November 11, 2011

Η εξέλιξη της Χούντας

 
Η παγκοσμιοποίηση έφερε πολλές αλλαγές σε πολλά επίπεδα.  Οι περισσότερες (αν όχι όλες) ήταν σε βάρος του απλού ανθρώπου και σε όφελος του κεφαλαίου, με την ευρύτερη έννοιά του.  Ωφελήθηκαν δηλαδή οι τράπεζες και το 1%, για το οποίο φωνάζουν τόσο καιρό τρώγοντας και ξύλο πλέον, αυτοί που συμμετέχουν στο Occupy Wall Street.

Μια αλλαγή που "ζήσαμε" χθες στην Ελλάδα, είναι η εξέλιξη της Χούντας.  Η διαφοροποίηση αυτού που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.  Η Χούντα πλέον δεν φορά στρατιωτική στολή και δεν μυρίζει στρατωνίλα.  Φορά επώνυμο κι ακριβό κοστούμι και μυρίζει "χρηματίλα".  Προέχεται, δηλαδή, από τον τραπεζικό χώρο.

Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, ο πρόεδρος της Δημοπρασίας, δίνει την εντολή σε αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος ή, αν δεν υπάρχει αυτός, σε μέλος του κόμματος που υποδεικνύει η κοινοβουλευτική ομάδα.  Σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.

Ο Παπατέτοιος δεν καλύπτει καμμία από τις παραπάνω προϋποθέσεις.  Καλύπτει όμως αυτό που είπαμε στην αρχή, την εξέλιξη της Χούντας.   Όσοι χάρηκαν με την "ανάδειξη" του Παπατέτοιου στη θέση του πρωθυπουργού, ας το έχουν υπόψη τους αυτό.  Ότι έχουμε μια νέα συνταγματική εκτροπή, μετά τις πολλές που είδαμε την τελευταία διετία από τον "αντιεξουσιαστή" ΓΑΠα.

Ο νέος πρωθυπουργός, λογικό και αναμενόμενο, δεν θα ενδιαφερθεί αν οι άνεργοι ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.  Αντιθέτως, θα ενδιαφερθεί να σωθούν οι χρεωκοπημένες τράπεζες με νέα κεφάλαια.  Τα οποία θα τα κρατήσουν οι τράπεζες και δεν θα τα διοχετεύσουν στην πραγματική οικονομία.   Βέβαια, αυτό θα απαιτήσει τεράστια κεφάλαια.  Οπότε είναι βέβαιο ότι θα πάρει νέα μέτρα, που θα επιβαρύνουν (πάλι) αυτούς που επιβάρυναν μέχρι σήμερα και που θα οδηγήσουν την ύφεση σε "νέα υψηλά".  

Το πρόβλημα για τον Παπατέτοιο είναι ότι στο τέλος δεν θα μπορεί να πει "μα γιατί δεν τρώνε ψωμί;"

8 comments:

  1. Και μετά φταίει ο κόσμος που τον λέει προδότη τον εντεταλμένο για την τήρηση του Συντάγματος.

    ReplyDelete
  2. Θα πω αυτό που διάβασα κάπου και με καλύπτει πλήρως:

    Η Χούντα πλέον δεν φορά στρατιωτική στολή και δεν μυρίζει στρατωνίλα. Φορά επώνυμο κι ακριβό κοστούμι και μυρίζει "χρηματίλα". Προέχεται, δηλαδή, από τον τραπεζικό χώρο....

    Το διάβασα στο ποστ Η χούντα έβαλε κουστούμι...
    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/11/blog-post_8432.html

    Νομίζω τα λέει όλα!

    ReplyDelete
  3. Και που να δεις Λύκε, τι θα του σέρνουν σε λίγο καιρό. Νομίζω ότι δεν πρόκειται να ξαναεμφανιστεί σε ανοιχτό χώρο. Εκτός αν του πάρουν ένα όχημα σαν αυτό που χρησιμοποιεί ο Πάπας...

    ReplyDelete
  4. Μαριάννα, αυτό το "κάπου" είναι εδώ πιο πάνω στην ανάρτησή μου, που δημοσίευσε η Sibilla.

    ReplyDelete
  5. Xαχχχααχαχ!
    Μ' έπιασες αδιάβαστη!!
    Με μπέρδεψε ο τίτλος ...
    και όταν άρχισα να διαβάζω την αρχή διέτρεξα γρήγορα προς το τέλος, γιατί μου φαινόταν γνωστά όσα έλεγες... που να φανταστώ ότι ήταν το ίδιο ποστ που αναδημοσίευσε το Σίβιλλα! χαχαααα!!
    Πάντως το άρθρο σου το διάβασα και επισήμανα και το δυνατό σημείο του για μένα... άσχετα αν το διάβασα σε "ξένο" ...μπλογκ... και μπερδεύτηκα ότι ήταν άλλου!
    :)))

    ReplyDelete
  6. Από παπά σε παπά μας πάνε μέχρι να δουν αυτοί κανέναν παπά...

    ReplyDelete
  7. Γιουσουφακια των .."bloopers-team" "swell(es)" kai tetoia..
    Σας μιλαει ενας .."παλιος γνωριμος" ο τζων..

    Τι λεγαμε ΤΟΤΕ ρε τζογλανια???? Οτι η Ν.Δ ειναι αγγελουδι μπροστα σε αυτη την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια??
    Αυτο δεν λεγαμε?? Σκατοπουστες.. Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα... Τζογλανια.. αχρηστα φυτα...

    τζων

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nα με συγχωρείς ανώνυμε, αλλά δεν έμαθα ποτέ να συγκρίνω μεταξύ σκατών...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...