October 24, 2011

Στάση λογικής

Όπως όλα όσα είπε και λέει η "κυβέρνηση" του ΓΑΠα είναι δήθεν, έτσι και το κούρεμα που ακούγεται, θα είναι δήθεν ελάφρυνση για τη χώρα.  Έστω κι αν αυτό φτάσει το 50%, δεν πρόκειται να γλιτώσουμε από το βάρος των πληρωμών του χρέους.  Γιατί με 50%, το 2020 το χρέος θα ισοδυναμεί με το 120% του ΑΕΠ!  Μια τρύπα στο νερό δηλαδή.


Παρ' όλα αυτά οι συνήθεις ύποπτοι, οι τραπεζίτες και τα παπαγαλάκια τους, ωρύονται ότι το κούρεμα δεν πρέπει επ' ουδενί να είναι μεγαλύτερο από το 21% που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο.  Το γεγονός ότι από τότε έχουν έρθει τα πάνω κάτω στη διεθνή οικονομία, κάνουν ότι το αγνοούν.  Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη χάσουν τις τράπεζές τους, δηλαδή τις κλεπτομηχανές.

Το δίδυμο της "επιτυχίας" ΓΑΠας και Βενιζέλος από την άλλη, συνεχίζουν να μιλούν για ελάφρυνση, όταν γνωρίζουν ότι το πήδημα με μια τέτοια εξέλιξη θα συνεχιστεί για δεκαετίες.  Αλλά θεωρούν υποχρέωσή τους να σώσουν τις τράπεζες.  Ο υπόλοιπος δε εσμός τους, οι 153 βουλευτές, παρά το γεγονός ότι ανακοινώθηκε πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ότι θα παίρναμε την 6η δόση και αμέσως μετά, την ανακοίνωση της τρόικας ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων, συνεχίζουν "να διαβάζουν" όπως ο Χριστόδουλος στη χούντα.  Θα μου πεις ότι κατά βάθος πιστεύουν ότι και σήμερα χούντα έχουμε, οπότε θα συμφωνήσω.

Σε μια χώρα που κυβερνάται από εσμούς, των πολιτικών, των εργολάβων και των ιδιοκτητών ΜΜΕ, των τραπεζιτών, των δικαστών, όλη η δημόσια μηχανή δουλεύει αποκλειστικά με "λάδι".  Αφού όλοι αυτοί κατέκλεψαν τα πάντα, από τις επιδοτήσεις της ΕΕ, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, αφού χρέωσαν δισεκατομμύρια μίζες σε προμήθειες και έργα, τις έβαλαν στις τσέπες τους.  Αρχηγοί στο πλιάτσικο ήταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.  Και όμως ο Σα(χλα)μαράς περιμένει να δει το ελικόπτερο ν' απογειώνεται από το Μαξίμου, για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να τη "σώσει" κι αυτός...

Είναι σαφές ότι με τέτοιους πολιτικούς και τα στηρίγματά τους στην εφαρμογή της πολιτικής τους (ΛΑΟΣ, ΔυΣυ, ΚΚΕ) δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτα.  Η μόνη λύση είναι το γκρέμισμα όλου αυτού του οικοδομήματος και η διαγραφή του συνόλου του χρέους.  Στάση πληρωμών και όχι λογικής. Δεν πρέπει να πληρώσουμε εμείς τις μίζες που πήραν από τα υποβρύχια και τα τρένα μέχρι τις κουρτίνες και τα κωλόχαρτα για το σπίτι τους.  Μίζες που μετά πέρασαν στο χρέος.

2 comments:

  1. Η λύση που συμφέρει τον ελληνικό λαό είναι η στάση πληρωμών με έξοδο από το ευρώ και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
    Όλα τα άλλα που συζητούνται κούρεμα βαθύ ή "καθάρισμα" σβέρκου είναι αυτά που συμφέρουν τους τραπεζίτες τοκογλύφους και τους ισχυρούς της ΕΕ που βγάζουν πλεονάσματα από τα δικά μας ελλείμματα.

    ReplyDelete
  2. Θα δεις Αντώνη ότι ο ΓΑΠας θα πάει σε εκλογές τώρα γιατί θα τσινίσουν τα 153 ζώα για τη χασούρα των τραπεζών. Συμφωνούμε.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...