June 24, 2011

Οι αλήτες είναι αήττητοι


Στα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μπακατσέλος - Βενιζέλος περιλαμβάνεται και έκτακτη εισφορά  5% στα πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα.  Τα πρόσωπα αυτά, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές, είναι αυτά που με τις αποφάσεις, τις πράξεις και τις παραλείψεις τους οδήγησαν τη χώρα εδώ που βρίσκεται σήμερα.

Αφήνοντας ουσιαστικά αφορολόγητο το μεγάλο κεφάλαιο.  Επιτρέποντας στους "γνωστούς αγνώστους" να φοροδιαφεύγουν μονίμως.  Πληρώνοντας πολλαπλάσια από το πραγματικό κόστος στους εθνικούς εργολάβους.  Και χτίζοντας περιουσίες από μισθούς, αμοιβές, επιδόματα, ατέλειες.  Αυτά είναι τα επίσημα.  Γιατί υπάρχουν και τα ανεπίσημα που ξέρουν μέχρι και οι πέτρες, αλλά όχι ο υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος παρά τω Πάγκαλω.

Ο "πολύς" Μπακατσέλος - Βενιζέλος σε όλους αυτούς επέβαλε τη "δυσβάσταχτη" εισφορά του 5%!  Δεν σκέφτηκε ότι θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες καταγέλλοντας την εξοντωτική εισφορά;  Απλά, δεν θα ήθελε να έχει την "τύχη" του Δρούτσα, που "χάθηκε" μετά την αναφορά του στα προνόμια των βουλευτών.

Άλλη μια φορά η Ελλάδα δείχνει το δρόμο.  Όπου εκτός από την ηλιθιότητα, είναι αήττητη και η αλητεία...

4 comments:

  1. Τι να σου κάνει κι αυτός, δεν τον άκουσες χθες τι έλεγε?
    "Από τα 100 δις εθνικό εισοδήμα φορολογούνται τα 30 τα 70 δεν φορολογούνται"
    Κι επειδή τα 70 είναι φίλων, αδελφών και λοιπών κολητών πιάνουμε αυτούς με τα 30 που έτσι κι αλλιώς είναι συνηθισμένοι να πληρώνουν φόρους και τους ξαναματαφορολογούμε....
    Αμ πως?


    Υ.Γ Κείνος ο Τζονάκος που χάθηκε, καιρό έχω να ακούσω ορίτζιναλ ΠΑΣΟΚικά επιχειρήματα.

    ReplyDelete
  2. Πολλά μου φαίνονται Λύκε τα 30. Μάλλον λιγότερα φορολογούν. Αλλωτε είναι πολλά τα κολλητάρια. Τόσα χρόνια δύο κόμματα.

    Υ.Γ. Διάβασα ότι ο Τζονάκος μετανάστευσε στη χώρα των Παπούα. Γιατί η φυλή αυτή είναι πράσινη.

    ReplyDelete
  3. Swell μου, αυτά είναι επιχειρήματα της Παπαρήγα !
    Από την άλλη είναι απλό, φορολογούμενοι είναι μόνο οι μισθωτοί συνεπώς μόνο αυτούς θα επιβαρύνει κάθε νέο μέτρο και μάλιστα μόνο οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα γιατί είναι απρόσωποι, οι άλλοι μπορούν να απεργούν και άμα σφύξουν τα πράγματα κατεβάζουν και κανένα διακόπτη.
    Πώς το βλέπεις για κίνημα φορολογούμενων ... και να παίξει κανένα παιχνίδι τύπου «δεν πληρώνω» ;

    ReplyDelete
  4. Παρατηρητή, της Παπαρήγα ή όχι, είναι η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

    Το κίνημα που λες, υπάρχει ήδη. Προσωπικά είμαι από τα ιδρυτικά του μέλη.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...