January 6, 2012

Είναι τρελός!


 
Είχε αντιληφθεί ότι η δημοτικότητα του ίδιου αλλά και του κόμματος είχαν φτάσει στο ναδίρ.  Καταλάβαινε ότι συμμετέχοντας στην κυβέρνηση και αυτή να παίρνει συνεχώς μέτρα σε βάρος του απλού κόσμου, αφήνοντας ανέγγιχτο το μεγάλο κεφάλαιο, τα πράγματα δεν επρόκειτο να διορθωθούν. Συνειδητοποίησε ότι οι φανφάρες του Λοβέρδου για την απέλαση των Αφρικανών ιερόδουλων φορέων του AIDS ώστε να προστατευθεί η ελληνική οικογένεια, δεν θα βελτίωνε την κατάσταση.  Η προστασία της ελληνικής οικογένειας ήταν αποκλειστικότητα του συνεργάτη τους στην κυβέρνηση Καρατζαφύρερ.

Ήταν σαφές ότι έπρεπε να κάνει μια κίνηση που θα τον έφερνε ξανά κοντά στον απλό κόσμο, που θα ανέτρεπε μονομιάς την αρνητική εικόνα.  Μια κίνηση που θα θύμιζε, σε όσους (εκατομμύρια) τον αμφισβητούσαν, τις ηγετικές του ικανότητες και ότι είναι άνθρωπος των αποτελεσμάτων.  Του ήρθε η "φοβερή" ιδέα.  Δεν είχε όμως κάποιον δίπλα του ή πιο μακριά να τη συζητήσει.  Φοβόταν ότι θα τον γελοιοποιούσαν.  Έτσι αποφάσισε να το συζητήσει με ένα παλιό "καθηγητή" των επικοινωνιακών τεχνασμάτων.  Τηλεφώνησε στον Λαλιώτη και του είπε την ιδέα του.  Μετά από μια μεγάλη παύση, ο Λαλιώτης του είπε "συμφωνώ, να το κάνεις, αλλά πού;" "Δεν έχω αποφασίσει πού" απάντησε.  "Θα σου πω εγώ" είπε ο Λαλιώτης και συμπλήρωσε "να πας στην έδρα του μπουχέσα."  Ο άλλος ενθουσιάστηκε και έκλεισε το τηλέφωνο λέγοντας στον Λαλιώτη "είσαι φοβερός!"

Στις 11 ήταν με το μαγιό στην προβλήτα του λιμανιού της Ραφήνας, έτοιμος να βουτήξει για το σταυρό.  Δεν μπορούσε να διακρίνει αν ο Καραμανλής και η Νατάσα ήταν στην απέναντι πλευρά του λιμανιού πίσω από τους παπάδες. "Δεν πειράζει, θα το μάθει anyway" σκέφτηκε.  Οι υπόλοιποι νεαροί, που θα έπεφταν κι αυτοί για τον σταυρό, τον κοιτούσαν μ' ένα περίεργο χαμόγελο που δεν μπορούσε να καταλάβει τη σημασία του.


Όταν ο παπάς πέταξε το σταυρό, βούτηξαν όλοι.  Το ωραιότερο και μεγαλύτερο μακροβούτι το έκανε ο ΓΑΠας.  Αλλά κάτι περίεργο συνέβη.  Οι υπόλοιποι κολυμβητές σταμάτησαν να κολυμπούν προς το σταυρό κι έκαναν ένα κύκλο εκεί που υπολόγιζαν ότι θα βγει στην επιφάνεια ο ΓΑΠας.  Όταν βγήκε είδαν όλοι μια ανακατωσούρα στα νερά και πολλούς αφρούς από τις έντονες κινήσεις των άλλων κολυμβητών.  Ο ΓΑΠας δεν ξαναβγήκε στην επιφάνεια κι ο παπάς βαρέθηκε και τράβηξε το σταυρό με το σχοινί...

4 comments:

  1. Κάτι πήρε το αυτί μου πως τελικά βγήκε από το βυθό και πως οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ του ετοιμάζουν για δώρο ένα ποδήλατο χωρίς φρένα, υποχρεώνοντάς τον να κατέβει με αυτό τις στροφές της Πάρνηθας!

    ReplyDelete
  2. Έχασε και τις ευλογίες και το φωτισμό...

    ReplyDelete
  3. Kouklitis, νομίζω ότι κατεβαίνεις την Πάρνηθα χωρίς φρένα. Πρέπει να τον ρίξουν στη μέση του Ατλαντικού με το αγαπημένο του κανό, χωρίς κουπί.

    ReplyDelete
  4. Δείμε, είχε τουλάχιστον πάντοτε την ευλογία της Μαργαρίτας.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...