April 3, 2010

Ο Πράκτωρ FactorX και τα FactorXάκια

Updated.  Ελαβα το παρακάτω mail από μέλος του fan club του FactorX:

"Καλησπέρα Swell, σου εύχομαι να περάσεις καλά το Πάσχα!
Έχω όμως έρθει σε λίγο δύσκολη θέση με την ανάρτησή σου.
Μήπως καλό είναι να έχουμε και μια επιφύλαξη πριν
υιοθετήσουμε κάποια πράγματα?
Μήπως είναι too much? Μήπως πρέπει να την βγάλεις αυτή την ανάρτηση?
Ή να αναρτήσεις κάτι άλλο για να φύγει από τη μόστρα?
Με φέρνεις σε δύσκολη θέση.
Σου μιλάω γιατί σε εκτιμώ, έχω δει οτι σχολιάζεις κανονικά στο αντί
γιατί ξαφνικά σε έπιασε τρέλα?
Έχει δικαίωμα να σβήνει σχόλια, τι να κάνουμε, και εσύ έχεις σβήσει και εγώ έχω σβήσει.
Πες μου αν δεν συμφωνείς, μήπως πρέπει να αλληλο-διαγραφούμε από τα μπλογκ μας.
[δεν θέλω να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες και πληροφορίες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε ούτως ή άλλως,
ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα σε τέτοιες περιπτώσεις]."

Και η απάντησή μου σ' αυτό

Καλησπέρα και Χρόνια σου πολλά Α,

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθες σε δύσκολη θέση.  Τυχαίνει στη ζωή, ένας άνθρωπος να εκτιμά κάποιον και ένας γνωστός ή και φίλος αυτού του ανθρώπου να μην εκτιμά αυτόν τον κάποιο.

Ως πολύ παλιός αναγνώστης του περιοδικού ΑΝΤΙ, γνώρισα πολλούς από τους τότε συντελεστές του, μεταξύ των οποίων και το Β.Ζ.  Δεν σχημάτισα τώρα τη γνώμη μου, γιατί δεν έμαθα τίποτα καινούργιο.  Στο Antinews έμπαινα για κάποιους αρθρογράφους, αλλά και για κάποιους σχολιαστές.

Too much” ήταν λοιπόν η απόφαση να κόψει τα δύο συγκεκριμένα σχόλια.  Αν δεν το έκανε γιατί έχει (ή θα ήθελε να έχει) «δούναι και λαβείν» με το Βαρδινογιαννέικο, το έκανε από εμπάθεια.  Κι αυτό κατακριτέο είναι.  Στο κάτω-κάτω, ήταν μια πρωταπριλιάτικη ανάρτηση.  Φανταστικά ήταν και τα «σενάρια» στα δύο σχόλια που έκανα.  

Οντως έχω σβήσει κι εγώ σχόλια που ήταν υβριστικά. 

Δεν μ’ έπιασε τρέλα, απλά ενοχλήθηκα πολύ γιατί αυτό έγινε από το Antinews.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο γι’ αυτόν είναι ελεγμένες, τουλάχιστον αυτές που προέρχονται από πρακτικά δικών.

Το link στο Swell το έσβησε πριν καιρό.  Δεν με απασχόλησε, για να μην το πω στα γαλλικά…  

Τέλος, αυτό που δεν καταλαβαίνω καθόλου μα καθόλου, είναι η ερώτηση αν πρέπει να αλληλοδιαγραφούμε.  Α, είναι δικαίωμά σου να έχεις όποια γνώμη θέλεις, για όποιον θέλεις.  Δεν θα πάψω να σ’ εκτιμώ γι’ αυτό.


Ειλικρινά και πολύ φιλικά,

Swell



ΥΓ.  Για την ιστορία, η πρώτη άσκηση λογοκρισίας έγινε όταν σχολίασα ένα θέμα για τον Παναγιωτόπουλο, με το παρακάτω link:


Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μου πηγαίνει ο Ζήσης να είναι φίλος του κόκκινου Πάνου.  Δείξε μου το φίλο σου…

Και εδώ η ανταπάντηση, σημείο-σημείο:

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθες σε δύσκολη θέση.  Τυχαίνει στη ζωή, ένας άνθρωπος να εκτιμά κάποιον και ένας γνωστός ή και φίλος αυτού του ανθρώπου να μην εκτιμά αυτόν τον κάποιο. Σωστό, αποδεκτό.

Ως πολύ παλιός αναγνώστης του περιοδικού ΑΝΤΙ, γνώρισα πολλούς από τους τότε συντελεστές του, μεταξύ των οποίων και το Β.Ζ.  Δεν σχημάτισα τώρα τη γνώμη μου, γιατί δεν έμαθα τίποτα καινούργιο.  Στο Antinews έμπαινα για κάποιους αρθρογράφους, αλλά και για κάποιους σχολιαστές. ΟΚ, δεν το διάβαζα αλλά εντάξει, δεν αμφισβητώ.

Too much” ήταν λοιπόν η απόφαση να κόψει τα δύο συγκεκριμένα σχόλια.  Αν δεν το έκανε γιατί έχει (ή θα ήθελε να έχει) «δούναι και λαβείν» με το Βαρδινογιαννέικο, το έκανε από εμπάθεια.  Κι αυτό κατακριτέο είναι.  Στο κάτω-κάτω, ήταν μια πρωταπριλιάτικη ανάρτηση.  Φανταστικά ήταν και τα «σενάρια» στα δύο σχόλια που έκανα.  Ειδικά για αυτή τη μπούρδα με την Ελπίδα νομίζω ότι ούτε ο ίδιος το είχε σκεφτεί για το βαρδ/εϊκο. Ούτε και εμένα είχε πάει το νού μου εκει, αλλά δεν βρίσκω και νόημα να το έχει κάνει, αφου η οικογένεια αυτή μπορεί και να μη θέλει να ταυτιστεί με ένα κόμμα, άσε που ο τίτλος ελπίδα θα ειναι σίγουρα κατοχυρωμένος. Βλακεία δλδ. θεωρώ το θέμα και βλακεία που έσβησε τα σχόλια μάλλον γιατί φοβήθηκε ότι θα του κάνουν παράπονα... απο την οικογένεια. Και ξέρεις, δεν αστειεύονται αυτοί.

Οντως έχω σβήσει κι εγώ σχόλια που ήταν υβριστικά. 

Δεν μ’ έπιασε τρέλα, απλά ενοχλήθηκα πολύ γιατί αυτό έγινε από το Antinews. Σε όλους σβήνουν, και εμένα μπορεί να έχει σβήσει μη νομίζεις, προσέχει πολύ



Οι πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο γι’ αυτόν είναι ελεγμένες, τουλάχιστον αυτές που προέρχονται από πρακτικά δικών. Ξέρεις κάτι, ο δημοσιογράφος όταν κάνει μια έρευνα για ένα θέμα υποχρεώνεται να καταθέσει αν το θέμα πάει σε δίκη, τι να πω, είναι πέραν των ορίων των γνώσεών μου...

Το link στο Swell το έσβησε πριν καιρό.  Δεν με απασχόλησε, για να μην το πω στα γαλλικά…  

Τέλος, αυτό που δεν καταλαβαίνω καθόλου μα καθόλου, είναι η ερώτηση αν πρέπει να αλληλοδιαγραφούμε.  Α., είναι δικαίωμά σου να έχεις όποια γνώμη θέλεις, για όποιον θέλεις.  Δεν θα πάψω να σ’ εκτιμώ γι’ αυτό.:

Δεν έχω πρόβλημα με σένα. Επειδή ο συγκεκριμένος με φιλοξενεί έρχομαι σε πρόβλημα και δεν είναι σωστό όταν με φιλοξενεί κάποιος να φιλοξενώ και εγώ με τη σειρά μου κάτι τόσο ακραίο. Μπορεί να έχεις κάνει και παλιότερα θέματα που είναι αντίθετα με την ιδεολογία του, αλλά το συγκεκριμένο είναι προσωπική επιθεση η οποία μπορεί να επισύρει και νομικά μέτρα. Υπάρχουν άλλοι ιστολόγοι που ενώ έχουν σταματήσει να σχολιάζουν εκεί, διατηρούν τον σύνδεσμό τους για να προβάλλονται. Ούτε αυτό το θεωρώ σωστό. Επειδή όμως με προβάλλει έχοντάς με στους συνδέσμους πρέπει να τηρήσω κάποια τυπικά. Γι'αυτό και επειδή ξέρω ότι το θέμα αυτό τον ενοχλεί πάρα πολύ - προτείνω να διαγραφούμε τώρα ταυτόχρονα και στο μέλλον βλέπουμε. Στείλε μου ΟΚ ότι διαγραφόμαστε σε παρακαλώ.



Ειλικρινά και πολύ φιλικά, και εγώ πολύ φιλικά και να ξέρεις ότι σε εκτιμώ, αλλά καμιά φορά παρασυρόμαστε από εμπάθεια όλοι μας, για όλους ισχύει αυτό. Δεν έχει σχέση με ιδεολογικές διαφορές. Πολύ πολύ φιλικά, Α.




7 comments:

  1. Επαναλαμβάνω προηγούμενο σχόλιο "Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα (ή τα σκατά) τον τρώνε (fan club του FactorX) οι κότες".

    ReplyDelete
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο swell.
    To συγκεκριμένο ιστολόγιο έχει πάψει προ πολλού να είναι ελεύθερο, αντικειμενικό και ανεξάρτητο.
    Ως εκ τούτου, στην ουσία έχει πάψει να είναι blog, με όλη τη σημασία του όρου!!!
    Πριν περίπου από ενάμιση χρόνο, έχει κόψει δύο φορές δικά μου σχόλια, αν και επανέλαβα την προσπάθειά μου να τα αναρτήσω. Αξίζει να επισημάνω, ότι τα εν λόγω σχόλια, δεν περιείχαν καμία υβριστική ή προσβλητική -τόσο για το ύφος των blogs όσο και για το δικό μου status- έκφραση!!!
    Απλά, είναι φανερό, ότι κάποιοι από το antinews δεν συμφωνούσαν με το impact της πολιτικής μου παρέμβασης που προφανώς έθιγε συμφέροντα...
    Ποιών?
    Όι ίδιοι το γνωρίζουν καλά!
    Έ, αν και αυτό δεν λέγεται λογοκρισία, τι άλλο μπορεί να είναι?
    Επομένως συμφωνώ απόλυτα και με το σχόλιο του monahikoslikos.
    Απλά, ούτε τους ξαναδιάβασα, ούτε τους ξαναεπισκέφθηκα, ούτε ξαναπροσπάθησα να αναρτήσω κάποιο σχόλιο.

    Σ.Κ.

    ReplyDelete
  3. έχουν κοπεί σχόλια μου άπειρες φορές από το αντινέα. έχω ανταλλάξει γαλλικά ισόποσα μεηλικώς με τον Φάκτορα και κατά περιόδους είμαι σε μόνιμο μοντερέισιον. ούτε δημόσιο θέμα το έκανα, ούτε αργόσχολη είμαι, ούτε ναρκισσεύομαι πως έγραψα τη μεγάλη σοφία που πρέπει να γίνει κτήμα της οικουμένης. Σουέλ ανήκεις στους εκλεκτούς σχολιαστές του Αντινέα και δεν με πείθει η οργή σου επειδή κοπήκαν δυό σχόλια και την προχθεσινή ανάρτησή σου με το που την είδα στον ρέκτη την συνέδεσα αμέσως με τον πόλεμο που ξεκίνησε το φίμωτρο στο αντινέα προφανώς λόγω της πρωτοκαθεδρίας του στο ελληνικό διαδίκτυο σε επίπεδο σχολιαστών.
    Καλή Ανάσταση
    Β.Κ.Σ.

    ReplyDelete
  4. @Monahikos likos: Το εμπεδώσαμε Λύκε. Απλά ο Β.Ζ. μου ζήτησε με αντιπρόσωπό του διάφορα ανήκουστα. Και με απείλησε με νομικά μέτρα. γιατί αυτό που έγραψα είναι δήθεν προσωπική επίθεση.

    ReplyDelete
  5. @S.K.: Για να μπορείς να σχολιάζεις στο Αntinews σ' αυτή τη φάση, πρέπει να είσαι υπέρ του Σαμαρά, υπέρ των ΟΥΚάδων του Λιμενικού, κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και κατά της νομιμοποίησης των μεταναστών. Δεν τηρείς αυτές τις (λίγες)προϋποθέσεις; Εχασες...

    ReplyDelete
  6. @Β.Κ.Σ.: Στους σκύλους μου δεν έχω βάλει ποτέ φίμωτρο, πόσο μάλλον να έχω σχέση με blog μ' αυτό το όνομα. Δεν έχω καμιά οργή. Απλά, με ενοχλεί το blog που υποτίθεται συνεχίζει διαδυκτιακά την ιστορία του ομώνυμου περιοδικού, να μετέρχεται τέτοιων μέσων και να αποδεικνύει απροκάλυπτα επιεικώς περίεργες σχέσεις ή/και δεσμεύσεις.

    ReplyDelete
  7. Το αντινιους είναι εν διατεταγμένη υπηρεσία.Υπάρχουν και άλλα μπλογς με την
    δεξιόστροφη αποψη. Αλλά αυτό τόχει παραχέσει. Πιθανόν ενοχλούμαστε γιατί διαβάζαμε το αντί το παλιό κακό καιρό και τώρα δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε.
    Πως είναι δυνατό από το πρωϊ μέχρι το βράδυ να κάνει ύμνους στον Σαμαρά;Και να επακολουθούν αηδιαστικά σχόλια από καμμιά δεκαριά δικούς του μπράβους και
    ένα σχόλιο διφορετικό να το σβήνει;
    Ούτε σταλινικό να είτανε. Την ευθύνη φυσικά την φέρει ο διαχειριστής και γι΄αυτό άξιος ο μισθός του.
    Είναι ανώφελο να προσπαθούμε να συμβάλουμε σε διάλογο μαζί του. Θα δείτε ότι μετά πάροδο χρόνου θα την κάνει τόμπολα. Ο Ορέστης θα σπάσει την μποτίλια και θα χυθεί το κρασί στο πέλαγος.Αν οι άτακτοι είναι ψύχραιμοιέχει καλώς.Διαφορετικά θα τους φάει ο αρχαιοπτέρυξ.
    Τα σέβη μου.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...