November 16, 2011

Ηλίθιοι ante portas

 

Οι καμπάνες χτύπησαν χθες για την Ισπανία, τη Γαλλία και την Αυστρία, που είδαν τα spread τους να ανεβαίνουν.  Μετά την πρωταθλήτρια Ελλάδα και τη δεύτερη Ιταλία.  Eνώ είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κρίση οφείλεται στο ευρώ καθεαυτό και στο πως λειτουργούσε μέχρι σήμερα η ευρωζώνη, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί συνεχίζουν τη μαλακία τους για περισσότερα μέτρα και μεγαλύτερη λιτότητα στις υπερχρεωμένες χώρες.  Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι το μεγάλο χρέος μπορεί να εξηγεί το πρόβλημα της Ελλάδας, που δεν έχει ουσιαστικά καμιά παραγωγή, δεν δικαιολογείται όμως για οικονομίες όπως της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Παρ' όλα αυτά επιμένουν στην ήδη δοκιμασμένη "συνταγή", που στην Ελλάδα απέτυχε δραματικά.  Και μάλιστα εκβιάζουν για αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας των χωρών, νομίζοντας ότι είναι θέμα προσώπων το να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα η πολιτική τους.  Γράφοντας τη δημοκρατία στα παλιά τους τα παπούτσια. Έτσι επέβαλαν ανδρείκελα "yes-men" στις ηγεσίες της Ελλάδας και της Ιταλίας. 

Ο Παπαδήμιος μας διαβεβαίωσε στις προγραμματικές του δηλώσεις ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική.  Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα κάνει και ο Μόντι στην Ιταλία.  Είναι θέμα χρόνου λοιπόν να δούμε την κρίση αυτή να εξαπλώνεται σ' ολόκληρη την ευρωζώνη.  Και τότε θ' ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.  Θέλω να δω πως θα αντιδράσουν και τι θα πουν τότε, οι Μέρκελ και Σαρκοζί.  Δεν μπορώ να πιστέψω ότι επηρεάστηκαν από τη "σκέψη" του ΓΑΠα...

9 comments:

  1. Πράγματι, η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα σχεδόν, ή τουλάχιστον τίποτα που να ευνοεί ανάπτυξη.
    Αυτο ειναι ενα τεράστιο θέμα που ελάχιστοι εχουν απο καιρό διαπιστώσει.
    Το 2003 ρωτούσα ενα γνωστό τι παράγει η Ελλάδα, μου απάντησε οτι λεω μλκίες. Δεν απάντησε δηλαδή. Αυτος ο τύπος με πασοκική φορεσιά δεν ήθελε να ακούει τίποτα που θα τον έβαζε να σκεφτεί. Σαν αυτον, δεκάδες άλλους γνώρισα, διαφόρων πολιτικών προσανατολισμών.
    Συμπέρανα οτι παράγουμε ομπρελλοκαρέκλες στις αμμουδιές και "ρούμς φορ ρεν'τ" και κάποια εμπορική ναυτ(ιλ)ία ... κι έλεγα πώς στο καλό μας δέχτηκαν στο ευρώ.
    Αν και τώρα δεν καταλάβουν οι ΕΕ-άρχοντες οτι πάνε σε λάθος κατεύθυνση, οπως σωστά λες, τότε μένει σε κανα χρόνο θα αποφασίσουν να επαναφέρουν το παλιό ζήτημα της ΕΕ 2-ταχυτήτων και θα φάμε καμμια εξαετία ακόμα για αλλαγές ενω στο μεταξύ η έλλειψη πόρων θα βασανίζει χειρότερα.
    Ο Παπαδήμος εχω την αίσθηση οτι μας επιβλήθηκε, ο γαπ πιέστηκε σε παραγκωνισμό, προκειμένου να εφαρμοστεί το μάλλον αδιέξοδο πρόγραμμα ακραφνούς λιτότητας και η σίγουρη πτώχευση των ελλήνων.
    Ετσι κι αλλιως, όπως λες, δεν ειναι θέμα προσώπων, κι όποιος ειναι προσωπολάτρης εχει λάθος.
    Καλη σου μερα.

    ReplyDelete
  2. Φυσιολογικά οι Έλληνες -αν είχαμε φιλότιμο- θα έπρεπε νσ έχουμε κάνει χαρακίρι από καιρό.
    Δες που οδήγησε η διαφθορά των τελωνειακών και των εφοριακών που ευθαρσώς κατάγγειλε ο ΓΑΠας πριν δυο χρόνια....
    Αυτή η διαφθορά είναι που φταίει για την καταστροφή της ευρωζώνης και την άνοδο των σπρέντ σε Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία και οσονούπω ...της Γερμανίας.
    Και είναι και αχάριστοι οι Γαλλο-Γερμανοί που ενώ ο ΓΑΠας τους άνοιξε τα μάτια εκείνοι του κλείσανε το σπίτι φέρνοντας σώγαμπρο τον Παπαδήμ(ι)ο μην αντέχοντας άλλο να τον ακούνε να μιλάει για τη διαφθορά των ελλήνων που θα καταστρέψει την ευρωζώνη....
    Άντε και @αμήσου @αλάκα μας τα 'πρηξες φέρεται να του είπε η φράου Άντζελα λίγο πριν ανασύρει απ' το μανίκι του Καρατζαφέρη το Λουκά....
    Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα κι αν δεν με πιστεύεις ρώτα και τον άνωθέν μου Τζονάκο.

    ReplyDelete
  3. Μα, αγαπητέ, στόχος τους δεν είναι να περιοριστεί η κρίση, αλλά να επεκταθεί ο νεοφιλελευθερισμός ώστε εκείνοι να αυξήσουν τα δικά τους κέρδη.

    ReplyDelete
  4. Τζονάκε, η ελληνική παραγωγή άρχισε να διαλύεται σιγά-σιγά με την ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ. Ο Παπαδήμιος όντως μας επιβλήθηκε, όταν κατάλαβαν οι δανειστές ότι ο ΓΑΠας δεν ήταν (sic)σοβαρός. Και μην πιστεύεις ότι, αν παρέμενε, θα εφάρμοζε διαφορετικό πρόγραμμα, κάνεις λάθος. Αν δεν εξαθλιωθούμε τελείως κι αν οι ξένοι δεν αγοράσουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί, αυτό δεν πρόκειται ν' αλλάξει. Εκτός κι αν αντιδράσουμε εμείς και τους πάρουμε με τις (sic) πέτρες, για να επαληθεύσουμε τον ΓΑΠα.

    ReplyDelete
  5. Οι τελωνειακοί, οι εφοριακοί και οι ταξιτζήδες, Λύκε. Αυτοί μας κλείσανε τα σπίτια, αυτοί μας χάλασαν και την εικόνα στους Μερκοζί.

    Θα ρωτήσω και τον Τζονάκο (για να με επιβεβαιώσει) και θα σου πω.

    ReplyDelete
  6. Συμφωνώ Δείμε, κι αν δεν τους "έβγαινε" ο Παπαδήμιος, θα έβρισκαν άλλο δήμιο.

    ReplyDelete
  7. Καλό θα ήταν να καταγραφεί η σκέψη του ΓΑΠ σε ένα πράσινο βιβλιαράκι, όπως έγινε με τη σκέψη του Μάο στο γνωστό κόκινο. Θα πουλήσει λες Κώστα; Πάντως θα έχει περιορισμένο κόστος, αφού δεν θα υπάρχει κείμενο προς εκτύπωση.

    ReplyDelete
  8. Διονύση, το εξώφυλλο πρέπει να είναι μαύρο για να "τιμηθεί" η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, ελέω ΠΑΣΟΚ.

    Θα πουλήσει ούτως ή άλλως. Και για να έχει καλύτερα αποτελέσματα κι όχι λευκές σελίδες, μπορεί να περιέχει την ελληνική διάλεκτο του ΓΑΠα. Όλοι θα θελήσουν να έχουν στην κατοχή τους ένα τέτοιο "μνημειώδες" έργο.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...