Είναι η ζέστη που τρελαίνει, είναι η οικονομία που πηγαίνει κατά διαόλου κι ακόμα χειρότερα, είναι οι εκλογές που μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή, το ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο χρειάζεται την τοπική φυλλάδα για να υποστηρίξει τους τοπικούς βουλευτές και μέχρι πρόσφατα μέλη του ΔΣ.
Έτσι ο Νικητιάδης συναντήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του με τον Κυριακίδη της ESPRESSO και FLASH. Αυτόν που αγόραζε ό,τι σαπάκι υπήρχε στην αγορά των ΜΜΕ. Η συνάντηση με τον Κυριακίδη κρίθηκε αναγκαία από το Νικητιάδη, γιατί ο Κουταρνίθας τα 'σπασε (και) με το Μαργέλλο. Κι επειδή φοβούνται ότι η εφημερίδα θα μείνει χωρίς χρηματοδότη, ο Νικητιάδης απευθύνθηκε στον "θεοσεβούμενο" Κυριακίδη.
Δυστυχώς το blogspot έχει γίνει νεκροταφείο ανθρώπινης παραγωγικότητας, αγωγός πικρίας, παρατηρητήριο κακίας, καταφύγιο αγανάκτησης και σημείο αναφοράς της απαισιοδοξίας. Μια σειρά πεφωτισμένοι bloggers κρίνουν και σχολιάζουν πρόσωπα που δεν τα έχουν γνωρίσει και αξιολογήσει προσωπικά αλλά, διαμέσου των ειδήσεων, όπως αυτές έχουν δημοσιευτεί από δημοσιογράφους.
ReplyDeleteΠροσωπικά φιλτραρισμένες απόψεις και θεματικές εμμονές κατακλύζουν το blogspot. Μια σειρά από βεντέτες έχουν στηθεί και με αρωγό την ανωνυμία συνεχίζονται χωρίς τέλος. Είναι τόσοι πολλοί οι bloggers που ο αλληλοθαυμασμός τους ανεβάζει την επισκεψιμότητα των επιμέρους blogs στα ύψη. Το google καταπίνει λέξεις και ταξινομεί σελίδες και ανεβάζει το περιεχόμενο του blogspot ψηλά στις αναζητήσεις. Αυτό ανατροφοδοτεί των εγωισμό των bloggers και αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι τα απαισιόδοξα και πικρά σχόλια.
Αν τελικά «το μέσο είναι το μήνυμα» το internet πρόκειται να την πληρώσει ακριβά, με την ίδια του την αξιοπιστία.
Ανώνυμε, προφανώς όταν λες blogspot (από άγνοια γιατί είναι μια πλατφόρμα) εννοείς το διαδίκτυο.
ReplyDeleteΠώς εννοείς ότι σχολιάζουν πρόσωπα που δεν τα έχουν γνωρίσει; Μπορώ να έχω άποψη για τους Κουταρνίθα, Νικητιάδη και Cia γιατί τους γνώρισα. Με τον ίδιο τρόπο, θα μου επιτρέψεις, να έχω άποψη και για το ΓΑΠα, αν και δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά.
Το πρόβλημα, ειδικά στην Ελλάδα, δεν είναι η ανωνυμία των bloggers, αλλά η αλητεία των επωνύμων.
Και μια και μνημονεύεις τη ρήση του Mcluhan, γεννημένος συμπτωματικά σαν σήμερα το 1911, η ρήση του δεν ισχύει για το διαδίκτυο. Το internet δεν αποτελεί το μήνυμα. Είναι το μέσο διοχέτευσης του μηνύματος. Και δεν κινδυνεύει από τις αποκαλύψεις που γίνονται μέσω αυτού. Οι αποκαλυπτόμενοι κινδυνεύουν απ' αυτές και γι' αυτό το μισούν.
Ρε ανώνυμε τι πίνεις και δεν μας δίνεις;;;
ReplyDeleteΜου αρέσει που γράφεις ολόκληρο κατεβατό για την ανωνυμία του διαδικτύου αλλά στο τέλος υπογράφεις κι εσύ ως ανώνυμος!!!
Άραγε αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο θα μπορούσες να καταθέσεις ανώνυμα εδω και όπου αλλού κάνεις κέφι την άποψη σου;