December 14, 2011

Αυτό το παραμύθι δεν θα τελειώσει ποτέ!




Ποιό είναι αυτό το παραμύθι;  Αυτό που θέλει την Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση με την βοήθεια της τρόικας των Ε.Ε, ΕΚΤ και ΔΝΤ.  Στην αρχή μας έλεγαν το 2012, μετά το 2013, μετά το 2015  και πάει λέγοντας.  Ο Τόμσεν (ΔΝΤ) δήλωσε χθες ότι θα χρειαστούμε τουλάχιστον 10 χρόνια για να βγούμε από την κρίση και να γίνει η οικονομία ανταγωνιστική, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.  Πρόσθεσε όμως ότι η υπέρμετρη φορολόγηση οδήγησε στη μεγάλη ύφεση.

Παρ' όλα αυτά ο Τόμσεν και η παρέα του επιμένουν στη μείωση του κατώτατου μισθού και στην ακύρωση της ΣΣΕ για αύξηση 1,6% τον Ιούλιο του 2012!  Την ώρα που, σύμφωνα με τη EUROSTAT, οι Έλληνες είχαν το 2010 τη μεγαλύτερη μείωση εισοδημάτων στην Ε.Ε.  Λες και τα συγκεκριμένα μέτρα δεν θα αυξήσουν κι άλλο την ύφεση.  Λες και δεν θα μειώσουν περισσότερο τα ήδη πολύ χαμηλά κρατικά έσοδα. 

Επομένως ακούμε, μας λένε λάθος παραμύθι.  Το σωστό είναι ότι οι Έλληνες πρέπει μάθουν, όσοι εργάζονται, να ζουν με 300 ευρώ το μήνα.  Η Ελλάδα πρέπει να ξεπουληθεί στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και αυτοί που θα την αγοράσουν, να μην έχουν μεγάλο μισθολογικό κόστος.  Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν είχαμε την πιο δουλική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Το μόνο παραμύθι που φαίνεται να τελειώνει, είναι ότι κάποια στιγμή θα αντιδράσει και θα μας σώσει η αριστερά.  Αλλά τελειώνει πολύ άσχημα...

9 comments:

  1. Όταν λες Αριστερά τι εννοείς.... μπαίνοντας αριστερά ή βγαίνονας αριστερά.

    ΥΓ: Και μην βαράς το Τόμσεν αυτός τόσο του κόβει τόσα λέει....
    Άλλοι είναι οι εκλεγμένοι που πρέπει να στηθούν στον τοίχο.

    ReplyDelete
  2. Αν κι αυτή τη φορά η αριστερά δεν αρπάξει την ευκαιρία δυό πράματα μπορεί να υποθέσει κάποιος: ή ότι δεν θέλει ή ότι δεν μπορεί.
    Κλείνω προς την πρώτη περίπτωση, ότι δεν θέλει δηλαδή. Ότι της έρχεται πιο βολικό να διατηρεί το μικρομάγαζό της η κάθε μικρή, ή μεγάλη παρέα, και να ονειρεύεται επαναστάσεις σε μελλοντικούς καιρούς…
    Να ζει ο καθένας, όπως κι εσύ σωστά λες, το δικό του παραμύθι, όπως τον βολεύει…

    ReplyDelete
  3. Μπαινοβγαίνοντας Λύκε, έτσι έχει καταντήσει η Αριστερά. Μπάστε κομπλεξικοί κι αλέστε...

    ReplyDelete
  4. Kouklitis, η Αλέκα το είπε ήδη. "Όποιος πιστεύει ότι μπορεί μια αριστερή κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα του χρέους, ονειρεύεται." Το πρόβλημα είναι ότι όταν η Αλέκα μιλά για την αριστερά, εννοεί (μόνο) το ΚΚΕ. Έτσι μπορώ να πω κι εγώ ότι είμαι ο Μ.Αλέξανδρος...

    ReplyDelete
  5. Αυτό τι τελευταίο είναι όντως μεγάλο παραμύθι. Είναι ο μύθος που αρέσκεται να σκέφτεται στον ύπνο του κάθε αδογμάτιστος/ανένταχτος προοδευτικός πολίτης τούτης της χώρας. Μόνο που ξεχνά το εκλογικό ισοζύγιο, τον ιδεολογικό μανδύα που σκεπάζει τα οικονομικά και εκλογικά/ψηφοθηρικά συμφέροντα των αριστερών κομμάτων και φυσικά τη φιλοδοξία ορισμένων πολιτικών.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Oλο το κείμενό σου με βρίσκει σύμφωνο.
    Το βλέπαμε οτι πάει στραβά το ρημάδι το ελληνικό καράβι, αλλα ποιός φανταζόταν τέτοια εξέλιξη ; Η Αριστερά ίσως ; ... καλά, οκ.

    ReplyDelete
  8. Δείμε, ελπίζω ότι η στάση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ σε όλες τις κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών, βοήθησε να "ανοίξουν" τα μάτια κάποιων ανθρώπων.

    ReplyDelete
  9. Όχι ρε Τζονάκε, η αριστερά είχε άλλα ζητήματα να ασχοληθεί. Όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο, μετρούσε δέντρα. Τώρα μετρά κουκιά και φράγκα από την κρατική επιχορήγηση.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...