φαιδρά.

Το μόνο που σπάει τη μαυρίλα, είναι τα κράνη των μπάτσων.  Γιατί δεν έχουν όλοι άσπρα.  Κάποιοι δεν γουστάρουν το άσπρο κι έτσι φοράνε μπλέ ή κόκκινα ή μαύρα κράνη.  Κράνος με αυτιά ή ουρά ζώου, ομολογώ ότι δεν έχω δει ακόμα αλλά έχω βάσιμες ελπίδες.

9 comments:

  1. Την εποχή της πρώτης χούντας κυριαρχούσε το πράσινο (φόρμες παραλαγής του στρατού, χωροφύλακες) το πως το πράσινο εκφυλίστηκε σήμερα σε μαύρο ρώτα το Μιχάλη ή την τσαούσα σου.

    ReplyDelete
  2. Mαυρη για να ειναι ασορτι με την ιδεολογια και τις ψυχες...

    ReplyDelete
  3. @Monahikos likos: To άλλαξε το χρώμα, γιατί πιστεύει πως η ρουτίνα σκοτώνει. Αλλά δεν κατάλαβα το "μου".

    ReplyDelete
  4. @Elva: Σωστή! Αυτό που ενδιέφερε πάντα αυτήν την κυβέρνηση ήταν η αρμονία. Των χρωμάτων και όχι η αρμονία των συναισθημάτων μεταξύ λαού και κυβερνώντων.

    ReplyDelete
  5. "σου" έγραψα όχι "μου"... (φτου κακά)

    ReplyDelete
  6. @Monahikos likos: Βρε Λύκε, γιατί δεν παραδέχεσαι επιτέλους ότι την αγαπάς;

    ReplyDelete
  7. εγώ δεν σε έβρισα έτσι?

    ReplyDelete
  8. @Monahikos likos: Γιατί, σε έβρισα εγώ;

    ReplyDelete
  9. Φαίνεται ότι στην ΕΛΑΣ γιορτάζουν ακόμα το τριώδιο. Πριν λίγο είδα στη Λ. Αλεξάνδρας 3 μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, ο ένας από τους οποίους φορούσε κόκκινο μπουφάν!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...