July 12, 2011

Το συστημικό πρόβλημα και ο συστηματικός ψεύτης

 
Όταν ο ΓΑΠας λέει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό, τί να εννοεί άραγε;   Μάλλον έχει την εντύπωση ότι όλες οι χώρες της ευρωζώνης έχουν τις δικές τους οικογένειες Παπανδρέου που ασχολούνται με περίεργες μπίζνες, τους δικούς τους Τσοχατζόπουλους, Μαντέληδες,  Νικητιάδηδες και Σα(χλα)μαράδες.  Έχουν όλες οι χώρες πρώην συνδικαλιστές που τους έκαναν υπουργούς για να τους ανταμείψουν για τις συνδικαλιστικές τους υπηρεσίες στην κυβέρνηση.  Έχουν ολόκληρες οικογένειες υπεράνω των νόμων.  Έχουν βουλευτές γιατρούς και δικηγόρους που φοροδιαφεύγουν μονίμως. 

Έχουν πολεοδομίες και εφορίες που είναι κανονικά άντρα χρηματισμού.  Έχουν αστυνομικούς που ηγούνται συμμοριών.   Έχουν ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που λυμαίνονται οι φαρμακευτικές εταιρίες.  Έχουν και κάποια εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους που τους υποχρεώνουν να καλύπτουν όσα κλέβουν οι παραπάνω.  Και τέλος, έχουν μια δικαιοσύνη που επιτρέπει όλα τα παραπάνω.  

Το μόνο που ίσως ξέρει ο ΓΑΠας ότι δεν έχουν οι άλλες χώρες, είναι ξενόγλωσσο πρωθυπουργό...

2 comments:

  1. Καλά δεν μας έλεγε ως τώρα ότι το πρόβλημα της Ελλάδος είναι η διαφθορά, η τεμπελιά κι η καλοπέραση με δανεικά?
    Πως ξαφνικά ανακάλυψε πως το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό κι αν είναι όντως ευρωπαϊκό σημαίνει πως και οι ευρωπαίοι είναι εξίσου διεφθαρμένοι, τεμπέληδες και καλοπερασάκηδες με δανεικά?

    ReplyDelete
  2. Aνάθεμα Λύκε αν καταλαβαίνει ποτέ τι λέει ο ΓΑΠας. Από το ένα ψέμμα στο άλλο, από τη μία ανακολουθία στην επόμενη. Κι από πίσω ακολουθεί όλος ο θίασος.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...