June 10, 2010

Θαύμα, ο Σόμπολος έγινε (και) συγγραφέας!

Τρέμετε John Grisham και Stephen King!  Ο πατέρας του (λέμε τώρα) αστυνομικού ρεπορτάζ με δικά του λόγια, έγινε συγγραφέας.  Εγραψε βιβλίο.  Στην παρουσίαση που έγινε, πήρε το μάτι μου πολλούς ανθρώπους του πνεύματος όπως ο Ψυχάρης, ο Γ.Βαρδινογιάννης και η Τρέμη.  Στην ομιλία της η τελευταία χαρακτήρισε το Σόμπολο τούρμπο.  Οχι στη σκέψη, στην προθυμία.  Να βγαίνει έξω για ρεπορτάζ, υπό αντίξοες συνθήκες.  Ετσι καταλάβαμε μια άλλη ιδιότητα του Σόμπολου, πέρα από αυτήν του δημοσιογράφου, του ρεπόρτερ, του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, του Μπαμπινιώτη της τηλεόρασης, του συγγραφέα.  Αυτήν του μαζόχα.

Μέχρι τώρα πίστευα ότι του στήνανε καψώνια από το MEGA, γιατί δεν μπορούσαν να χωνέψουν το λάθος που έκαναν να τον πάρουν από την ΕΡΤ, και να μαθαίνουμε εμείς νέα ελληνικά αλλά και τη νοηματική.


13 comments:

  1. Λες να γράφει όπως μιλάει;;;;;

    Καλησπέρα

    (πολύ κακιά έχω γίνει τελευταία)

    ReplyDelete
  2. @Bάσσια: Είμαι σίγουρος. Μάλλον κάποιος από τους παριστάμενους στην παρουσίαση του έγραψε το βιβλίο. Το πρόβλημα ξεκινάει από την τέλεια γνώση των ελληνικών που τον διακρίνει. Είναι να μην του τύχει 3ο ενικό πρόσωπο μέσης φωνής, κεντάει ο άνθρωπος...

    ReplyDelete
  3. Νομίζω Swell πως τον ζηλεύεις επειδή
    το όνομα Σόμπολος θα φιγουράρει εφεξής πλάι στα ονόματα καταξιωμένων συγγραφέων της αστυνομικής λογοτεχνίας.... όπως η Αγκάθα Κρίστη, ο Γιάννης Μαρής, ο Ρέιμοντ Τσάντλερ, ο Τζέιμς Μ. Κέιν, ο Ζαν Πατρίκ Μανσέτ κλπ.

    ReplyDelete
  4. @Monahikos likos: Δεν μπορώ να χωνέψω ότι είναι πιο ψηλός, πιο όμορφος και μιλά καλύτερα ελληνικά από μένα.

    ReplyDelete
  5. Είσαι κομπλεξάρα το ξέρω!!!

    ReplyDelete
  6. Καλα βρε Swell, χαθηκε να μας το ανακοινωσεις in time; Θα εβγαζα η γυναικα ενα εισητηριο για να παρευρεθω κι εγω στην τοσο ενδιαφερουσα αυτη...πανηγυρι, (εεε ..ομηγυρη) ηθελα να πω, τι μου εχει κανει αυτη η..ξενητια, τα ξεχασα τα Ελληνικα, αλλα με τετοιους ανθρωπους του ...πνευματοΥ,τι περιμενεις; :)))

    ReplyDelete
  7. @Monahikos likos: Μη με δίνεις έτσι στεγνά ρε Λύκε!

    ReplyDelete
  8. @Elva: Συγγνώμη δεν ήξερα αυτό το ενδιαφέρον σου. Στο δεύτερο βιβλίο του (που τώρα που πήρε φόρα θα βγάλει σίγουρα) θα σε ενημερώσω έγκαιρα.

    ReplyDelete
  9. Exω ακούσει κάμποσα απο απλούς άγνωστους δημοσιογράφους για τον Σόμπολο και το συνάφι των δημοσιογράφων των ίδιων, ετσι ωστε να μην εχει καμμία αξία για μενα ο επίδοξος αστυνομικός συγγραφέας, αλλωστε ειμαι σίγουρος οτι αν τον διάβαζα θα γινόμουν ... Αγαθοχρήστης αφου θα ξεχνούσα την Αγάθα Κρίστι ... μα τι λεω.

    * μην παρανοηθώ, δεν γενικεύω οτι ολοι οι δημοσιογράφοι ειναι σομπολοειδή.

    Λοιπον αμα γράψω βιβλίο θα έρθετε ρε σεις να με παινέψετε ; Οχι δε θα γραψω για τον papa George, προλαβαίνω την μπηχτή σας.

    ReplyDelete
  10. Με τέτοια ζέστη δεν μπορώ να διαβάζω για Σόμπολους, πάω να διαβάσω για ... ξώμπαλλους, εχουμε Μουνδιάλλλλ

    ReplyDelete
  11. @Tzonakos: Λοιπόν, δεσμεύομαι ότι για το βιβλίο σου, ακόμα κι αν έχει θέμα το χαμένο, θα σου κλείσω εκδότη τον Καστανιώτη. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους, κατά δήλωσή τους δημοσιογράφοι, μπορεί να μην είναι όλοι κλώνοι του Σόμπολου, αλλά οι περισσότεροι πάντως είναι.

    Αντε και καλό Μουντιάλ, μήπως και ξεχάσεις έτσι το κόλλημά σου.

    ReplyDelete
  12. Πολλά θαύματα μας συμβαίνουν τελευταία!!
    Ας καλέσουμε το Χαρδαβέλλα να μας βάλει στον Αθέατο Κόσμο!
    χαχαχαα!!!

    ReplyDelete
  13. @Marianaonice: Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να καλέσουμε το Ντέηβιντ Κόπερφιλντ, μήπως και καταφέρει να εξαφανίσει το Γιωργάκη.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...