April 13, 2011

Νικητιάδη να χαίρεσαι τον Κουταρνίθα


 
Ούτε ο Νικητιάδης δεν θα μπορούσε να φανταστεί το σημερινό μεγαλείο του ήθους του Κουταρνίθα.  Οι εργαζόμενοι στην ΠΡΟΟΔΟ προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.  Κι ο Κουταρνίθας έβαλε τα δυνατά του.  Εξαγόρασε τους συνήθεις υπόπτους της εφημερίδας, την αγράμματη -  δεν ξέρει να χειρίζεται computer, την προβληματική και τον "Τσοχατζόπουλο" της Ρόδου (κλικ).  Βρήκε κι αυτόν που είχε απολυθεί από τη ΡΟΔΙΑΚΗ όταν κατάλαβαν "τι τσογλάνι ήταν."  Και για να συμπληρώσει τη "φοβερή" ομάδα προσκάλεσε και μια παραγωγό από το ραδιόφωνο ΛΥΧΝΑΡΙ.


ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΟΥ»
Η αδικαιολόγητη άρνηση καταβολής των δεδουλευμένων πολλών μηνών σε συνδυασμό με την καταχρηστική, παράνομη και απαράδεκτη συμπεριφορά της «νέας» διοίκησης της εφημερίδας «ΠΡΟΟΔΟΣ» που προσφάτως πληροφορηθήκαμε ότι καμία εργοδοτική εξουσία δεν δικαιούται μέχρι σήμερα να ασκεί ανάγκασε δέκα εργαζόμενούς της να προβούν σε εξώδικη καταγγελία δηλώνοντας ταυτοχρόνως επίσχεση εργασίας. Όλα τα ανωτέρω γίνονται εξ ονόματος της οικονομικής κρίσης λες και η κρίση δεν αφορά τους εν λόγω εργαζομένους ανάμεσα στους οποίους υπάρχει και εργαζόμενος ο οποίος αμείβεται με 400 ευρώ μηνιαίως, (λιγότερα δηλαδή από τον κατώτερο μισθό).
Η έλλειψη συνέπειας στην καταβολή των δεδουλευμένων μισθών επικρατεί εδώ και ενάμισι χρόνο και ένας από τους κύριους λόγους που μέχρι σήμερα οι υπογράφοντες την παρούσα δεν αντέδρασαν νωρίτερα είναι η άριστη σχέση των μετά του ιδρυτή και τεθνεώτος ιδιοκτήτου της εφημερίδας «ΠΡΟΟΔΟΥ» Γεώργιου Διαμαντίδη και προπάντων η αγάπη τους για την εργασία που μέχρι εχθές προσέφεραν.
θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ακόμη και σήμερα, μετά την επίδοση της ομαδικής εξώδικης δήλωσης – επίσχεσης, γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από την πλευρά της «νέας» διοίκησης να διασπάσουν την ενότητά μας, σχετικά με τη διεκδίκηση των νομίμων απαιτήσεών μας, καταστρατηγώντας κάθε ίχνος δικαίου, ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ηθικής.
Ενδεικτικό της καταχρηστικής συμπεριφοράς της «νέας» διοίκησης ήταν η απομόνωση μιας από εμάς σε κάποιο δωμάτιο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη της εφημερίδας, ενώ μέχρι πρότινος απασχολούνταν ως τεχνικός τύπου και συγκεκριμένα με τη σελιδοποίηση. Επιπροσθέτως, υπάρχει και η περίπτωση ενός εργαζόμενου, όπου εκβιαστικά του ζήτησαν να αποχωρήσει οικειοθελώς από την εργασία του, χωρίς την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσής του. Η δε άρνησή του να δεχθεί τους απαράδεκτους και παράνομους αυτούς όρους είχε ως αποτέλεσμα την άκυρη απόλυσή του.
Σε χαλεπούς λοιπόν καιρούς και σε περίοδο κρίσης είναι ευκαιρία να αναπτύξουμε και να ενδυναμώσουμε τις αξίες μας ως άνθρωποι και ως κοινωνία. Παρά τη μεγάλη οικονομική ανάγκη που όλοι μας έχουμε να μας καταβάλλονται τα δεδουλευμένα μας, η αξιοπρέπεια και η προσωπικότητά μας δεν έχει «τιμή» και δεν διαπραγματεύεται.
Ευελπιστούμε στην ευαισθησία των κ.κ. υφυπουργού Πολιτισμού – Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού και χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκου, όπως ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά για την ικανοποίηση των δίκαιων απαιτήσεών μας, δεδομένης της ιδιότητάς τους ως μελών του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, στο οποίο υπάγεται η εφημερίδα.
Αν η «νέα» διοίκηση άγεται και φέρεται δικτατορικά χωρίς νόμιμες εξουσίες φανταστείτε πώς θα φερθεί όταν αναλάβει επίσημα και νόμιμα τη διαχείριση της εφημερίδας.


Πηγή φωτό

15 comments:

  1. 1-Μην παραλήψεις ότι και το τσογλανι έφερε την κόρη του α ρε κατάντια.
    2- στο εχεις σκυλο .Ο βουλευτης δεν φυτεψε τον ανηψιο αλλα τον εξαδελφο.

    ReplyDelete
  2. Aρουραίε,
    1. Σε ποιό από όλα τα τσογλάνια αναφέρεσαι; Ποιά είναι η κόρη που έχει αυτή την "ευτυχία";

    2. Το ίδιο ονοματεπώνυμο με μπέρδεψε.

    3. Υποκλίνομαι στην πληροφόρηση που έχεις.

    ReplyDelete
  3. Να δείτε που το ΔΣ δεν θα το αφήσει έτσι. Ο δικηγόρος Νικητιάδης θα τους στείλει εξώδικο με στόχο να τους απολύσει όλους χωρίς αποζημίωση. Περιμένετε, τα ωραία τώρα αρχίζουν.

    ReplyDelete
  4. Ροδίτη, ο υπουργός γνωρίζει πολύ καλά πως να μεταχειρίζεται τους κατάλληλους ανθρώπους και μεθοδεύσεις. Όταν αποκάλυψα το κόστος του συμβούλου και φίλου του στην εφημερίδα (6.000 ευρώ το μήνα) τη στιγμή που ήδη η εφημερίδα αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα, στην αρχή ισχυρίστηκε ότι το αγνοούσε, αλλά συνεχίζει να τον καλύπτει και να τον βοηθά μέχρι σήμερα.

    ReplyDelete
  5. Ξύπνησα πριν λίγο για να πάω δουλειά … και όπως κα8ε μέρα ανοίγω το VERENA.gr διαβάζω για την ΠΡΟΟΔΟ και μένω έκπληκτος … επίσχεση εργασίας 10 ατόμων – εργαζομένων αναρωτιέμαι πόσοι άραγε δουλεύουν εκεί σε μια εφημερίδα με εμβέλεια νησιού ; 12… 13 άντε 14 πως θα εκδοθεί αναρωτιέμαι ξανά ; Και ξαφνικά μου έρχεται στο μυαλό μια κουβέντα, που έτυχε να είμαι παρόν, και αφορούσε προφανώς τα ίδια άτομα την ίδια διαδικασία την ίδια εφημερίδα περί τα μέσα Δεκέμβρη και για μια στο ίδιο έτος παλιότερα οπότε αρχίζω και πονηρεύομαι δεν αντέδρασαν νωρίτερα …..λένε … εγώ το άκουσα Δεκέμβριο και αφορούσε και προγενέστερη κινητοποίηση τώρα Απρίλιος περίεργο … και μετά έρχομαι σε μια αναφορά για μια νέα διοίκηση δικτατορική … το Δεκέμβριο στην ίδια κουβέντα άκουσα ότι ο ένας γνωστός μου σαν συμμαθητής ήταν υπεύθυνος εκεί …. όταν όμως τον Μάρτιο μήνα τον αναζήτησα για μια συνεργασία με την εφημερίδα μου είπαν ότι αποχώρησε πρόσφατα …. Η αδικαιολόγητη άρνηση καταβολής των δεδουλευμένων; (λίγο εντυπωσιακό κι εξωπραγματικό μου ακούγεται όταν στα περίπτερα αποτελείς πλέον ντεκόρ…….) η νέα διοίκηση ;;, η πολίτικη ηγεσία ;;;, ή τελικά κάτι άλλο;;;; ….. οδήγησε παλί!!!! όσο και να κρύβεται...λανθασμένα ή σκοπίμως .... σε μια τέτοια κινητοποίηση ….. μάλλον με την απορία θα μείνω !!!!!!

    ReplyDelete
  6. Αλήθεια μπορείτε να μου εξηγήσετε πως ένας συνταξιούχος της ΚΑΙΡ δουλεύει ως διευθυντής μίας εταιρείας και καθορίζει μόνος τον μισθό του; Μήπως με μπλοκ παροχής άλλου προσώπου της οικογένειας του; Μία ερώτηση κάνω και περιμένω απαντήσεις.

    ReplyDelete
  7. Ανώνυμε 11:36, ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω. Ποιό χαρακτηριστικό, ποιού μεγαλοστελέχους της εφημερίδας σε κάνει να απορείς για την αναφορά σε "δικτατορική" διοίκηση; Οταν ο ίδιος ο Κουταρνίθας ειδικεύεται στις ασφαλίτικες μεθόδους. Που τις "έζησαν" και οι συνάδελφοί του συην CAIR.

    Oταν ο κουμπάρος του Νικητιάδης έχει πει γι' αυτόν ότι κινείται πάντοτε υπογείως και πίσω από την πλάτη του άλλου.

    ReplyDelete
  8. Ανώνυμε 12:03, δεν είναι διευθυντής μόνο της εφημερίδας αλλά και του ιδρύματος. Η απορία σου είναι λογική. Την απάντηση θα μπορούσε όμως να στη δώσει μόνον ο Διαμαντίδης που τον επέλεξε γι' αυτές τις θέσεις.

    ReplyDelete
  9. Μα swell μιλάνε για μια ''νέα'' διοικηση που εφαρμόζει αυτές τις μεθόδους δικτατορικές.... μάλλον τους υποχρέωσαν να δουλέψουν και να τους ελέγχουν για το αποτέλεσμα τις εργασίας τους... λένε στην ''πιατσα'' κι αυτό το δικαίωμα .... το εχει μόνο κάποιος δικτάτωρας .... εμένα γιατί μου θυμίζει δημόσιο οργανισμό ή επιχείρηση όλο αυτό ....;;;

    ReplyDelete
  10. Μιλάω για τον τσόγλανο που τον εδίωξαν από την άλλη εφημερίδα και ο οποίος κατηγορούσε την Πρόοδο μια ζωή . Για μάθε είναι η ήταν και δημόσιος υπάλληλος .Αν είναι ακόμη αποδείξεις παροχής κόβει;Όσοι εμπλέκονται σε κομπίνες έρχεται η ώρα τους ε ρε γέλια που θα γίνουν ο εισαγγελέας ψάχνει για τον υπεύθυνο της εφημερίδας και δεν γνωρίζω μέχρι τώρα αν τον βρήκε ο άνθρωπος. Πάντως σε ενημερώνω ότι έχουν καλέσει παλιούς υπάλληλους που τους είχαν διώξει αλλά κανένας δεν δέχτηκε , εκτός από την αγράμματη Ισκαριώτισα είναι τυχαίο που έρχεται και το Πάσχα δεν νομίζω. Ας προσέξουν οι σύντροφοι βουλευτές γιατί η εξουσία έρχεται και παρέρχεται ,οι εκλογές πλησιάζουν.

    ReplyDelete
  11. Είναι τόσο γελοίοι όλοι τους και τόσο άσχετοι !!!! Εμαθα ότι οι εργαζόμενοι, όσοι άντεξαν αλλά και όσοι έφυγαν, πέρασαν 4 πέτρινα χρόνια με τον ισόβιο να δολοπλοκεί συνεχώς και προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες του που η εφημερίδα τα 4 αυτά χρόνια έγινε απλώς ντεκόρ στα περίπτερα!!!!! Εκεί στη Ρόδο όλοι λένε ότι η αντίστροφη μέτρηση άρχισε! Όταν αρχίζει να βρωμάει το ψάρι δεν φταίει ο ψαράς που το ψάρεψε αλλά αυτός που έπρεπε να το συντηρήσει, για αυτό αν θέλετε να το φάτε κόψτε γρήγορα το κεφάλι εδώ και τώρα.

    ReplyDelete
  12. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί... Ο ένας έβριζε τον άλλο μέχρι θανάτου και τώρα μαζί αφού δεν γινόταν αλλιώς. Θα μου πείτε τώρα και ποιον δεν έχει βρίσει πισώπλατα ο καλαμπούρης. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι παίρνουν τηλέφωνο τις κοπέλες που έδιωξαν προ λίγου καιρού και φυσικά έφαγαν πόρτα. Χθες το βράδυ μέχρι τις 11:00 υπήρχαν 19 σελίδες ανοιχτές... Όλα εδώ πληρώνονται... Οι πληροφορίες μου λένε ότι θα φάει πολύ ξύλο για τέταρτη φόρα και μάλιστα σύντομα... Εν αναμονή!

    ReplyDelete
  13. Ανώνυμε 16:56, κοίτα ο Κουταρνίθας είναι μαθημένος σ' αυτές τις μεθόδους λόγω χαρακτήρα και ιστορίας. Ο Μαργέλος, φαντάζομαι, λόγω προϊστορίας στη νύχτα. Ολα εξηγούνται.

    ReplyDelete
  14. Αρουραίε, ο τσόγλανος δούλευε (δουλεύει;) και στα ΕΛΤΑ. Η Ισκαριώτισα ποιά είναι; Το πρόβλημα είναι ότι το ψάρι αυτό έχει πολλά κεφάλια. Και όλα βρομάνε.

    ReplyDelete
  15. Ανώνυμε 23:44, μάλλον έχω χάσει το λογαριασμό. Ηξερα ότι ο Κουταρνίθας έχει συναντηθεί με την "ιστορία" δύο φορές. Η τρίτη ποιά ήταν;

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...