November 12, 2011

Όνειρο μεσοφθινοπωρινής νύχτας


Ο εκλεκτός του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου έγινε πρωθυπουργός, ελέω αυτού του κεφαλαίου.  Με τον "γκαουλάιτερ" παρόντα στην πιο υπεύθυνη θέση, υποτίθεται ότι τελικά θα μας δώσουν την 6η δόση.  Ενώ αν δεν την παίρναμε, υποτίθεται πάλι, δεν θα υπήρχαν λεφτά για μισθούς και συντάξεις.  Το γεγονός ότι αυτό είναι ένα παραμύθι της διαπλοκής (πολιτικό σύστημα & ΜΜΕ) είναι γνωστό, τουλάχιστον σε αυτούς που έχουν την "κακή" συνήθεια να σκέφτονται.  Το μεγαλύτερο ποσοστό των δανείων χρησιμοποιείται για την εξόφληση παλιότερων τέτοιων.

Έστω λοιπόν ότι πήραμε την 6η δόση.  Σύμφωνα με το Δ. Καζάκη, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι μεγαλύτερες από την 6η δόση κατά 7,5 δισ.  Οπότε η δόση δεν φτάνει ούτε για "ζήτω".  Όνειρο μεσοφθινοπωρινής νύχτας ήταν.  Γεγονός που σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να βρει χρήματα αμέσως, από άλλες πηγές.  Κι αυτές οι πηγές, είναι κυρίως η φορολογία των συνήθων υπόπτων και η έκδοση εντόκων γραμματίων.  Γιατί είναι πιο πιθανό να δούμε τρένο να πηγαίνει στην Κρήτη, παρά την κυβέρνηση αυτή να φορολογεί το κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση συνεργασίας δεξιάς (ΠΑΣΟΚ), δεξιάς (ΝΔ) και ακροδεξιάς (ΛΑΟΣ) είναι σαφές ότι έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο έργο.  Όχι τόσο λόγω της οικονομικής κατάστασης όσο λόγω των αντιδράσεων του λαού.  Όπου σ' αυτές πρέπει να προστεθεί ο θυμός και η απόγνωση αυτών που πριν δύο χρόνια ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, για να έχουν σήμερα στην κυβέρνηση τον Βορίδη και τον Άδωνι.




2 comments:

  1. Το μεγαλύτερο ποσοστό των δανείων χρησιμοποιείται για την εξόφληση παλιότερων τέτοιων.... και τα υπόλοιπα για στήριξη των τραπεζών ενώ για να είμαστε συνεπείς προς του τοκογλύφους μας δανειζόμαστε και με έντοκα γραμμάτια 3μηνης και 6μηνης διάρκειας με τοκογλυφικά επιτόκια.

    Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τα μπουκωμένα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας που έχουν παρει στην πλάτη τους τον εξανδραποδισμό της χώρας απ' τους τοκογλύφους και τους ισχυρούς της ΕΕ.

    ReplyDelete
  2. Όλα Λύκε τα τραβάμε για τις "άγιες" Τράπεζες. Μεγάλη η χάρη τους, αυτών και των ΜΜΕ που μας ενημερώνουν πάντοτε "αντικειμενικά" και με το μυαλό στον πλούσιο άνθρωπο.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...