December 22, 2011

Άνθρακες ο θησαυρός


 
Κάναμε τον πρώην τραπεζίτη πρωθυπουργό, γιατί η χώρα βρισκόταν σε μια κρίσιμη καμπή.  Η χρεοκοπία ήταν προ των πυλών.  Μας είπαν ότι ο Παπαδήμιος ήταν ο άνθρωπος που εμπιστεύονταν οι αγορές, με κύρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Αυτός, άνθρωπος χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, θα κατόρθωνε σε σύντομο χρόνο να θέσει τις βάσεις εξόδου από την κρίση.  Δημοσκοπικά (υποτίθεται ότι) "χτύπησε τον ουρανό" από την πρώτη στιγμή.

Ο κεραυνοβόλος "έρωτας" φαίνεται ότι δεν αρκούσε για να επιτύχει στο έργο του ο Παπαδήμιος.  Προφανώς χρειάζονταν κι άλλα πράγματα εκτός του κύρους και της αποδοχής που είχε.  Χρειαζόταν η υιοθέτηση μιας διαφορετικής πολιτικής από αυτήν που μας οδήγησε εδώ με τα καταστροφικά αποτελέσματα.  Αντίθετα, ο Παπαδήμιος συνέχισε την ίδια αποτυχημένη πολιτική.  Με περισσότερους φόρους και περικοπές.  Με τη ληστεία μισθών, συντάξεων και περιουσιών των ανθρώπων.  Παρ' όλα τα μέτρα, το έλλειμμα πλησιάζει το 10% και για να το αποφύγουν αυτό, άρχισαν τις ψευτομαγκιές.  Δεν αποκλείω συνεργεία του ΥΠΟΙΚ να μας "ξαλαφρώνουν" τις τσέπες σε κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων.   Για την πατρίδα τους.

Δεν είναι τρελός ο Παπαδήμιος.  Εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών του, που είναι οι τράπεζες και οι τοκογλύφοι δανειστές.  Ο στόχος είναι να εξαθλιωθεί τελείως ο κόσμος, οι άνεργοι να φτάσουν τα 2 εκατομμύρια και όσοι δουλεύουν, να ζουν με 300 ευρώ το μήνα.  Αλλά θα έχουμε, λένε, τουρισμό.  Η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι και η μοναδική που έχουμε, ελέω των πολιτικών που επιλέξαμε να μας διοικούν και της Ε.Ε.  Και αν τα σκήπτρα του σεξουαλικού τουρισμού τα έχει η Ταϋλάνδη, εμείς μπορούμε κάλλιστα ν' αποκτήσουμε τα σκήπτρα του θρησκευτικού τουρισμού.  Να πιάσουν κάποτε τόπο και τα χιλιάδες μοναστήρια, κοροϊδεύοντας πλέον όχι μόνον τους ντόπιους αλλά και τους ξένους.

Αν ο οποιοδήποτε "Παπαδήμιος" ήταν πάνω απ΄ όλα σοβαρός άνθρωπος με αξιοπρέπεια, θα έλεγε αυτό που είναι πασιφανές.  Ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. μόνο δεινά μας επιφυλάσσει.  Δεινά, που ο πολύς κόσμος ούτε να τα φανταστεί μπορεί...

9 comments:

  1. Θα διαφωνήσω. Όχι επειδή δεν εξυπηρετεί τα γνωστά συμφέροντα, αλλά επειδή ο ίδιος γνώριζε ότι απλά θα έκανε τη μαριονέτα. Ούτως ή άλλως οι ελίτ εμπιστεύονται όποιον εξασφαλίζει τα συμφέροντά τους (ακόμα και το ΓΑΠ). Οι χρηματιστηριακές και λοιπές οικονομικές ελίτ ουσιαστικά δεν εμπιστεύονται το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Μία τόσο βραχύβια και άμεσα εξαρτημένη κυβέρνηση, δεν μπορεί να είναι άξια εμπιστοσύνης, ειδικά όταν βλέπουν την "ορθότητα" των πολιτικών κινήσεων στην Ιταλία.

    ReplyDelete
  2. Δεν ισχυρίζομαι Δείμε ότι δεν ήξερε. Ήξερε και μάλιστα πολύ καλά τι θα κάνει και γι' αυτόν τον υποδέχτηκαν όλοι με φανφάρες.

    ReplyDelete
  3. Αγαπητό Swell, το σχόλιο είναι πολύ καλό. Με την ευκαιρία μήπως γνωρίζεις πόσο μας κοστίζει ο Παπαδήμου ;

    ReplyDelete
  4. Περασα μονο να αφησω μια ευχη, για ομορφα Χριστουγεννα, με αγαπη και υγεια!

    ReplyDelete
  5. Λοιπόν για να βάλουμε μια τάξη στις σκέψεις μας.
    Ο Παπαδήμ(ι)ος πριν γίνει πρωθυπουργός ήτανε σύμβουλος του ανεκδιήγητου ΓΑΠα και άρα εκ των σχεδιαστών της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής που όπως όλα έδειχναν δεν είχε πολύ μέλλον.
    Όλοένα και περισσότερο οι πράσινοι βουλευτές απειλούσαν να κάνουν τη στραβή και να ρίξουν την κυβέρνηση οπότε επιστρατεύτηκε ο πρωθυπουργοσύμβουλος να σχηματίσει -κατά παρέκλιση του Συντάγματος- κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας καθιστώντας συνενόχους της αδιέξοδης πολιτικής τους τη Ν.Δ και τον πρόθυμο ΛΑΟΣ.
    Και στο πρώτο ναυάγιο όταν ο Σαμαράς βλέποντας που τον πάνε τα στήλωσε στο θέμα των επικουρικών συντάξεων βγήκε ο Βενιζέλος να προειδοποιήσει ότι το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί αν έχει την πλειοψηφία υπαινισσόμενος ότι αν υποχρεωθεί σε παραίτηση ο Παπαδήμος θα ξανασχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει την εκτέλεση του πληρωμένου συμβολαίου για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.
    Απλό δεν είναι?

    ReplyDelete
  6. Paratiritis, σ' ευχαριστώ. Δεν ξέρω το ποσό, αλλά φαντάζομαι ότι είναι ίδιο με αυτό που έπαιρνε και ο προηγούμενος, τρομάρα του...

    ReplyDelete
  7. Butterfly, σ' ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι να περάσεις πολύ-πολύ καλά!

    ReplyDelete
  8. Λύκε, γνωστά όλα. Ο Σα(χλα)μαράς είναι τζάμπα μάγκας. Το κόμμα του έχει ήδη ψηφίσει τη μείωση ττων επικουρικών. Προσωπικά, σε πάω στοίχημα ότι αν παραιτηθεί ο Παπαδήμιος και αποπειραθεί να κάνει κυβέρνηση πάλι το ΠΑΣΟΚ, θα ξεσηκωθούν όχι μόνο οι πέτρες, αλλά και τα κουκουνάρια.

    ReplyDelete
  9. Τι είπες τώρα βρε Swell ;
    Παραίτηση Παπαδήμου και πάλι ΠΑ.ΣΟ.Κ. να σώσει τη χώρα ;
    Φοβερή μανούβρα !!!

    Respect

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...