October 17, 2010

Opengov my ass


Ο ΓΑΠας και οι συν αυτώ ξεπέρασαν τους εαυτούς τους.  Οταν τελείωσε η θητεία του προηγούμενου Ελληνα ευρωδικαστή στο πρωτοβάθμιο ευρωπαϊκό δικαστήριο, το ΥΠΕΞ έδωσε στο Μαξίμου τη λίστα που είχε δημιουργήσει μετά από διαγωνισμό με τρεις εξαίρετους νομικούς, για να επιλεγεί ο καλύτερος.  Ο Παμπούκης όμως, ο οποίος έχει εντρυφήσει στο όραμα του ΓΑΠα opengov my ass, προτείνει έναν τέταρτο εκτός λίστας, κάποιο Βασιλόπουλο!  Με "περγαμηνές" αυτός ο τέταρτος - είχε ήδη αποπεμθεί δύο φορές από τις θέσεις του βοηθού στον Ελληνα και τον Κύπριο ευρωδικαστή, ως ανεπαρκής.

Ο Παμπούκης θεωρώντας ότι το πουλαίν του πρέπει πάση θυσία να αναλάβει τη θέση στέλνει στην επιτροπή αξιολόγησης το φάκελο του εκλεκτού του.  Η επιτροπή αποτελείται από ανώτατους ευρωπαίους δικαστές και έχει επικεφαλής τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας της Γαλλίας.  Τα προσόντα του Βασιλόπουλου κρίθηκαν ως μη ικανοποιητικά από την επιτροπή αξιολόγησης κι αρχίζει μια αλληλογραφία με το ΥΠΕΞ, όπου ζητούν να μάθουν αν υπήρχαν άλλοι επιτυχόντες υποψήφιοι.

Η απάντηση που πήρε η επιτροπή κρίθηκε ως μη ικανοποιητική κι επανέρχεται. Αυτή τη φορά αναλαμβάνει ν' απαντήσει το άλλο σημαντικό μέλος του task-force του open gov my ass αλλά και του σχεδίου Ανάν, ο Δρούτσας.  Ο οποίος, θεωρώντας ότι τα μέλη της επιτροπής έχουν το IQ του ΓΑΠα, στην απάντησή του εκθειάζει τα προσόντα του Βασιλόπουλου.  Η επιτροπή τον απορρίπτει εκ νέου και επιμένει σε άλλον υποψήφιο.

Μετά από αυτή την τιμητική για την εικόνα της χώρας εξέλιξη, που θα 'λεγε ο ΓΑΠας, το ΥΠΕΞ επαναπρόκηρυξε τη θέση κι επέλεξε έναν εξαίρετο δικαστή που υπήρχε στη πρώτη λίστα των επιτυχόντων.  Η αποθέωση του opengov my ass.  Δεν θέλω να σκεφθώ τι θα γινόταν αν τη θέση ήθελε ο Νίκος, ο αδελφός του ΓΑΠα...


Πηγή:  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=214092

9 comments:

  1. προφανώς θα χρειάζονται έναν "δικό" τους άνθρωπο όταν θα τους τρέχουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια

    ReplyDelete
  2. Σωστά Τίκτε, θέλουν έναν αποδεδειγμένα ανεπαρκή, μην τυχόν και φανεί ικανότερος του "πρωθυπουργού".

    ReplyDelete
  3. Έτσι είναι βρε Swell... Όταν είσαι κοντός μαζεύεις γύρω σου καντύτερους για να φαντάζεις ψηλός...
    (και μην με πεις ρατσιστή...)

    ReplyDelete
  4. Το ξέρω Λύκε, δεν είσαι ρατσιστής εσύ. Οι άλλοι είναι κοντοί.

    ReplyDelete
  5. Το περιεργο θα ηταν αν ΔΕΝ φεροντουσαν ετσι...Να αλλαξουν τωρα, οταν ακολουθουν αυτη τη τακτικη επι δεκαετιες των δεκαετιων και πετυχαινει,παρ ολα αυτα, η συνταγη τους;

    Why...spoil a good thing? ;(

    ReplyDelete
  6. Δίκιο έχεις Ελβα, πάντοτε θεωρούσαν το κράτος ιδιοκτησία τους, σπίτι τους. Κι ο Ελληνας για το τι κάνει μεσ' το "σπίτι" του δεν δέχεται κουβέντα. And they stick to "tradition".

    ReplyDelete
  7. Οταν κάποιος επιμένει να προτιμά εναν συγκεκριμένο άνθρωπο που εχει κατ' επανάληψη κριθεί ανεπαρκής, κάτι τρέχει.
    Δεν ξερω αν οι Ευρωπαίοι τον έκοψαν επίτηδες επειδή μας πήραν χαμπάρι οτι προωθείται ενας "πολύ δικός τους άνθρωπος" ή τον έκοψαν για τυπικούς λόγους.
    Πριν δυο χρόνια ειχε γίνει χαμός με τον διοικητή της ΥΠΑ.
    Ο Χατζηδάκης ( τότε υπ.μεταφορών ) άλλαξε τον νόμο για να μπορέσει να μπει ενας δικός του διοικητής στην ΥΠΑ ενω δεν ειχε τα προσόντα ( κάτι με πτυχία ηταν και άλλα εξειδικιευμένα προσόντα γι αυτη τη δουλειά ). Ιδέα δεν εχω αν αυτό το άλλαξε η σημερινή κυβέρνηση.
    Ειδες τι γίνεται οταν κάποιος ειναι πιο πράσινος ή πιο μπλε απο τους άλλους ;
    Ειναι βέβαια ενα θέμα, αν τα τυπικά προσόντα πάντα ορίζουν και την ικανότητα κάποιου.
    Αλλα τον Παμπούκη δεν τον γουστάρω καθόλου κι αυτο με κάνει να πιστεύω οτι εδω πήγαν να κάνουν κόλπο να βάλουν αχυράνθρωπο πιθανόν.
    Καλημερα.

    ReplyDelete
  8. Δεν είχε τα απαιτούμενα προσόντα ο Βασιλόπουλος, Τζονάκε, γι' αυτό τον έκοψαν παρά την επιμονή των δύο κολλητών του ΓΑΠα.

    Εγώ όμως συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί δεν με προσλαμβάνουν, παρά τα εμφανή προσόντα μου. Εβαψα τα μαλλιά μου πράσινα κι έκανα τατουάζ στο βραχίονα τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ.

    ReplyDelete
  9. Αφαίρεσε τάχιστα το τατουάζ !
    Τέτοιο ειχε ο Βασιλόπουλος !

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...