November 8, 2010

Λοβοτομή


Αυτό έχουν κάνει σε κάποιους (πολλούς) Ελληνες, λοβοτομή.  Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά γιατί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν καταποντίστηκαν εκλογικά.  Δεν καταλαβαίνω γιατί με τη χώρα σ' αυτό το σημείο και τους Ελληνες ν' αναρωτιούνται τι άλλο τους περιμένει μετά τη μείωση μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την ακύρωση συλλογικών διαπραγματεύσεων, βρέθηκαν παρ' όλα αυτά πολλοί που ψήφισαν τα δύο κόμματα, αυτά που μας οδήγησαν εδώ.

Δεν καταλαβαίνω ότι κάποιοι έδωσαν το δικαίωμα στα ενσωματωμένα ΜΜΕ και blogs να λένε και να γράφουν σήμερα ότι οι ψηφοφόροι έδωσαν ψήφο ανοχής στην "κυβέρνηση".   Ανοχή σε ποιό πράγμα;  Στο μειωμένο εισόδημά μου;  Στη κατάργηση της συλλογικής σύμβασης, βάσει της οποίας δούλευα και αμειβόμουν;  Στη διάλυση του συστήματος Υγείας;  Στην αύξηση της ανεργίας;   Στις μπλόφες των πολιτικών για να υφαρπάξουν την ψήφο τους;

Tι "Νησί" και μαλακίες, Σπιναλόγκα όλη η χώρα...


6 comments:

  1. Τραγουδιστά :
    Αποχή, Αποχή
    και την άλλη Κυριακή !

    ReplyDelete
  2. Παρατηρητή, η αποχή ήταν που έδωσε το δικαίωμα στα δύο μεγάλα κόμματα να μιλούν για νίκη. Κανόνισε να τ' ακούσουμε και την επόμενη Κυριακή...

    ReplyDelete
  3. Φίλε Swell,
    Μη δίνεις σημασία σε αυτά που λένε τα μεγάλα κόμματα και τα μεγάλα κανάλια.
    Εγώ δε παίζω το παιχνίδι τους.

    ReplyDelete
  4. Φίλε μου Παρατηρητή,

    Δεν είναι ότι το λένε κάποιοι γιατί απλά τους βολεύει. Είναι η ουσία. Το ποσοστό του κάθε εσμού βγαίνει από τους ψηφίσαντες. Και μετά βγαίνει ο κάθε ασβός και πανηγυρίζει.

    ReplyDelete
  5. είτε ψηφίσει το 10% είτε το 150% το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει,διότι πολύ απλά οι πολιτικοί αρχηγοί παίζουν μονόπολη και ο λαός ακολουθεί.

    Αν βγάλεις τα λευκά και τα άκυρα,που η χρησιμότητά τους δεν είναι καμία, μας κυβερνά το 15%.Ποσοστό που κατείχαν ανέκαθεν οι δωσίλογοι.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...