November 10, 2010

Βραβεία


Ως το καλύτερο μουσείο του κόσμου βραβεύθηκε αυτό της Ακρόπολης, από τον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ένωση Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανίας.  Δεν μπορώ να φανταστώ τι βραβείο θα είχαν δώσει αν γκρέμιζαν την πολυκατοικία της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.  Το βραβείο παρέλαβε προχθές το βράδυ, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Έρχεται όμως κι άλλο βραβείο.  Ο κ. Νικητιάδης βρίσκεται ήδη στην Αμερικανική πρωτεύουσα, προσκεκλημένος της Washington Post.  Θα του απονείμουν το βραβείο της καλύτερης εφημερίδας του κόσμου για την ΠΡΟΟΔΟ, στο ΔΣ της οποίας μετείχε (δια της συζύγου του) μέχρι που κέρδισε τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ.  Πληροφορίες από τη Ρόδο αναφέρουν ότι στη βράβευση ήθελε να πάει και ο διευθυντής της εφημερίδας Κουταρνίθας.  Μόλις όμως έγινε γνωστή η θέλησή του μαζεύτηκαν κάτω από τα γραφεία οι 400 αναγνώστες της εφημερίδας, οι περισσότεροι υποβασταζόμενοι, που φώναζαν "Πέτρο μην αφήσεις ακυβέρνητη τη ναυαρχίδα της ενημέρωσης", κι επειδή ο Πέτρος εκτός από τα ελληνικά, έχει πρόβλημα και με τα αγγλικά, αποφάσισε να θυσιαστεί και να μην πάει, προς μεγάλη χαρά του κουμπάρου του υφυπουργού.

14 comments:

  1. Αυτός δίπλα στη χοντρή με τα γυαλιά ποιος είναι?

    ReplyDelete
  2. Μου κάνει εντύπωση Λύκε που δεν αναγνώρισες την υφυπουργάρα του Πολιτισμού, που μας φέρνει τόσα βραβεία.

    ReplyDelete
  3. Πολιτισμός με τέτοια φάτσα γίνεται?

    ReplyDelete
  4. Επί ΓΑΠα γίνεται Λύκε...

    ReplyDelete
  5. Να πω την αλήθεια μου εμένα με χαροποίησε η βράβευση του Μουσείου μας, αν και ήταν με μικρά γράμματα σε πολλές εφημερίδες.

    Καλησπέρα

    ReplyDelete
  6. Τι ειρωνία ...
    Ενα τέτοιο βραβείο το παραλαμβάνει ενας τέτοιος τύπος ... καλύτερα να ηταν ο Ψινάκης που λεει ο λόγος.
    Βασικά πρέπει να πάει να αγοράσει νέα φάτσα, νεα εμφάνιση γενικά.
    Βέβαια εγω ειμαι πιο άσχημος αλλα δεν ειμαι υπουργάρα του γαπ.
    Ουτε εχω εφημερίδα.

    Α και κατι ακόμα,ολοι λέμε τι ωραίο μουσείο που ειναι αυτό. Οκ.
    Εχετε ακούσει γνώμες του κόσμου σχετικά με την συμπεριφορά του προσωπικού εκει μεσα ;
    Γι αυτο και μόνο, το βραβείο ειναι άκυρο. Με αφήνει αδιάφορο.

    ReplyDelete
  7. Καλημέρα Βάσσια, θα συμφωνήσω μαζί σου. Στο βραβείο του ΓΑΠα δόθηκε μεγαλύτερη δημοσιότητα. Το είχε προβλέψει και ο Μαρξ: Οι τελευταίοι έσονται πρώτοι.

    ReplyDelete
  8. Tζονάκε, δεν φτάνει που κάνατε το ΓΑΠα πρωθυπουργό, θέλεις και τον Ψινάκη να παραλαμβάνει βραβεία. Εάλω η πατρίς.

    Ξέρω ότι το δήθεν "είμαι πιο άσχημος" από το Νικητιάδη, το λες για ξεκάρφωμα. Εσύ, που για σένα αναστενάζει η μπλογκόσφαιρα.

    ReplyDelete
  9. Οταν τον κάναμε πρωθυπουργό δεν περιμέναμε τέτοια πρόοδο το παιδί ο Τζόρτζ μας.
    Φροντίζει ο ίδιος να χάσει και όσους υποστηρικτές του απόμειναν.
    Για τον υπουργό δε, σου το ειχα πει προσωπικά προ καιρού οτι δεν μου άρεσε αυτη η επιλογή. Οχι επειδη ειναι πιο άσκημος απο τη Μαριλίζα αλλα επειδή απο το πουθενά μας προέκυψε στον Πολιτισμό ενας τύπος πιυ μου μοιάζει πιο πολύ με άξεστο λαχειοπώλη παρα με υπουργό Πολιτισμού ...
    Την καλημερα μου.

    ReplyDelete
  10. Εχει τέτοια μύτη η Μαριλίζα βρε Τζονάκο; Απορώ πως δεν το είχα προσέξει.

    ReplyDelete
  11. Αμα θες να βγαλεις λαβρακι Ψαξε Swell για τον κολλητό του συγγραφεα διευθυντη αρχισυντακτη και συμβουλο εκδοσης που έχει βαλθει ο κακομουτσουνος να τον διορισει εκ νεου ως αργομισθο συμβασιουχο στην Αγια Παρασκευή.

    ReplyDelete
  12. ΑΔ, Θα είναι το δεύτερο μέλος της οικογένειας που θα απασχολείται στην ΕΡΤ, μετά την κόρη του. Αναμενόμενη η προσπάθεια από τον πολυπράγμονα υφυπουργό. Δεν έφτασαν τα περίπου 80 χιλιάδες ευρώ μαύρα που στοίχησε στην ΠΡΟΟΔΟ, τώρα του κολλάνε κι ένσημα. Συμπέρασμα: Οπου πρυτανεύει το ήθος, εμφανίζεται το δίδυμο του υφυπουργού και του "καλύτερου Ελληνα δημοσιογράφου" κατά δήλωσή του.

    ReplyDelete
  13. Αυτός λοιπόν ο καλύτερος δημοσιογράφος είπε σε ανεργο συνάδελφο που πήγε να πιάσει δουλειά στην εφημερίδα που το παίζει σύμβουλος έκδοσης: "απο τη στιγμή που θα σε προσλάβω θα μου ανήκεις 24 ωρες το 24ωρο" και ο συνάδελφος πολύ καλά του απάντησε: "ο μεσσαιωνας που γινόταν δουλεμποριο θεωρητικα εχει τελειωσει γι αυτο αντε γαμησου"

    ReplyDelete
  14. Bέβαια, ο άνθρωπος ξεχωρίζει για το ήθος και την καλλιέργειά του. Τα δε κόμπλεξ καταγωγής κι αμορφωσιάς, τον κάνουν να το παίζει αδίστακτο αφεντικό.

    Και η έμφυτη ευγένειά του είναι παροιμιώδης. Εχει κάνει παρατήρηση σε σελιδοποιό λέγοντας "ο κώλος μου θα τόκανε καλύτερα".

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...