February 2, 2011

Τα "Πέτρινα*" χρόνια στην "ΠΡΟΟΔΟ"



Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τη μέρα που με απόφαση του μακαρίτη, έγινες διευθυντής στην "ΠΡΟΟΔΟ".  Ανέλαβες μια εφημερίδα στα καλύτερά της και την έφερες εκεί που είναι σήμερα.  Στην απόλυτη απαξίωση. 

Αυτό το ξέρει το αναγνωστικό κοινό που εγκατέλειψε την "ΠΡΟΟΔΟ".  Το ξέρει το ΔΣ που, λόγω διαθήκης, σε ανέχτηκε όλα αυτά τα χρόνια.  Το ξέρουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, που σε έβλεπαν όλα αυτά τα χρόνια να προσπαθείς να επιζήσεις με ίντριγκες.  Φτιάχνοντας την "αυλή" σου ανάμεσα στους εργαζόμενους, όπως θα έκανε ο κάθε ανασφαλής.  Πληρώνοντας μόνο τα μέλη της "αυλής" σου.

Και τώρα που η εφημερίδα έφτασε στο έσχατο σημείο, ζητάς από τους απλήρωτους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή για χάρη σου, για όλα όσα περάσατε μαζί.  Το 'χεις χάσει τελείως Κουταρνίθα.  Τί πέρασαν μαζί σου οι εργαζόμενοι;   Γνώρισαν ένα διευθυντή που δεν μπορούσε να γράψει τρεις γραμμές που να βγάζουν νόημα.  Που έγλειφε τους Πασόκους βουλευτές του ΔΣ κι έτσι κατάντησε την εφημερίδα "ΕΞΟΡΜΗΣΗ" της Ρόδου.  Που ανεχόταν τη μεγάλη ρεμούλα  στο πιεστήριο, με τις επιστροφές, με το χαρτί, με τα ανταλλακτικά της μηχανής, για να έχεις συμμάχους.

Αυτά πέρασαν μαζί σου οι εργαζόμενοι, αυτά θυμούνται και γι' αυτά δεν έχουν καθόλου υπομονή.  "Θαυμάζουν" μόνον τη χοντροπετσιά σου.  Που παραμένεις στη θέση σου, σαν Μουμπάρακ της Ρόδου...

* Πέτρος Κουταρνίθας

4 comments:

  1. O Κουταρνίθας δεν πλήρωνε μόνο τους κολλητούς του (ονόματα δεν λέμε-υπολήψεις δεν θίγουμε) με πρώτη την ευρυστέρνα (από το στέρνα).

    Πλήρωνε κι έδινε αυξήσεις στον εαυτό του ο αλήτης και γιος παπά. Αν παρακολουθείς την εφημερίδα, η βρομιά του Κουταρνίθα, δεν έχει όρια. Θα έπρεπε να δεις με τι τρόπο υποστήριζε την υποψηφιότητα του Χατζηδιάκου στις βουλευτικές εκλογές. Ανάλογο με το ύφος και το ήθος των δύο ανδρών.

    ReplyDelete
  2. Δεν ξέρω την εφημερίδα, αλλά με τέτοιο πρωτοσέλιδο, μάλλον ο λαϊκισμός απαξίωσε δικαίως την εφημερίδα.

    ReplyDelete
  3. Την πατρότητα του τίτλου στο πρωτοσέλιδο Δήμε, την έχω εγώ. Ο διευθυντής κατάφερε σε πέντε χρόνια να κάνει την εφημερίδα φυλλάδα. Στη Ρόδο που (καλώς ή κακώς) ψηφίζει ΠΑΣΟΚ...

    ReplyDelete
  4. PS, πάντοτε θαύμαζα το μεγαλείο του ήθους του ανδρός. Απορώ πως οι συντοπίτες του στην Αρνίθα, που οφείλει και το όνομά του, δεν του έχουν στήσει ακόμα ανδριάντα.
    Ο Τριανταφυλλίδης, δηλαδή, ήταν καλύτερος;

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...