December 22, 2010

Το πιο ανοιχτό επάγγελμα



Με το που άκουσαν για άνοιγμα των επαγγελμάτων τους, τα περισσότερα μέλη του γνωστού εσμού των 300 αντέδρασαν.  Κατανοητό κι αναμενόμενο αφού πρόκειται για εσμό.  Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν υπήρξαν αντιδράσεις όταν άνοιξε διάπλατα το άλλο επάγγελμα.  Αυτό του ανέργου.

Ο καθένας πλέον μπορεί να γίνει άνεργος.  Δεν έχουν καμιά σημασία τα προσόντα και η εμπειρία. που έχεις.  Κουτσοί-στραβοί στην ανεργία.  Είμαστε ήδη η μεγαλύτερη επαγγελματική ομάδα.  Μεγαλύτερη από γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, ταξιτζήδες, πολιτικούς και πουτάνες μαζί.

10 comments:

  1. Καποιοι απο αυτους θα επρεπε να μεινουν ανεργοι για να καταλαβουν πως ειναι! Aς ελπισουμε να τους παρει ειδηση τουλαχιστον ο κοσμος!

    Καλες γιορτες, οπως επιθυμεις, φιλε μου Swell!

    ReplyDelete
  2. Η ανεργία φίλε Swell δεν είναι επάγγελμα ανοιχτό ή κλειστό, η ανεργία είναι ο χειρότερος βιασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.... κι όπως καταλαβαίνεις οι 300 βιαστές τη βρίσκουν με την αύξηση των θυμάτων τους.

    Υ.Γ καλές γιορτές δεν λέω για να μην με βρίσεις.

    ReplyDelete
  3. Άνεργοι ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!

    ReplyDelete
  4. Εχουν φροντίσει Ελβα μου, να παίρνουν παχυλότατες συντάξεις μόνο με μια θητεία στη Βουλή. Που μπορεί να διαρκέσει και 1 μόνο χρόνο ή και λιγότερο. Εχουμε και την αλητεία των δικαστών, που τα παίρνουν κι αυτοί χοντρά κι έτσι απολαμβάνουμε την πιο τυφλή και πιο κουφή δικαιοσύνη, σ' όλον τον κόσμο πιθανότατα.

    Σ' ευχαριστώ για τις ευχές. Σου εύχομαι κι εγώ να περάσεις πολύ-πολύ καλά!

    ReplyDelete
  5. Λύκε, συμφωνώ απολύτως. Και προσθέτω ότι προσωπικά μου βιάζουν και τη λογική. Εκείνοι που ψήφισαν όλους αυτούς τους αλήτες. Ονόματα δεν λέω, υπολήψεις (τρομάρα τους) δεν θίγω.

    Σου εύχομαι να περάσεις πολύ καλά, με αυτούς που θέλεις και χωρίς αυτούς κι αυτά που δεν θέλεις.

    ReplyDelete
  6. Πούντοι βρε Αθλιοι; Ο καθένας κλεισμένος στον εαυτό του, συχνά "χαϊδεύοντας" τις φλέβες του με το μαχαίρι...

    Καλά να περάσεις σου εύχομαι, τώρα μάλιστα που άκουσα ότι ο Μπουτάρης τα "βρήκε" με το Μουνίμιτς

    ReplyDelete
  7. Γεια σου swell, δεν είναι τυχαίο που οι βουλευτές έκαναν τουμπεκί για τις μειώσεις μισθών ακόμη και συνταξιούχων αλλά ξεσηκώθηκαν μόλις τους είπαν για τα δικά τους επαγγέλματα.

    Βλέπεις όταν ένας "φαρμακοτρίφτης" κάνει τζίρους 5 εκατομμύρια το έτος με 30% κέρδος δεν θέλει να τον πειράξουν. Καλύτερα να χάσει τη βουλευτική του έδρα.

    ReplyDelete
  8. Να τα πουμε;
    Φιλια και ευχές ΚΑΙ απο εδώ.Διπλές πιάνουν!

    ReplyDelete
  9. GR, έτσι είναι οι βουλευτές μας (όλοι τους ανεξαιρέτως) πάνω απ' όλα έβαζαν πάντοτε το συμφέρον της τσέπης τους. Κι επειδή είναι πολλοί κι έχουν πολλές τσέπες, η Ελλάδα έφτασε εδώ που είναι σήμερα. Χρόνια σου πολλά και καλά να περάσεις!

    ReplyDelete
  10. Nα τα πείτε, να τα πείτε Κατερίνα! Πολλά φιλιά κι ευχές!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...