May 14, 2011

Ο ευεργέτης του...

 

Ο John Catsimatidis γεννήθηκε στη Νίσυρο to 1948, όπως και ο Νικητιάδης.  Ηταν μικρό παιδί όταν οι γονείς του μετανάστευσαν στη Νέα Υόρκη.  Το 1966 τελείωσε το τεχνικό γυμνάσιο του Μπρούκλιν. Τον καιρό που προσπαθούσε να μπει στο πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης, δούλευε στο super market ενός θείου του.  Το 1971 άνοιξε το πρώτο του μπακάλικο στο Μανχάταν. Έτσι άρχισε η επαγγελματική του πορεία, που σήμερα τον τοποθετεί στη θέση 692 της λίστας του Forbes με τους "Δισεκατομμυριούχους του κόσμου". Εμπλέκεται "δημιουργικά" κάθε χρόνο στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου που γίνεται στη Ν. Υόρκη.  Η εμπλοκή του αυτή φέρνει τους ομογενείς σε κατάσταση απόγνωσης. Παλιότερα είχε προσκαλέσει την Αννα Βίσση για να δώσει συναυλία τη μέρα της παρέλασης!  Πέρσι κάλεσε την Καλομοίρα!  Στιγμιότυπα από την παρέλαση μπορείτε να δείτε εδώ.

Πολιτικά ανήκε στο δημοκρατικό κόμμα.  Το 2009 δήλωσε επανειλημμένα την πρόθεσή του να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης με τους Ρεπουμπλικανούς.  Ή έχεις αρχές στη ζωή σου ή όχι...

Ο Κατσιματίδης έχει στην κατοχή του ελληνικά ομόλογα μεγάλης ονομαστικής αξίας. Γι' αυτό αλλά και για άλλους λόγους ο Κατσιματίδης έχει πολλούς γνωστούς στην ελληνική κυβέρνηση. Είναι πολύ φίλος με  τον Νικητιάδη. Η σχέση τους εκτός από τον κοινό τόπο καταγωγής, τη σταθερότητα στις αρχές, φαίνεται και από την ομοιότητά τους (φωτό).  Η φιλία τους είναι τόσο στενή, που σύμφωνα με πληροφορίες απαίτησε από το ΓΑΠα να υπουργοποιήσει το Νικητιάδη.  Ο "αντιεξουσιαστής" ΓΑΠας το δέχτηκε, στο πλαίσιο της "μάχης" που δίνει με τα συμφέροντα. Έτσι σήμερα όλοι οι Έλληνες "απολαμβάνουμε" τις "πολύτιμες" υπηρεσίες του Νικητιάδη στον πολιτισμό, τον τουρισμό και τον αθλητισμό.  Οι εργαζόμενοι δε της εφημερίδας ΠΡΟΟΔΟΣ έχουν επιπλέον την ευκαιρία ν' απολαύσουν και το ήθος του.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...