February 10, 2011

Παγκόσμιο βραβείο Αλητείας


Το Παγκόσμιο βραβείο Αλητείας απονέμεται στο ΓΑΠα και την κυβέρνησή του.  Γιατί πέτυχαν εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, με ρεκόρ ανεργίας, με μείωση μισθών, επιδομάτων και συντάξεων, ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο να είναι 5,2%!  Παρά τις εκπτώσεις και τη "συμφωνία" του Μιχαλάκη Χρυσοχοΐδη με τις επιχειρήσεις, ο πληθωρισμός ήταν 5,2%.  

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε αυξήσεις τιμών πάνω από το επίπεδο που δικαιολογούν οι αυξήσεις των φόρων.  Η "συμφωνία" του Χρυσοχοΐδη που λέγαμε...  Που σημαίνει ότι το βραβείο θα έπρεπε να το πάρουν και πολλοί (αν όχι όλοι) επιχειρηματίες.

Στα αποτέτοια τους αν ο κόσμος πεινάει.  Ψηφίζουν νόμο για την ποινικοποίηση της μη καταβολής διοδίων ή εισιτηρίου.  Τις σχετικές υποθέσεις θα δικάζουν οι "ανεξάρτητοι" δικαστές.  Της χούντας.  Οπως έκαναν και στην προηγούμενη χούντα των συνταγματαρχών.


8 comments:

  1. Παγκόσμιο βραβείο καπιταλιστικής αλητείας. Είμαστε η μοναδική περίπτωση στην παγκόσμια οικονομική ιστορία που γίνεται "τεχνητή" υποτίμηση μέσω μείωσης μισθών και αύξησης τιμών.

    Μπροστά σε όσα συμβαίνουν στις μέρες μας οι παλαιότερες υποτιμήσεις της δραχμής ήταν πταίσματα, γιατί τότε κάτι έχαναν και οι πλούσιοι, τώρα με αυτό το σύστημα δεν χάνουν τίποτα, είναι μια υποτίμηση αποκλειστικά για φτωχούς.

    Μπροστά τους οι καρχαρίες του καπιταλισμού μοιάζουν με ψαράκια της γυάλας....

    ReplyDelete
  2. Αρχισα Λύκε. Μόλις έκαψα με την κάφτρα του τσιγάρου τη μύτη του Rebel.

    ReplyDelete
  3. GR, αυτό που μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι οι τύποι δεν φοβούνται. Γιατί δεν μπορεί, θα έρθει η στιγμή που ο Ελληνας θα σηκωθεί από τον καναπέ του και τότε θα πάρει ο διάολος πολιτικούς, δημοσιογράφους και γενικά όλο τον εσμό τους.

    ReplyDelete
  4. Μας πήδηξαν κανονικά, ε; Πάντως είμαστε φοβεροί. Σκέψου ότι με τέτοιες περικοπές ακόμα έχουμε πληθωρισμό. Ή δεν πάει κάτι καλά με την Οικονομία (και πρέπει να βρεθούν άλλοι νόμοι και τύποι) ή ακόμα τρώμε μαύρο χρήμα.

    ReplyDelete
  5. Δεν φτάνουν τα μαύρα γι' αυτόν τον πληθωρισμό Δείμε. Είναι η μεγάλη αύξηση των τιμών που τον προκαλεί.

    ReplyDelete
  6. Κοινώς μας πηδάνε και μας κάνουν και προσφορές στο πήδημα...

    ReplyDelete
  7. Οντως μας κάνουν προσφορές γιατί είναι σημαντικό να έχεις επιλογές: Το θες από δω ή από την άλλη; Είπαμε, το αρτικόλεξο ΠΑΣΟΚ σημαίνει Παπανδρεϊκό Ανευ Σάλιου Ολικό Κωλοδάχτυλο...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...