June 7, 2010

Σε πηδάνε χωρίς σάλιο κι εσύ ασχολείσαι με το χρώμα του προφυλακτικού

Οταν η επίθεση στα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες συνεχίζεται, όταν αμφισβητούνται βασικές αξίες και παραδοχές, όταν δεν ξέρεις πλέον αν θα πάρεις ποτέ σύνταξη και πόση θα είναι αυτή, εσύ διαλέγεις αυτή τη στιγμή για να δηλώσεις την έντονη διαφωνία σου με τη σύμπραξη Συνασπισμού-ΣΥΡΙΖΑ.  Και αποχωρείς.


Διασπώντας ουσιαστικά το κόμμα.  Και ποιος οφελείται  από τη διάσπαση;  Σίγουρα όχι η Αριστερά για την οποία δήθεν κόπτεσαι.  Αξιος ο μισθός σου κύριε Κουβέλη.  Τη Δαμανάκη πολλοί μίσησαν, το παράδειγμά της όμως πιο πολλοί φαίνεται ότι ζήλεψαν.

22 comments:

  1. Είχε προειδοποιήσει από το προηγούμενο συνέδριο αλλά οι ξεροκέφαλοι κάνανε αρχηγό τον Τσίπρα.
    Ε, κάτι έπρεπε να κάνει κι αυτός για να τον προσφωνούν ...κύριε Πρόεδρε!

    ReplyDelete
  2. Το καλύτερο πολιτικό σχόλιο όλων των εποχών!
    ;)

    ReplyDelete
  3. @Monahikos likos: Eίχε προειδοποιήσει από τότε, γιατί την ανάγκη να τον προσφωνούν Πρόεδρο, η ίδια σε πάρα πολλούς Ελληνες, την είχε από τα παιδικά χρόνια. Μία, από τις άπειρες παιδικές προσλαμβάνουσες. Που μερικοί άνθρωποι δεν ξεπερνούν ποτέ, γεγονός που πληρώνουμε πολλοί περισσότεροι...

    ReplyDelete
  4. @Esp0ir: Σ' ευχαριστώ πολύ.

    ReplyDelete
  5. Από την άλλη, κι αυτή η δουλειά με τις "συνιστώσες" του ΣΥΡΙΖΑ δεν νομίζω να οδηγούσε πουθενά. Η κάθε μια τραβούσε το δρόμο της, κοπανούσε και μια ανακοίνωση όπως εκείνη περί δικαιώματος των Σκοπιανών να αυτοπροσδιορίζονται και πορευόταν γενικώς και αορίστως. Για μένα το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια απογοήτευση και ο Τσίπρας ήταν το λάθος του Αλαβάνου.

    ReplyDelete
  6. @Οι Αθλιοι: Θα συμφωνήσω μαζί σου. Η άλλη λύση όμως είναι "διαγράφουμε όσους διαφωνούν με τα μέτρα" (βλέπε το σοσιαληστικό ΠΑΣΟΚ). Τί θέλουμε;

    ReplyDelete
  7. Με μια τόσο αδύναμη αριστερά, ήταν απαραίτητη αυτή η κίνηση;

    Από την στιγμή που ο Αλαβάνος υπέδειξε Τσίπρα, ο Αλαβάνος μετάνοιωσε κι ήθελε επιστροφή, ο Κουβέλης ήθελε αρχηγία..... όταν ασχολούνταν με όλα αυτά πλην την πρόοδο του πολιτικού τους χώρου.. η μόνη φυσική εξέλιξη είναι η διάλυση.

    Θλιβερό για μια αριστερή ιδεολογία.

    Καλησπέρα

    ReplyDelete
  8. @Βάσσια: Καλησπέρα, θλιβερό και κάκιστο κυρίως στη συγκυρία που έγινε. Αλλά είπαμε, άβυσσος η ψυχή του κομπλεξικού ανθρώπου.

    ReplyDelete
  9. Kατι τετοια κανουν και μετα λεει ο κοσμος αφου η αριστερα ειναι ετσι, ας ψηφισω ο τι ψηφιζα πριν 4 χρονια και παλι εναλλαξ! ;( Kαι η ζωη συνεχιζεται, ή μαλλον το δικομματικο παιχνιδι καλα κρατει!

    ReplyDelete
  10. Ας κάνω και εγώ τον δικηγόρο του διαβόλου. Αλλά οφείλω να ομολογησω, ότι πιθανότατα δεν θα ειμαι αντικειμενική,μιας και ο Φωτης ο Κουβέλης, ειναι ένας εκ των ελαχίστων ανθρώπων που εκτιμώ απεριοριστα.

    Πριν τις εκλογές έλεγα ότι ο τελευταίος Πρωθυπουργός μονοκομματικης Κυβερνησης θα ειναι ο ΓΑΠ. Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει ένα τεραστιο έλλειμα πολιτικής εκπροσωπησης, για το μεγαλυτερο κομματι των ψηφοφόρων. Περα απο τις λαμογιές, την διαφθορα και το απολυτο σάπισμα των 2 κομματων εξουσίας και κατ' επεκταση και του πολιτικου συστηματος, στην πραγματικότητα όντας υα Κομματα τόσο πολυσυλλεκτικά, δεν ειχαν την παραμικρή ιδεολογία, και η πολιτική τους κατ' επεκταση ήταν ...όπως μας βγει,όπως μας κάτσει, ότι μας βολέψει. Καθαρα δε αντιδημοκρατικά Κομματα, χωρ΄ςι έστω στοιχειωδεις τασεις και διαφορετικές φωνές, κατεληξαν να ειναι αρεστά μόνο στοςυ υπηκόους τους και στοςυ χειροκροτητες τους.
    Δεν πιστευω ότι κάποιος πολιτης ψηφιζε (πλην των επαγγελματιών με το αζημιωτο χειροκροτητών), με το χερι στην καρδιά. όλοι οι υπολοιποι ..ως αναγκαιο κακό. όλοι με αυτό το ...ουφ...

    Πιστευω ακραδαντα ότι το πολιτικό σκηνικό όπως το ξεραμε τελειωνει. Κια τελειωνει για ένα και μόνο λόγο. Για να κάνει την επιστροφή στα ιδεολογικά εργαλεία.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πάρα πολύ καιρό, ανεξαρτητως προσωπων ήτνα ένα συνοθυλευμα αντικρουομενων ιδεολογικών και αντιληψεων. Δεν λεω ποιος ήτάν καλος και πιο κακός. Λεω ότι πια λειτουργουσε σαν μορφωμα. Δεν ειναι δυνατόν σε ένα Κομμα, οι μισοι να εχουν ευρωπαικό προσανατολισμό, να θέλουν το ευρω, και οι άλλοι μισοι να θεωρουν ως μονη λυση την έξοδο όχι μονο απο την ευρωζώνη αλλά και το ευρω.
    Δεν γιενται. Δεν δουλευει.
    Πιστευω ότι και τα δυο ή τρια κομματια της Αριστεράς του τ. ΣΥΡΙΖΑ, τωρα ακθένα απο το μετεριζι του θα ειναι απειρως πιο αποτελεσματικό.

    ReplyDelete
  11. RE TITIIIIIIIIIIIIIII NTE

    ReplyDelete
  12. @Katerina: Eγώ Κατερίνα μου θα σου θυμίσω ένα παραμυθάκι. Και ο κακός λύκος είχε ντυθεί κάπως, για να ξεγελάσει την Κοκκινοσκουφίτσα, που ενώ στην αρχή φαινόταν ότι θα το κατάφερνε, στο τέλος η Κοκκινοσκουφίτσα τον κατάλαβε.

    Βάλε τώρα στη θέση του λύκου τον Κουβέλη και ιδού η απάντησή μου.

    ReplyDelete
  13. Ποιός έχει ζημιώσει την Ελλάδα περισσότερο; Τα δεξιά κόμματα που προσποιούνται ότι είναι αριστερά ή τα αριστερά που στην πραγματικότητα είναι δεξιά;
    Γιατί δεν υπάρχει κόμμα στην Ελλάδα που να μην προσποιείται!

    ReplyDelete
  14. @Διονύσης Βίτσος: Μάλλον εμείς οι ίδιοι, Διονύση, έχουμε ζημιώσει περισσότερο τη χώρα. Προσποιούμενοι ότι είμαστε σκεφτόμενοι άνθρωποι.

    ReplyDelete
  15. Ε, όχι και λύκος ο Κουβέλης, κουνάβι ναι το καταλαβαίνω αλλά όχι και λύκος...
    Έλεος ρε Swell.

    ReplyDelete
  16. @Monahikos likos: Βρε Λύκε, νομίζεις ότι είσαι ο Πεταλωτής όλων των λύκων και γι' αυτό παρεξηγείσαι ό,τι κι αν γράψω;

    ReplyDelete
  17. Λύκος με πέταλα ναι, όχι Πεταλωτής.

    ReplyDelete
  18. @Μοnahikos likos: Πού πεταλώνεσαι;

    ReplyDelete
  19. πριτς, που θα σου πω....

    ReplyDelete
  20. @Μοnahikos likos: Μη φοβάσαι, δεν θα το πω σε κανένα.

    ReplyDelete
  21. Νομίζω ότι μπορεί να έχουν και την τύχη της Δαμανάκη, δηλαδή να τους προσφερθεί στο μέλλον και κανένα υπουργείο δημόσιας τάξης.

    ReplyDelete
  22. @Greek Rider: Προσωπικά, το θεωρώ πολύ πιθανό. Το ΠΑΣΟΚ πάντοτε αντάμειβε αυτούς που το βοηθούσαν στη συρρίκνωση της αριστεράς.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...