December 10, 2011

Ευρωπαϊκή Ένωση my ass



Πιο σωστό και πιο κοντά στην πραγματικότητα θα ήταν αν την έλεγαν "Ένωση Ευρωπαϊκών Τραπεζών."  Γιατί στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά πως ο μοναδικός στόχος είναι η σωτηρία των τραπεζών.  Κι όλοι άλλοι ας παν' να πνιγούν.

Άλλη μια φορά μαζεύτηκε η κουστωδία Μέρκελ και σία, για να πάρουν, μάλλον να εμφανίσουν ως απόφαση, ένα κείμενο που ούτε οι ίδιοι δεν κατάλαβαν τι ήθελε να πει ο ποιητής.  Το μόνο σαφές είναι η απαγόρευση των ελλειμμάτων πάνω από το 3% δια ποινής ροπάλου, όπου ο παραβάτης δεν θα έχει το δικαίωμα να πει ούτε κιχ.  Η απαγόρευση αυτή θα ενσωματωθεί στο Σύνταγμα, φρόντισε να μας ενημερώσει ο Παπαδήμιος.  Περιμένω να ενσωματωθεί και η απαγόρευση της φτώχειας, της ανεργίας, της ανισότητας και της κλοπής δημόσιου πλούτου.  Ίσως αν υπήρχε αυτή η τελευταία διάταξη στο Σύνταγμα, να μην κυκλοφορούσαν ελεύθεροι οι Τσοχατζόπουλοι των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων και οι φίλοι τους επιχειρηματίες.  Για να βελτιωθεί όμως και η κοινωνία, περιμένω να ενσωματωθεί και η απαγόρευση της μοιχείας, των εξώγαμων και κάθε πράξης που προσιδιάζει σε μπουρδέλο. 

Οι ευρωπαίοι ηγέτες αποδείχτηκαν άλλη μια φορά τόσο λίγοι και γελοίοι που αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν το ΔΝΤ με ένα μεγάλο ποσό.  Με το ποσό αυτό το ΔΝΤ θα χρηματοδοτήσει την Ιταλία και την Ισπανία.  Αυτό θα γίνει για να μη φανεί η ΕΚΤ χρηματοδοτεί τα ελλείματα αυτών των χωρών!   Μιλάμε δηλαδή για τον ορισμό της γελοιότητας.  Η Μέρκελ αρνείται να δεχθεί ότι η Γερμανία δεν θα είχε πλεονάσματα, αν οι χώρες του νότου δεν είχαν ελλείμματα. 

Τη Δευτέρα οι αγορές θα λυσσάξουν και τα σπρεντς θα φτάσουν πάλι στον ουρανό.   Κι όταν οι αγορές υποβαθμίσουν την πιστωτική ικανότητα και της Γερμανίας, θα διαλυθεί η Ενωμένη Ευρώπη.  Προηγουμένως όμως ο κόσμος θα έχει αρχίσει να πεθαίνει από την πείνα και την έλλειψη νοσοκομειακής περίθαλψης, εκτός από την Ελλάδα και στις άλλες χώρες...

2 comments:

  1. Δεν νομίζω ότι περιμέναμε κάτι διαφορετρικό από την συνάντηση. Η Γερμανία το έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι την νοιάζουν οι τράπεζες της. Όταν όμως λόγω ιδιωτικοποιήσεων δημιουργήθηκαν τόσο μεγάλες εξαρτήσεις μεταξύ κράτους και τράπεζας είναι καπιταλιστικά ορθή η απόφαση. Σε αυτό που διαφωνώ είναι η συνεχής επίθεση εναντίων των πολτικών. Έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης αλλά δεν φταίνε μονο αυτοί. Οι εταιρίες έχουν καταφέρει να διαφύγουν από καθε μορφή αγανάκτισης και αντίδρασης. Έχουν γίνει χιλιάδες άδικες απολύσεις με τίτλο μόνοι μας στα κέρδη μαζί στης ζημιές. Εμείς στηρίζουμε συνεχώς το τραπεζικό σύστημα και τις πολυεθνικές σα καλοί πελάτες και μετά ζητάμε τα ρέστα από την πολιτική που τόσο αδιάφορους μας αφήνει στην ουσία και στην πράξη της. Ας ξυπνήσουμε και ας πάμε εναντίον εκείνων που πραγματικά έχουν όμηρους εμάς. Οι εταιρίες ωφείλουν να είναι κοινωνικά αλληλέγγυες και σε περιόδο κρίσης την βγάζουν λάδι...

    ReplyDelete
  2. (Συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιο)
    Τα Media εδώ και χρόνια κατέστρεψαν την πολιτική. Όχι κύριοι δεν είναι όλοι ίδιοι, δεν φταίνε όλοι. Φταίει ο φόβος αντίδρασης εναντίων των εταιριών. Ελάχιστοι το έκαναν. Τσάμπα μάγκες λοιπόν όσοι μιλούν για πολτική και στον χώρο εργασίας βουλώνουν. Πολίτης είναι συμπεριφορά όχι λόγια στον αέρα.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...