November 30, 2010

Δυναστείες


Πρώτος ήταν ο επονομαζόμενος και εθνάρχης και θεός Καραμανλής.  Εμεινε στην Ιστορία ως Τριανταφυλλίδης.  Το ψευδώνυμο ήταν δική του επιλογή για να διαφύγει στο εξωτερικό μετά τις εκλογές βίας και νοθείας που οργάνωσε κι εκτέλεσε το 1961.  "Πιστώνεται" με την ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου και την συνεπαγόμενη απ' αυτή ραγδαία αύξηση της αστυφιλίας.  Κατέστρεψε τις μεγάλες πόλεις με την αντιπαροχή.  Στήριξε τα μικρά νησιά, καθιστώντας τα τόπους εξορίας για τους πολιτικούς κρατούμενους που δεν γούσταρε το καθεστώς του.

Δεύτερος ο Ανδρέας Παπανδρέου που "πούλησε" στους ψηφοφόρους την (απ)αλλαγή από την επάρατο Δεξιά.  Βάζοντας στο προσκήνιο τους κατατρεγμένους από τη Δεξιά πολίτες.  Οι οποίοι κατάλαβαν το ρόλο τους ως "να φάμε ό,τι μας στέρησαν τόσα χρόνια".   "Πιστώνεται" τη θεσμοθέτηση της ρεμούλας και της λαμογιάς.   Επί των ημερών του δοξάστηκαν οι κάθε λογής ευρύστερνες - δοξάζονται μέχρι σήμερα κατέχοντας υπουργεία.   Πολέμησε τις βάσεις του θανάτου.  Πόλεμο, που απέδειξε ο γυιός του ότι έχασε.

Τρίτος ο ανηψιός του πρώτου, με το ίδιο ονοματεπώνυμο Κώστας Καραμανλής.  Αυτός "πούλησε" στους ψηφοφόρους το "σεμνά και ταπεινά".  Το πραγμάτωσε με το Βουλγαράκη και το Ρουσόπουλο.  Το απογείωσε με τους κουμπάρους και την καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.  Και αφού διέλυσε την οικονομία με τογνωστό ως Αλογογκούφη, αποσύρθηκε στη Ραφήνα.

Τέταρτος ο γυιός του δεύτερου ο ΓΑΠας.  Αυτός έβαλε τα γυαλιά στον πατέρα του.   Έβαλε σαν ΥΠΕΞ την υπογραφή του στο βομβαρδισμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ.  Παρέδωσε την κυριαρχία της χώρας στους τραπεζίτες του ΔΝΤ και της ΕΕ.  Δήθεν για να μας βοηθήσουν, στην πραγματικότητα για να μας οδηγήσουν πιο βαθειά στο πηγάδι του χρέους.  Απ' όπου δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ, αν ακολουθήσουμε αυτά που λέει.  Πιστώνεται τα "δημιουργικά" ελληνικά που χρησιμοποιεί αυτός και δεν καταλαβαίνει κανείς.  Ούτε καν ο "ελληνικός εργαζόμενος..."




3 comments:

  1. Ανάμεσα στους 100 μεγάλους στοχαστές ο ΓΑΠας....
    Πόσο αλήθεια να μας κόστισε η 76η θέση που κατέλαβε...?

    ReplyDelete
  2. Το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ Λύκε. Εξαθλιώνεις τον κόσμο, καταστρέφεις την οικονομία και σε χαρακτηρίζουν μεγάλο στοχαστή. Aπορώ πάντως γιατί δεν είναι στη λίστα ο Ρήγκαν και ο Μπους ο Β'. Και οι δύο στοχάζονταν το ίδιο και καλύτερα από το ΓΑΠα. Τείνω να πιστέψω ότι λαδώσαμε για να πάρει τη θέση αυτή το παιδί.

    ReplyDelete
  3. Αυτό ρωτώ κι εγώ πόσο μας κόστισε το λάδι...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...