May 21, 2010

Το νέο μότο του ΓΑΠα


Παραφράζοντας το σύνθημα του Μάη του 68 "η φαντασία στην εξουσία", ο ΓΑΠας το προσάρμοσε στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα και το έκανε "η αλητεία στην εξουσία". Εξηγούμαι:



Ο Γιώργος Διαμαντίδης ίδρυσε την εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ το 1948 στη Ρόδο. Κι έμεινε στη διεύθυνσή της μέχρι το θάνατό του το 2007, σε ηλικία 93 ετών.  Τις τελευταίες μέρες που ήταν εν ζωή, νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου της Ρόδου.  Την τελευταία μέρα και, σύμφωνα με πληροφορίες 2 ώρες πριν πεθάνει, δίπλα στο κρεβάτι του ήταν η γυναίκα του (προερχόμενη από ανατολική χώρα), ο Γ. Νικητιάδης (υφυπουργός), ο Ι. Μαχαιρίδης (νομάρχης), ο Φ. Χατζηδιάκος  (αντινομάρχης), Π. Καλυβούρης (διευθυντής της εφημερίδας) και τρεις εργαζόμενοι της εφημερίδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την κατά πολύ νεότερή του σύζυγο του Διαμαντίδη, του τη γνώρισαν οι προαναφερθέντες άνδρες για να τον προσέχει (και, γιατί όχι, να τον ελέγχει για λογαριασμό τους).  Μετά το θάνατο του Διαμαντίδη, οι παριστάμενοι στο δωμάτιό του στην εντατική, παρουσίασαν διαθήκη που είχε υπογράψει λίγο πριν πεθάνει και όπου όριζε στο ΔΣ της εφημερίδας και του ιδρύματος που με τη διαθήκη ιδρυόταν, τους προαναφερθέντες άνδρες.

Πρόσφατα και σε μια στιγμή έντασης για οικονομικά θέματα στην εφημερίδα μεταξύ του διευθυντή και της αρχαιότερης  εργαζόμενης, η τελευταία φέρεται να απείλησε ότι δεν θα πάει να καταθέσει στο δικαστήριο, γιατί όταν πέθανε ο Διαμαντίδης είχε βγει από το δωμάτιο και δεν ήταν μπροστά όταν υπέγραψε τη διαθήκη.  Και ότι, κατά συνέπεια, κακώς την έχουν δηλώσει ως μάρτυρα.

Τη διαθήκη έχει προσβάλει συγγενής του εκλιπόντος.

9 comments:

  1. Οσο τα ψαχνεις, μυριζουν...
    (Καλο το μοτο!)

    ReplyDelete
  2. @Elva: Η μπόχα έχει καλύψει όλη τη Ρόδο. Αφού αναρωτιούνται και οι τουρίστες που κατεβαίνουν από τα κρουαζιερόπλοια.

    ReplyDelete
  3. Μαλλον σας βλεπω για φυστικοκεφαλους.Καρεκλα βλεπω για σας γιοκ ετσι? Βγαλτε τα παοθαμενα σας.

    ReplyDelete
  4. @Anonymous: Γεια σου Ανώνυμε, που πατέρας σου ήταν ο Αϊνστάιν. Ναι βρε, για την καρέκλα γράφω. Την καρέκλα με την οποία θα σας κυνηγήσω όλους. Αφήσατε δύο οικογένειες να κάνουν την Ελλάδα διάσημο μπουρδέλο. Για να έχετε εσείς μια καρέκλα.

    ReplyDelete
  5. ντρέπομαι.
    αυτό.

    γιατί;
    γιατί ζω σε μια κοινωνία όπου οι περσότεροι χρειάζεται να βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση για να θυμηθούν ότι κάποτε ίσως είχαν συνείδηση.
    αυτό είναι για το οποίο ντρέπομαι.
    όταν ένας πολιτικός στριμώχνεται από ένα δημοσιογράφο, τότε θυμάται να του τα σούρει δημόσια.
    όταν ένας δημοσιογράφος χάνει από έναν πολιτικό, τότε θυμάται τι έχει κάνει αυτός ο πολιτικός.
    όταν κάποτε μια γραμματέας τσακώθηκε με ένα ρεμάλι, τότε έμαθα τι είχε παιχτεί στην πλάτη μου
    τώρα διαβάζω αυτό και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι
    και ντρέπομαι.
    θα ντρέπομαι μέχρι να πεθάνω.
    παντού η διαφθορά, και ακόμη και η συνείδηση να βγαίνει όπως το πύον από ένα σπυρί.
    φοβάμαι.

    ReplyDelete
  6. Δεν μου λες Swell, θα αμς αφήσεις πια να απολαυσουμε μια Κυβερνηση;

    Όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή εσένα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ σε ακουει ο ΓΑΠ...κάτι σκυλια στην Ροδο, ας μην αναφερθούμε σε λεπτομερειες, μπορεί να χάσουμε και τον κ. Νικητιάδη. Κια τελος πάντων, απο όσο συμπεραινω, ειναι απλά ένα κλασικό λαμόγιο ο άνθρωπος. Κλασικά πραγματα.

    Αλλά σκέψου να ξαναφάμε στην μάπα καμια απο αυτές τις απιθανες που γυροφερνουν σαν σιτεμένες φεμινιστριες, κάτι συζυγους τραγουδιστών, κάτι επαγγελματίες τουριστριες (ακριβοπληρωμένες με τα δικά αμς λεφτά) κάτι απιστευτες με Labutin, κάτι κόρες απο τις απιστευτες φίλες της Μαργαριτας με ονοματα, Φιφή, Ντιντή, Λιλή, και γενικώς όλα τα δισυλαβα σκυλίσια (συγνωμη Περσα μου, εσύ εισαι αυθεντική γκομενάρα, όχι τσόλι).

    Αστον τον ομορφαντρα να ακουμπήσει τον πωπο του στην βελουδινη καρεκλα μωρέ. Την προσευχή σου να κάνεις, και να λες τι γλυτωσαμε!!!!

    ReplyDelete
  7. @Ελένη: Oποιος έχει συναίσθηση, ντρέπεται Ελένη. Γι' αυτά που βλέπουμε, γι' αυτά που ζούμε. Ντρέπεται γιατί αυτοί που ψηφίζουμε, με την άδειά μας δηλαδή, έκαναν την Ελλάδα έτσι, ώστε να ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Ελληνες. Αλλά μη φοβάσαι Ελένη. Αυτοί πρέπει να φοβούνται και μάλλον έχουν αρχίσει να το κάνουν...

    ReplyDelete
  8. @Κaterina: Δεν φταίω εγώ Κατερίνα μου. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι τσίρκο με θηρία μεν και κάκιστους κλόουν δε. Τώρα αν γλυτώσαμε κάτι και τι, θα το δούμε όταν εμφανίσει ο περι ου τα δυνατά "χαρτιά" του.

    ReplyDelete
  9. Ο Ελληνοαμερικάνος φίλος του Νικητιάδη. Αυτός που ελπίζει ο υφυπουργός ότι θα κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα.

    http://usa.greekreporter.gr/?p=174

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...