June 27, 2011

Μαυρίλα στο ΠΑΣΟΚ

 
Απαγορεύτηκε στο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠα να χρησιμοποιεί το «Καλημέρα ήλιε» του Μάνου Λουίζου!  Όταν ο ΓΑΠας λέει ότι αλλάζει τη χώρα, το εννοεί.   Μερικές φορές όμως του αλλάζουν τα "φώτα" άλλοι.  Συνέβη κι αυτό.  Η κόρη του Μάνου Λοΐζου έστειλε επιστολή στον "πρωθυπουργό" με την οποία ζητεί να μην παίζεται πλέον στις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ το τραγούδι «Καλημέρα ήλιε».

Η Μυρσίνη Λοΐζου αναφέρει ότι ο ήλιος είναι δικός μας και όχι δικός σας και προσθέτει:  «Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, και η κοινωνική δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast-track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το "Καλημέρα ήλιε" στις κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους και ενεργούς πολίτες και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμμία μα καμμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.
Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία.

Εσείς όμως είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά πνευματική, αξιακή, ηθική και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα. Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στο λαό. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.
Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του λαού και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμιά νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.  Ο ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας και όχι δικός σας.  Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει.

Μυρσίνη Λοΐζου».

Πριν από λίγο στη βουλή, ο ΓΑΠας είπε ότι με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου η χώρα θα εξασφαλίσει τρία πράγματα:  Την 5η δόση του δανείου της τρόικας, τη σιγουριά για τα επόμενα χρόνια με το νέο πρόγραμμα στήριξης, τη συμφωνία για μεταφορά τεχνογνωσίας, για την ποιότητα υπηρεσιών.  Τεχνογνωσία στην παραγωγή γκαρσονιών και μπρόκολων.  Κατηγόρησε τη ΝΔ για φυγομαχία.  Όταν ο ΓΑΠας φύγει νύχτα και με ελικόπτερο, αυτό θα είναι στήριξη της Ολυμπιακής;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε πριν λίγο τις πληροφορίες που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ ν' αλλάζει τον ήλιο του σήματος με την καλιακούδα.2 comments:

  1. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του μπατζανάκη της ξαδέλφης του γείτονα του αδελφού μου από την προσεχή Συνδιάσκεψη των εναπομεινάντων μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ αλλάζει και ο ύμνος του κινήματος και προσαρμόζεται στη συγκυρία.

    ReplyDelete
  2. Μάλιστα Λύκε, ταιριαστό βρίσκω τον ύμνο. Θα ταίριαζε βέβαια κι αυτό...

    http://youtu.be/wIh2JxyTAd0

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...