May 12, 2011

Η ώρα του φερετζέ


Σήμανε πάλι η ώρα του φερετζέ για την αστυνομία.  Η εποπτεία της έρευνας για το βαρύτατο τραυματισμό του Γ. Καφκά ανατέθηκε σε εισαγγελέα - φερετζέ.  Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Flash, ότι δεν είχει καμιά πληροφορία ότι ο Καφκάς τραυματίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις!  Ούτε, πρόσθεσε, υπάρχει υλικό από κάμερες της περιοχής που να δείχνουν τον τραυματισμό. Ο εκπρόσωπος προφανώς θεωρεί πληροφορίες μόνον ό,τι προέρχεται από τα ΜΑΤ.

Είναι γνωστό από παλιά ότι όλα τα αστυνομικά καθεστώτα (διάβαζε χούντες), αποζητούν το φερετζέ της νομιμοποίησης των ενεργειών τους.  Στην Ελλάδα, από τη δεκαετία του 50 το ρόλο του φερετζέ τον έχει αναλάβει η δικαστική εξουσία.   Η οποία απέδειξε σε πάρα πολλές περιπτώσεις ότι παίζει πολύ καλά αυτόν τον ρόλο.  Οποτε παρανομούσε το κράτος με τα όργανά του, αναλάμβανε η δικαιοσύνη να "εξακριβώσει" τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η παρανομία.  Και ως διά μαγείας, το κράτος και τα όργανά του, έβγαιναν πάντοτε "λάδι".  Ετσι ο βαρύτατος τραυματισμός του Καφκά θα αποδοθεί μάλλον σε "αγνώστους" ή στην κακή του τύχη...

Σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία η χρήση του αστυνομικού γκλομπ ανάποδα (φωτό), όταν δηλαδή  χρησιμοποιείς τη σιδερένια λαβή του για να χτυπήσεις, αποτελεί σκοπούμενη δολοφονική ενέργεια.  Ολα τα άλλα είναι απλές "οδοντόκρεμες".


2 comments:

  1. Monahikos likos14 May, 2011 08:26

    Γίνεται, λέει, έρευνα για το αυταπόδεικτο δηλαδή αν ο διαδηλωτής τραυματίστηκε από αστυνομικούς.
    Όταν το διάβασα ήρθε στη μνήμη μου ο εισαγγελέας Λιαπής, Βασιλικός Επίτροπός στα έκτακτα στρατοδικεία της Χούντας, που απέρριπτε τους ισχυρισμούς των υπόδικων ότι βασανίστηκαν στη διάρκεια της προανάκρισης λέγοντας πως αυτοτραυματίστηκαν για να συκοφαντήσουν την αστυνομία.
    Όταν λοιπόν βγει το πόρισμα της έρευνας του Παπουτσή μην εκπλαγείς αν είναι στο ίδιο μήκος κύματος....

    ReplyDelete
  2. Tο ξέρω Λύκε, δεν θα εκπλαγώ. Αλλωστε η χούντα μας φορά κι αυτή φερετζέ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...