July 5, 2011

Ορίζοντες

 


Έτυχε να γεννηθείς σε μια από τις ωραιότερες χώρες του πλανήτη.  Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό που πρόλαβες να δεις τις ομορφιές της, πριν ο Τριανταφυλλίδης και όσοι τον διαδέχτηκαν καταστήσουν τον τουρισμό μοναδική πηγή εσόδων για το κράτος.  Και είσαι τυχερός, γιατί σιγά-σιγά κατάφεραν τις ομορφιές να τις περιφράξουν, να χτίσουν ξενοδοχεία ή σπιταρώνες πάνω στη θάλασσα, αυτοί που πραγματικά κυβερνούν αυτή την χώρα, ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον στη φυλακή.

Σήμερα, αφού κατέστρεψαν το περιβάλλον στο όνομα του κάθε Καψή, Δασκαλαντωνάκη, Λούη, παπά και cia, επιτίθενται στα δικαιώματά σου.  Κι εσύ κάθεσαι και τους βλέπεις, ατενίζοντας τον ορίζοντα.  Που κι αυτός πλέον σου φαίνεται διαφορετικός, σα να σου θυμίζει κάτι άλλο...


4 comments:

  1. Να συμπληρώσω σε αυτούς που βγάζουν λεφτά από το τουρισμό και δεν προστατεύουν το περιβάλλον, τον ανώνυμο βλάχο που νοικιάζει δωμάτια (rooms to let), προσπαθώντας να κάνει μια αρπαχτή για δύο ή τρεις μήνες και να μην εργασθεί τον υπόλοιπο χρόνο. Μπορεί να έχει τσιμπήσει και καμιά επιδότηση Leader και να έχει λαδώσει και τον τοπικό παράγοντα ώστε να μετατρέψει το κοτέτσι του παππού του σε ξενώνα. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε καταβολή φόρων, έκδοση αποδείξεων και λοιπών επιβαρυντικών στοιχείων. Επίσης, δεν αναφέρομαι στη παροχή υπηρεσιών για τη κάλυψη των αναγκών των πελατών του (αλλά, μόνο των δικών του). Ακόμη δεν θα αναφερθώ σε περιβαλλοντολογική συνείδηση ή παροχή υπηρεσιών σε επαγγελματικό επίπεδο αφού ο εν λόγω βλάχος δεν ήταν ποτέ πελάτης κανενός χώρου εστίασης πέραν ίσως του καφενείου του χωριού του (πράσινου ή μπλε).

    ReplyDelete
  2. Εχουν δίκιο που σε λένε πρασινο-μπλέ κομματόσκυλο της Αλέκας.

    ReplyDelete
  3. Ζero Cool, θυμάμαι χρόνια πριν μένω για μια βραδυά, μετά από ένα μήνα σε σκηνή, σε δωμάτιο στη Σύμη. Τα σεντόνια μύριζαν τόσο πολύ, που κοιμηθήκαμε στα sleeping bags. To επόμενο πρωί φύγαμε χωρίς να πληρώσουμε. Στο δρόμο συναντήσαμε τον ιδιοκτήτη. Ρώτησε αν πληρώσαμε και του απάντησα "όχι και πάμε στην αστυνομία αν θέλεις". Συνέχισε το δρόμο του χωρίς να πει τίποτα.

    Αυτοί οι "επαγγελματίες" του τουρισμού έχουν κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στην εικόνα της χώρας σαν τουριστικός προορισμός. Γιατί θεωρούν (όπως κάθε ηλίθιος) τους πελάτες τους επιεικώς ηλίθιους.

    ReplyDelete
  4. Mόνο της Αλέκας Αντώνη; Και του SKIP μαζί.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...