October 22, 2011

Αυτά είναι τα ΚΝΑΤ

 
Την επίθεση στο συγκεκριμένο άνθρωπο της φωτό, που απλά παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα στη Β. Γεωργίου, την παρακολούθησα από κάτω.  Με τα χτυπήματα και τις σπρωξιές, οπισθοχώρισε στη τέντα της καφετέριας κι από κει έπεσε κάτω με το κεφάλι.  Ακούστηκαν φωνές "γιατρός-γιατρός".  Ήρθαν πολύ γρήγορα 2 από τους διασώστες της πλατείας.  Ο ένας έφυγε αμέσως τρέχοντας κι επέστρεψε με άλλους τρεις.  Ήρθε και φορείο.  Δημιουργήθηκε και ανθρώπινος διάδρομος από το σημείο που ήταν ο άνθρωπος μέχρι το ιατρείο της πλατείας.  Πέρασε ένα δεκάλεπτο και ακόμα δεν είχαν μεταφέρει τον άνθρωπο στο ιατρείο.  Προφανώς έκριναν ότι δεν το επέτρεπε η κατάστασή του.

Αποφασίζω ν' ανέβω στη Β. Γεωργίου. Φτάνω επάνω τη στιγμή που εμφανίζονται τα ΚΝΑΤ τρέχοντας από τη Σταδίου με τα ρόπαλα και τα κράνη, προσπαθώντας να  κυκλώσουν τους κουκουλοφόρους. Την "πέφτουν" με ροπαλιές και "γαλλικά" και σε όσους ήμασταν στο πεζοδρόμιο και παρακολουθούσαμε.  Τότε ήταν που άρχισε να φωνάζει όλος ο κόσμος το σύνθημα "ΚΚΕ το κόμμα σου χαφιέ".

Όταν λοιπόν ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει για δολοφονική επίθεση, σε αυτήν θα έπρεπε να αναφέρεται.  Αν ήταν εφημερίδα και όχι ΑΥΡΙΑΝΗ της δεκαετίας του 1980.  Αλλά είπαμε, πρώτα πεθαίνει ο Κνίτης και μετά το "χούι" του...





24 comments:

  1. Σαν πρωτάρης κάνεις.... λες και δεν είχες ξαναδεί τα ΚΝΑΤ σε ασκήσεις πυκνής τάξεως.

    ReplyDelete
  2. Σύμφωνα με νέες μαρτυρίες που μόλις ήρθαν, το ΠΑΜΕ άρχισε ξαφνικά να βαράει κόσμο επειδή δε γούσταρε τη φάτσα του!

    Οι κουκουλοφόροι ήταν απλά αγανακτισμένοι που κρύωναν και πέταγαν μολότωφ για να ζεστάνουν τον κόσμο γύρω τους.

    Τις βόμβες κρότου λάμψης της πέταγαν γιατί πλησιάζει το Πάσχα και τα σφυριά τα είχαν για τυχόν επιδιορθώσεις στον ευρύτερο χώρο της πλατείας.

    Α και τα αστυνομικά σακίδια των δακρυγόνων ήθελαν να τα παραδώσουν στα ΜΑΤ μπροστά στη Βουλή και υπήρξε ένα μπλέξιμο επειδή το ΠΑΜΕ δε τους άφηνε να φτάσουν μέχρι εκεί...

    Λοιπόν, δεν υπάρχει ούτε μια αλήθεια στο παραπάνω ποστ σου οπότε δεν έχει καν νόημα να συζητάμε σοβαρά...Θέλει ο προβοκάτορας να κρυφτεί και η χαρά δε τον αφήνει!

    ReplyDelete
  3. Λύκε, με εντυπωσιάζουν πάντοτε. Τέτοιες κυκλωτικές κινήσεις σε συγκντρώσεις, ούτε ο Παττακός δεν έκανε...

    ReplyDelete
  4. Ανώνυμε, καλό το χιούμορ σου, αλλά έλα που οι φωτογραφίες σε διαψεύδουν. Ή λες ότι είναι αποτέλεσμα φωτοσοπιάς;

    Μιλώντας για προβοκάτορες, στο ΚΚΕ αναφέρεσαι; Να σου θυμίσω τη θέση του για το Πολυτεχνείο, για το Δεκέμβρη του 08 και για μύρια άλλα. Έχεις δίκιο. Όσο κι αν προσπαθεί το ΚΚΕ, δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Ηρθε η στιγμή για ν' αποφασίσεις με ποιόν θα πας και ποιόν θ αφήσεις!

    με το ΚΚΕ

    με την κυβέρνηση Τσολάκογλου

    με τους αληταράδες, δολοφόνους και δηθεν αναρχικούς (ανάθεμα και αν ξέρουν τι θα πει αναρχισμός)

    με κανενα και στον καναπέ σου

    με τους πίθηκους

    με τους παπαγάλους

    με τους προβοκάτορες.

    Με όποιον και αν είσαι οφείλεις να έχεις κάποιον λόγο να αρθρώσεις.

    ReplyDelete
  7. Πες τα φιλη ange-ta

    Eπισης για τους καλοπροαιρετους ριξτε και εδω μια ματια,

    http://e-globbing.blogspot.com/2011/10/blog-post_22.html

    για τους αλλους δε χρειαζεται, φαινεται να εχουν, ηδη, σχηματισει γνωμη συχνα μαλιστα και χωρις να ειναι αυτοπτες μαρτυρες οι ιδιοι, αλλα παιρνοντας διαστρεβλωμενα στοιχεια απο MME που συνηζαν να βριζουν καθημερινα για την προπαγανδα τους...
    Πως αλλαζουν οι καιροι και καλο ειναι να ξερουμε οπως ειπε και η ange ta με ποιους επιτελους ειμαστε.
    Ειδικα τους επομενους μηνες που θα πεινασει κοσμος και κοσμακης χαρις σ αυτο που ''επιτρεψατε'' με τον ενα, ή τον αλλο τροπο να ψηφιστει στη Βουλη!
    Αντι να σας ανησυχει η μελλοντικη μαυρη ζωη των εργαζομενων απο δω και περα, τα βαζετε με τη περιφρουρηση του ΠΑΜΕ.
    Τοσο κοντοφθαλμοι ειστε λοιπον;

    ReplyDelete
  8. Ange-ta, δηλαδή δεν έχω άλλη επιλογή, ή με το ΚΚΕ ή με τα σκ@τ@;
    Να καταλάβω ότι θεωρείς πως δεν αρθρώνω λόγο; Είναι ακατάληπτα αυτά που γράφω, μήπως θυμίζουν ελληνικά του ΓΑΠα, ή τα "ξύλινα" λόγια του Σα(χλα)μαρά;

    ReplyDelete
  9. Έλβα, ομολογώ ότι εξεπλάγην. Το ΠΑΜΕ έχει κάθε δικαίωμα να περιφρουρεί τον κόσμο του. ΟΧΙ όμως τη βουλή. Αυτά που αναφέρονται στο e-globbing μοιάζουν με γραμμή που έχουν πάρει από τον Περισσό... Άσε που είναι ταυτόσημα με αυτά που γράφει ο Ριζοσπάστης σήμερα...

    Σε επίρρωση της άποψής μου για το e-globbing έρχεται και η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο σχολιαστής στη σημερινή ανάρτηση:

    "Βρε γαμημένε Βραχνο αν δεν ήσουν στο Σύνταγμα και μπροστά στο Βρετάνια μη λες πίπες.
    Βγήκε το κάθε τσουτσέκι και το παίζει επαναστάτης απ'το καναπέ του.
    Με ποιούς θα γίνει επανάσταση βρε μαλάκα με το 80% να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚΟΝΔ???
    Ή θα την κάνουν οι 15 κουκουλοφόροι ασφαλίτες, οι 5 ΚΥΠατζήδες,οι 20 χούλιγκαν και με τα 30 δεκαεξάχρονα που τα έχουν για ασπίδα στα ντου.
    Τα πουτανογεννήματα μέχρι για κανα μάρμαρο και καμιά μολότωφ σε συνταξιούχους και φοιτητές του ΠΑΜΕ είναι.
    Άντε με το κάθε παπάρα παρακρατικό ιντερνετο-επαναστάτη της πούτσας. Γαμιόλια".

    Είναι δυνατόν Έλβα;

    ReplyDelete
  10. Καλησπέρα
    Αν δεν ήμουν σε εκείνο το σημείο ακριβώς που εξελίχθηκε η αναίτια και ασφαλίτικη επίθεση των κουκουλοφόρων, αν δεν ήμουν εκεί να φωνάζω τα συνθήματα μας σαν την μόνη απάντηση στην προβοκάτσια και στις προκλήσεις τους, στις βρομιές που εκτόξευαν λέγοντας ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα του ΧΑΦΙΕ,αν δεν ήμουν να δω τον τυπά που με το ίδιο σφυρί που έσπαγε τα μάρμαρα στο ξενοδοχείο για να τα πετάξει ένα λεπτό αργότερα στα κεφάλια ανυποψίαστων ανθρώπων,που με όποιο μπλοκ και να ήταν είχαν πάει να διαμαρτυρηθούν για την βαρβαρότητα που επιβάλλουν σε όλους μας και το ίδιο σφυρί να επιχειρεί να το κατεβάσει στο κεφάλι ανυποψίαστου ηλικιωμένου ατόμου,αν δεν ήμουν εκεί να δέχομαι ανάμεσα στα πόδια μας τις μολότοφ και τα καδρόνια που εκτοξεύονταν, αν δεν ήμουν εκεί να δω την προκλητική συμπεριφορά ορισμένων ατόμων που φαίνονταν από μέτρα ότι ήταν με συγκεκριμένη χρέωση να προκαλέσουν και να εξαγριώσουν την περιφρούρηση, για να τους επιτεθούν και να γίνει σύρραξη,αν δεν ήμουν εκεί να δω την ψυχραιμία της περιφρούρησης,αν δεν ήμουν εκεί να δω την επίθεση που δέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι από την Βουκουρεστίου με κυκλωτική κίνηση εκ μέρους των φασιστοειδών,αν δεν είχα μπει και είχα βγει τουλάχιστον 6-7φορές από τις διόδους που είχε αφήσει η περιφρούρηση για να μπορεί να διέρχεται κόσμος, όποιος ήθελε....
    Τότε θα μου έρχονταν στον νου τα παιδιά της ΚΝΕ που σπουδάζουν, που εργάζονται και που παράλληλα τρέχουν για να μεταφέρουν το μήνυμα της ανάγκης των καιρών για την ανατροπή του βάρβαρου καθεστώτος, που συμπαραστέκονται, που διεκδικούν, που μέσα στις όσες αδυναμίες και τα λάθη που μπορεί να τους χρεώσεις, το πρώτο που έχουν στο νου τους είναι τα πανανθρώπινα ιδανικά της Ισότητας, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και που παλεύουν γι΄αυτά.
    Όταν στις αρχές του χρόνου ένα σωρό εθνικόφρονες μαζεύονταν μπρος στην Βουλή για να την μουτζώσουν και να την χαρακτηρίσουν μπουρδέλο,όταν δεν επέτρεπαν στο ΚΚΕ να περάσει, να διαδηλώσει μπρος στην Βουλή, όταν λοιπόν το ΚΚΕ δεν ήταν εκεί και τα μνημόνια τα εγκληματικά μέτρα σε βάρος μας ψηφίζονταν το ένα μετά το άλλο, γιατί οι σημερινοί επαναστάτες δεν μπήκαν μέσα να την κάνουν καλοκαιρινή;
    Τι τους εμπόδιζε, αλλά και συ δεν είδα να διαμαρτύρεσαι για τον αποκλεισμό του ΚΚΕ τότε.
    Και άντε βρε φίλε και έμπαιναν στην Βουλή μου λες τι θα έκαναν.
    Θα τους πλάκωναν τα ΜΑΤ, θα καιγόταν η Αθήνα και δεν θα ήταν η πρώτη φορά.
    Αλλά για πες μου αυτές οι αντιδράσεις τους σταμάτησαν από το να ψηφίζουν τα μέτρα;
    Από τέτοιες αντιδράσεις βγήκε τίποτε θετικό για την τάξη μας;
    Μην τσιμπάτε βρε, μην γίνεστε θύματα της παραπληροφόρησης.
    Μπορεί να μην συμφωνείτε με το ΚΚΕ και είναι δικαίωμά σας, αλλά μην ρίχνεται και νερό στο μύλο της αντίδρασης θα σας πνίξει θα μας πνίξει όλους.

    ΥΓ 1 Καλά ξεχάσαμε τις φωτογραφίες που αναρτούσαμε όλοι και όλα τα ΜΜΕλεεινολογίας με τους κουκουλοφόρους να συνδιαλέγονται και να βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΑΤ.
    Τότε τους λέγαμε κουκουλοφόρους συνεργάτες του κατασταλτικού μηχανισμού και σήμερα έγιναν πολίτες διαδηλωτές;
    Ε,λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
    Αυτό φυσικά δεν αφορά όποιον δεν έχει τέτοια άποψη.

    ΥΓ2
    Σχετικά με την φρασεολογία ένος σχολιαστή σε άλλο μπλοκ.
    Εδώ επιχειρήθηκε να μας σκοτώσουν και δεν βρίσκουμε να πούμε τίποτα και μας πείραξε η φρασεολογία;
    Έλεος!!

    ReplyDelete
  11. Swell, γιατι εκπλησσεσαι;

    Ποιος ειπε οτι το ΠΑΜΕ περιφρουρουσε τη βουλή; Πως θα μπορουσε αλλωστε να το κανει; Υπηρχαν ανοιγματα και στις δυο πλευρες και απο εκει ελεγαν στο κοσμο να περασει, αν ηθελε οπωσδηποτε να περασει.
    Αυτο ακουσα να το λενε πολλοι, αλλα καποιοι ηθελαν ντε και καλα να τους αφησουν να περασουν μεσα απο τις γραμμες του ΠΑΜΕ, πραγμα φυσικα που δεν το επιτρεπει το ΠΑΜΕ και καλα κανει γιατι εχει πολυ κακη εμπειρια απο το παρελθον.

    Στο e-globbing δεν υπαρχει..
    ''γραμμή'' από τον ..Περισσό(!), εφ οσον οπως γραφουμε και στο disclaimer δεν εκπροσωπουμε κανενα μονο τον εαυτο μας.
    Φυσικα οσα ατομα πηγαν στη διαδηλωση εχουν ως αυτοπτες μαρτυρες τη γνωμη τους, οπως ο φιλος http://erodotos.wordpress.com/2011/10/20/syntagma-pame-parakratikoi/

    που δεν ανηκει καν στην ομαδα μας βεβαια, αλλα που ως αυτοπτης γραφει και στο blog του που εχει μεχρι στιγμης ..116 σχολια, τι ακριβως εγινε!

    Να εισαι ομως σιγουρος οτι κανεις απο εμας ουτε ψεμματα λεει, ουτε ''παιρνει γραμμη'' απο πουθενα, γιατι αν ηταν ετσι, εγω θα ειχα φυγει πρωτη απο blog!
    Τα παιδια στην ομαδα τα ξερω και τα εμπιστευομαι, αν οχι για τιποτα αλλο, τουλαχιστον για την ειλικρινεια τους! Αν ειναι ιδια με αυτά που γράφει ο Ριζοσπάστης σήμερα, τοτε ειναι κι ενας παραπανω λογος για να πιστεψεις και τους ιδιους, αλλα και τον Ριζο οτι αυτα που γραφονται ειναι τελικα η αληθεια!

    Οσο για τον σχολιαστη με τα...Γαλλικα που διαβασες, ξεχασες να γραψεις και οτι εγω η ιδια του εκανα παρατηρηση, για τη γλωσσα που χρησιμοποιει, στο blog μας και εν πασει περιπτωσει δεν ειναι μελος της ομαδας του e-globbing!
    Tι να κανουμε; Εμεις φταιμε και γι αυτο;!!

    Θεωρω οτι αν η πληρης περιγραφη που κανει πιο πανω η φιλη Βlackbedlam, η οποια ηταν επισης παρουσα, δεν σε καλυπτει & δεν σε πειθει, τοτε τι αλλο να πω;
    Ολοι μας ψεμματα λεμε δηλαδη και ποιο ειναι το οφελος μας; Μηπως θα βγαλουμε τιποτα απο την ολη ιστορια; Μονο οσα περναμε ολοι απο τη στιγμη που ολοι πεσατε επανω στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ, φτανει για να μας κανει να απογοητευτουμε για το ποιοι νομιζαμε οτι ηταν οι φιλοι μας στο Ιντερνετ και η ...προοδευτικη πλευρα των bloggers. Eγω προσωπικα εχω πολυ απογοητευτει απο ατομα που δεν το περιμενα και αυτο ακριβως λεω και στην πιο προσφατη μου αναρτηση!

    Καλο σου βραδυ!

    ReplyDelete
  12. Blackbedlam, το ΠΑΜΕ έχει κάθε δικαίωμα να περιφρουρεί τις συγκεντρώσεις του. Όχι όμως τη βουλή. Αυτό που έκανε την Πέμπτη πραξικοπηματικά (σύνηθες) ή σε συνεννόηση με την κυβέρνηση.

    Οι κουκουλοφόροι είναι ό,τι πεις κι ακόμα περισσότερα. Ασφαλίτες, χουλιγκάνοι, μπάχαλοι, ηλίθιοι.

    Τα στυλάρια για τις σημαίες του ΠΑΜΕ έρχονται σε κάθε συγκέντρωση με κλειστό βαν και τα μοιράζουν.

    (συνεχίζεται)

    ReplyDelete
  13. "Να ξεκαθαρίσω τα εξής. Η περικύκλωση κι ο αποκλεισμός της βουλής που έχει αποφασιστεί από συνδικάτα και άλλες οργανώσεις, και τον οποίο στηρίζουμε και θα στηρίξουμε, δεν έχει καμιά σχέση με παρεμπόδιση των βουλευτών να μπουν στη βουλή. Εχει ένα μοναδικό σκοπό. Οσοι το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές να καταψηφίζουν το πολυνομοσχέδιο".

    Δήλωση της Αλέκας τη Δευτέρα 17/10.

    ReplyDelete
  14. Ελβα, ούτε ο erodotos ούτε κανείς απαντά στο ερώτημα γιατί όταν περικυκλώνεις τη βουλή έχεις μέτωπο τους άλλους συγκεντρωμένους κι όχι τη βουλή.

    Ο φίλος σου αφήνει να εννοηθεί ότι το μπάχαλο ξεκίνησε από το μπλοκ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Ήταν 20-30 άτομα μεγάλης ηλικίας.

    Εμπαινε κι έβγαινε στο ΠΑΜΕ όποιος ήθελε σε ατομικό επίπεδο. Οχι όμως άλλο μπλοκ. Απαγορευόταν από το ΠΑΜΕ. Μια φίλη μου δουλεύει στο Σύταγμα. Έχω φωτό από τις 8 το πρωί της Πέμπτης με το ΠΑΜΕ να συκεντρώνεται από εκείνη την ώρα. Τέτοια "ζέση"...

    Το ότι έκανες παρατήρηση στο "γαλλομαθή" του e-blogging δεν αλλάζει την ουσία. Του ύφους και του ήθους αυτού του χώρου. Η σημειολογία, Έλβα μου, είναι μερικές φορές εξαιρετικά χρήσιμη.
    (συνεχίζεται)

    ReplyDelete
  15. Το ΚΚΕ, Έλβα, έχει πολύ μεγάλη ιστορία. Με πολλές μελανές σελίδες. Αρχίζοντας από τη Βάρκιζα, τις δολοφονίες αγωνιστών που ήταν έξω από την "επίσημη" γραμμή και φτάνοντας μέχρι σήμερα. Που χρειάστηκε 60 χρόνια για ν' αποφασίσει πως θα χειριστεί το Βελουχιώτη.

    Όποιος έζησε το Χημείο το 1979 ξέρει πολύ καλά τη λογική του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις που δεν ελέγχει. Το Χημείο αποτέλεσε και την επίσημη "γέννηση" των ΚΝΑΤ.

    Μια φορά να συμμετείχε κανείς στην πορεία του Πολυτεχνείου, όλα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά.

    Καλή Κυριακή!

    ReplyDelete
  16. @Σουέλ
    Την Πέμπτη που δεν είχε αναλάβει περιφρούρηση το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, πάλι κουκουλοφόροι έγιναν αφορμή να μας πνίξει η αστυνομία στα χημικά.

    Όσο για τα 'ΚΝΑΤ' έχω βίντεο που κάθονται σαν κορόιδα επί 15 λεπτά και δέχονται πέτρες και μπινελίκια ενώ όταν έπειτα αντεπιτίθενται, οι κουκουλοφόροι (άραγε οι ίδιοι που πλιατσικολόγησαν καταστήματα?) πετούν 2 μολότωφ και βροχή από μάρμαρα.

    Η περιφρούρηση που διέκρινα εγώ ως ερασιτέχνης φωτογράφος ήταν 2-3 γραμμές. Έχεις την εντύπωση ότι όλοι οι υπόλοιποι ήμασταν κομμουνιστές ή 'στρατιώτες' του ενός ή άλλου χώρου? Ή ότι οι πέτρες διέκριναν σε ποιο κεφάλι ή σώμα προσέκρουαν?

    Τέλος, εάν κάποιο γκρουπ επέλεγε να περάσει/διασπάσει την πορεία του αναρχικού χώρου τί θα συνέβαινε? Αναρωτιέμαι αν θα το επέτρεπαν...

    Ακόμη και όταν είμαστε μόνο οι αγανακτισμένοι, θα δεις 7-8 άτομα νεαρής ηλικίας να ξεκινάνε έκτροπα με τους ματατζήδες και να την πληρώνουμε οι υπόλοιποι.

    Σε ατομικό επίπεδο πάντως ούτε ταυτότητα μου ζήτησαν ούτε δυσκολία διέλευσης είχα.

    ReplyDelete
  17. Θέλω να κάνω μιά παράκληση προς το ΠΑΜΕ όσο αφορά τις επόμενες απεργίες και κινητοποιήσεις:
    Αντί για ρόπαλα και κράνη να έχει μαζί του
    1) Ροδοπέταλα για τις ευαίσθητες και ρομαντικές ψυχές
    2) Καραμελίτσες βήχα για τους κρυωμένους
    3) Κουραμπιέδες και λουκούμια για τους λιχούδηδες
    4) Ε! και κανα τσιγαράκι για τους χαρμάνηδες
    Αν ξέχασα κάτι έχετε το ελεύθερο να συμπληρώσετε τον κατάλογο με τα καλούδια.
    Καλή επανάσταση

    ReplyDelete
  18. Skandalo, γιατί το ΠΑΜΕ "απέκλεισε" τη βουλή και δεν επέτρεπε σε κανένα άλλο μπλοκ να περάσει και να πλησιάσει τη βουλή ή το φράχτη; Την απάντηση την έδωσε η ίδια η Αλέκα τη Δευτέρα 17/10:

    "Να ξεκαθαρίσω τα εξής. Η περικύκλωση κι ο αποκλεισμός της βουλής που έχει αποφασιστεί από συνδικάτα και άλλες οργανώσεις, και τον οποίο στηρίζουμε και θα στηρίξουμε, δεν έχει καμιά σχέση με παρεμπόδιση των βουλευτών να μπουν στη βουλή. Εχει ένα μοναδικό σκοπό. Οσοι το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές να καταψηφίζουν το πολυνομοσχέδιο".

    ReplyDelete
  19. Ανώνυμε, όσο κι αν "προσπαθείς" να πείσεις τα ΚΝΑΤ ν' αλλάξουν συμπεριφορά, αυτά δεν πρόκειται ν' αλλάξουν. Γιατί πρώτα πεθαίνει ο Κνίτης και μετά το χούι του. Το επιβεβαιώνει η ιστορία του ΚΚΕ από το 1946 μέχρι σήμερα.

    ReplyDelete
  20. Swell
    Με παρανόησες!
    Εγώ με κανένα τρόπο δεν θα προσπαθήσω να πείσω κάποιον να αλλάξει συμπεριφορά.
    Πάντοτε πίστευα στην άμυνα και επίθεση. Δεν είμαι χριστιανός...
    Όσο για την ιστορία πάντα εξαρτάται το πως την διαβάζει,αντιλαμβάνεται και βγάζει τα συμπεράσματα του ο καθένας από εμάς.
    Σ'ευχαριστώ
    Ένας χρονιάρης άνεργος

    ReplyDelete
  21. Οσο καιρό διαβάζω τον Swell εχω διαφωνήσει σε πολλά μαζι του και συμφωνήσει σε άλλα.
    Αλλα ποτέ δεν πίστεψα οτι θα έλεγε ψέμματα κι ανακρίβειες, ειμαι σίγουρος οτι αυτά που είδε, αυτά έγραψε και όσοι δεν είμαστε στις διαδηλώσεις, για διάφορους λόγους, πχ υγείας, προσπαθούμε να μάθουεμ τι συνέβη και διαβάζουμε συνεχώς αντεγκλήσεις για το αν το ΠΑΜΕ η το ΚΚΕ η οι τάδε και οι δείνα την εχουν κάπως πιο "μεγάλη" και δικαιούνται το καπέλωμα της "επανάστασης" ...
    Δεν ξερω ακόμα ποιοί ειναι οι κουκουλοφόροι και ποιοί οι μπαχαλίδηδες και ποιός ο λόγος να χτυπούν διαδηλωτές, άλλους διαδηλωτές.
    Ο καθένας αναφέρει ως λόγους, οτι νομίζει κι οτι πιστεύει. Αυτη η σύγχυση, μόνο καλό δεν κάνει και αυτο το μπάχαλο βολεύει κάποιους, τρέχε γύρευε ποιούς, ωστόσο το θέμα ειναι οτι τα αντιλαϊκά μέτρα περνούν και δε ρωτούν, με ενα σωρό αντισυνταγματικές - απο οτι διαβάζω - ρυθμίσεις σε νομοσχέδια.
    Αν ενας διαδηλωτής φάει ξύλο απο μπάτσο, θα απαιτήσει μετά, να φορούν διακριτικά οι μπάτσοι για να τους αναγνωρίζουμε, αν όμως τις φάει απο εναν ακροαριστερό και διαμαρτυρηθεί, θα τον πούν φασίστα, πασόκο, ηλίθιο, οτιδήποτε.
    Ολα τα είχαμε, μάθαμε και τα ΚΝΑΤ.
    Πάπατζι.

    ReplyDelete
  22. Πάπατζι, επίτρεψέ μου να σου πω ότι ο όρος ΚΝΑΤ, "καθιερώθηκε' μετά τα γεγονότα κατά την πρώτη κατάληψη του Χημείου. Τα ΚΝΑΤ,δηλαδή, έχουν μακρά ιστορία που δικαιολογεί το όνομά τους, δεν τιμά καθόλου όμως το ΚΚΕ. Αλλά πού να καταλάβουν αυτοί...

    ReplyDelete
  23. Plironesai i apla eisai ilithios?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ δεν πληρώνομαι Ανώνυμε κι εσύ είσαι, μάλλον, ανόητος (sic) αφού δεν καταλαβαίνεις τόσα χρόνια τον ρόλο του ΚΚΕ.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...