September 1, 2010

Ελλάς Ελλήνων ηλιθίων



Από την τελευταία έρευνα της GPO.

"Ο Γ. Α. Παπανδρέου θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Ειδικότερα, από το δείγμα των ερωτηθέντων στην έρευνα το 44% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου, το 24,1% τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αλλά ένα υψηλό ποσοστό 30,4% απαντά κανένας από τους δύο.

Θετικά βλέπουν τον κ. Παπανδρέου το 49,6% έναντι 48,4% που έχουν αρνητική γνώμη, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τον κ. Σαμαρά είναι 37,5% και 55,8%.

Σύμφωνα με την έρευνα της GPO το 59,4% βλέπει θετικά έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό έναντι του 27,1 που αντιτίθεται ενώ το 39,5% προτιμά στην κυβέρνηση να μπουν νέα πρόσωπα, το 34,2% να μπουν δοκιμασμένα πρόσωπα και το 14,8% πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει συνδυασμός και νέων και δοκιμασμένων προσώπων.

-Δημοφιλέστερος υπουργός

Δημοφιλέστερος υπουργός παραμένει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 44,1% και ακολουθούν ο Ευ. Βενιζέλος με 41,4%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 30,8%, ο Ανδρέας Λοβέρδος με 24% και ο Δημήτρης Ρέππας με 23,2%. Η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αξιολογείται αρνητικά από τους ερωτηθέντες με ποσοστό -8,3%."

Τι να πει κανείς...  Τα ποσοστά Γιωργάκη κι Αντωνάκη αθροίζουν στο 68,1%!   Ο ΓΑΠας  του ΔΝΤ, ο μαιτρ του κανό και της κωλοτούμπας, κρίνεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 44%!  Ο Μιχαλάκης ο ΠΡΟΠΟ είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός, με δεύτερο το Βενιζέλο!   Απορώ γιατί δεν εμφανίζεται στη λίστα και ο Νικητιάδης.  Και μετά απορούμε γιατί φτάσαμε ως εδώ...

12 comments:

  1. Βρε swell, τι σκας; Ειχες διαβασει νομιζω τις αλλες μια αναρτηση της cynical για τα ..μαγειρεματα των στατιστικων κλπ κλπ και στη Εurostat και αλλου...Μετα απο αυτα ο τι και να πουμε περισσευει εφ οσον αυτοι λενε τα δικα τους και ευλογουν τα γενια τους απο μονοι τους. Απορω γιατι γινονται και εκλογες τελικα...

    ReplyDelete
  2. Όχι ότι δεν υπάρχουν κι αυτοί που τα πιστεύουν αυτά, αλλά, προσωπικά δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις, συν του γεγονότος ότι επηρεάζουν τους ψηφοφόρους που είναι επιδεκτικοί σε χειραγώγιση.

    Καλύτερα να μην γίνονταν καθόλου δημοσκοπήσεις και μετά να βλέπαμε τα αποτελέσματα.

    Καλό μήνα swell
    :-)

    ReplyDelete
  3. Καλα ποιον νομιζουν πως κοροϊδευουν; Ελεος! Μπαμ κανει πως δεν αντικατοπτριζει την πραγματικοτητα!

    ReplyDelete
  4. Δεν σκάω Ελβα, ουσιαστικά "απολαμβάνω" το μέγεθος της ηλιθιότητας αυτών που απαντούν έτσι στις δημοσκοπήσεις και εκείνων που τις αναπαράγουν μέσα από τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης.

    Πολύ χρήσιμο στη διαμόρφωση της άποψής μου για τις δημοσκοπήσεις, αποδείχτηκε το βιβλίο How to lie with statistics" του D. Huff.

    ReplyDelete
  5. Υπάρχουν και παραϋπάρχουν κι αυτοί Βάσσια. Να σου πω μόνο ότι γνωρίζω άνεργο, πρώην υπάλληλο της Ολυμπιακής, που τον έπεισαν να παραιτηθεί, που το ΠΑΣΟΚ του "έφαγε" την αποζημίωση που είχαν συμφωνήσει με την προηγούμενη κυβέρνηση, επειδή "δεν υπάρχουν λεφτά" και που δηλώνει ότι θα ξαναψηφίσει τον Τζέφρυ!

    ReplyDelete
  6. Butterfly, "my perception is my reality". Ετσι λειτουργούν κι έτσι πορεύονται...

    ReplyDelete
  7. Δηλαδή η GPO μου λέει ότι:
    αφού δεν ανήκω στο 49,6%, ανήκω στους μαλάκες;;;

    ReplyDelete
  8. Το 1944 ο παππούς του Γεώργιος με τα Δεκεμβριανά έσωσε το αστικό καθεστώς από την κομμουνιστική απειλή και αναγορεύτηκε μέγας πολιτικός....
    Σήμερα ο εγγονός σώζει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα ξεπουλώντας μας μισοτιμης στο ΔΝΤ και τα συνεταιράκια του...
    Φυσικό επομένως να αναγνωρίζεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός από τις χειραγωγούμενες ελληνικές δημοσκοπήσεις ενώ σε διεθνές επίπεδο θα του δώσουν και το πολιτικό και κοινωνικό βραβείο της Γερμανίας “Quadriga”, για την αποφασιστικότητα που έδειξε να μην χάσουν οι γερμανικές τράπεζες τις επενδύσεις που είχαν κάνει σε ελληνικά ομόλογα...
    ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ...ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΠΙΑ.

    ReplyDelete
  9. Tίκτε, στους κατ' αυτούς μαλάκες ανήκουμε όλοι όσοι δεν είμαστε σαν αυτούς.

    ReplyDelete
  10. Το μπαμπά του παιδιού Λύκε, γιατί τον άφησες απ' έξω;

    Κι αν όντως θεωρείς ότι γκρινιάζω, θα το γυρίσω σε Αρλεκιν για λύκους.

    ReplyDelete
  11. Δεν γίνεται τίποτα με τα ήμαρτον, Ελευθερία. Αλλο μας χρειάζεται, αλλά...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...