May 15, 2011

Camarierata


Κρατούμενος σε αστυνομικό τμήμα της Ν. Υόρκης είναι  ο Ντομινίκ Στρος Καν μετά από καταγγελία καμαριέρας για σεξουλική επίθεση.  Οι Αμερικάνοι δεν "μάσησαν" τη θέση του διευθυντή του ΔΝΤ.  Ίσως και να γνώριζαν το βεβαρημένο παρελθόν του Καν με τέτοιες καταγγελίες.  Αυτές που δεν εμπόδισαν τους εξίσου βρόμικους Ευρωπαίους των υψηλών κλιμακίων της ΕΕ να τον κάνουν διευθυντή του ΔΝΤ.

Αν το γεγονός είχε συμβεί στην Ελλάδα, θα είχε συλληφθεί η καμαριέρα.  Γι' αυτό, ενώ ξέρουμε ποιοί είναι οι πολιτικοί μας δεν έχουμε ακούσει ποτέ αντίστοιχη ιστορία στην Ελλάδα.  Η άλλη πηγαίνει μαύρη από το ξύλο στο νοσοσκομείο και ουδείς ενοχλείται... 

Eίμαστε στο φουαγέ του Rodos Palace.  Eνώ συζητάμε, αντιλαμβάνομαι ότι η ματιά του Νικητιάδη είναι "καρφωμένη" σε κάποιο σημείο πίσω μου αρκετή ώρα.  Δεν θέλω να γυρίσω το κεφάλι μου για να δω τι κοιτάει.  Μέχρι που λέει "θα πάθεις τίποτα με αυτά τα τακούνια όρθια".  Γυρίζω και βλέπω μια ψηλή κοπέλα να σκουπίζει ποτήρια.  Ηταν 3-4 κοπέλες που έκαναν την ίδια δουλειά και ένας σερβιτόρος τις επέβλεπε. Η ομολογουμένως πιο ψηλή και πιο όμορφη ήταν αυτή στην οποία απευθύνθηκε ο Νικητιάδης. Η κοπέλα δεν αντέδρασε. Ο Νικητιάδης επανέλαβε με πιο δυνατή φωνή "σε σένα μιλάω κοπέλα μου, θα πάθεις τίποτα μ' αυτά τα ψηλά τακούνια". Ο σερβιτόρος αποφασίζει να παρέμβει και λέει στο Νικητιάδη "δεν καταλαβαίνει ελληνικά".  'Ηταν όντως πολύ ξανθιά για Ελληνίδα. Παραιτούμενος από την προσπάθεια και κοιτώντας πλέον εμένα ο Νικητιάδης λέει "της το είπα γιατί αν δουλεύει συνέχεια όρθια φορώντας ψηλά τακούνια, δεν θα μπορέσει να κάνει παιδιά".   Και συνεχίσαμε τη συζήτησή μας.

Εντυπωσιάστηκα από το "ενδιαφέρον" του τότε βουλευτή και σημερινού υφυπουργού.   Ατυχώς για τον ίδιο, στην εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟ δεν δούλευαν δίμετρες ξανθιές. 

11 comments:

  1. Oι Αμερικάνοι κατέβασαν τον Στρος Καν από το αεροπλάνο, δέκα λεπτά πριν απογειωθεί. Εδώ άφησαν το Χριστοφοράκο να φύγει. Γιατί, όπως ξέρουμε, δεν έχουμε αστυνομία και δικαστές. Έχουμε μόνο πολιτικούς.

    ReplyDelete
  2. Σε μερικά πράγματα οι Αμερικάνοι δεν είναι αμερικανάκια. Ποιός είπατε οτι είστε; Περάστε μέσα παρακαλώ. Αυτοί μέχρι και τον πρόεδρό τους ξεφτύλισαν, στον Ντομινίκ θα κώλόσουν;

    ReplyDelete
  3. Το αστείο είναι ότι τον συνέλαβαν για μια δουλειά για την οποία καλοπληρώνεται από τα ΔΝΤ για να την κάνει....
    Τι σου κάνω Ελλάδα της έλεγε, πες μου δυνατά τι σου κάνω Ελλάδα μου.

    ReplyDelete
  4. Ανώνυμε, οι Αμερικανοί σε αντίθεση με μας, δεν ξέρουν.

    ReplyDelete
  5. Άθλιοι, αν η αστυνομία λειτουργούσε κι εδώ με τον ίδιο τρόπο, στη βουλή θα είχαν μείνει 20-30 βουλευτές...

    ReplyDelete
  6. Κι εσύ Λύκε που το ξέρεις, έκανες μπανιστήρι;

    ReplyDelete
  7. that is why we have especially for europeans tv series like CSi and Law&Order...

    ReplyDelete
  8. Thats why we have TV series like CSI NEW YORK(daaaa...) for European audiences especially ....

    ReplyDelete
  9. Εμένα μου άρεσε ο τίτλος σου
    "Camarierata"
    Έριξα πολύ γέλιο λέμεεεεε!!!
    :)))))))))))

    ReplyDelete
  10. El, κάποιοι Ευρωπαίοι όμως δεν μαθαίνουν ούτε με το CSI N.York ούτε με τίποτα άλλο.

    ReplyDelete
  11. Mαριάννα, ναι ο τίτλος είναι καλός γιατί "βγάζει" και το επίπεδο του γαμίκουλα.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...