January 8, 2012

Οι Ελληναράδες των δρόμων

Θεωρούν ύψιστο αγαθό την ιδιοκτησία.  Γι' αυτή, είναι έτομοι και να "σκοτώσουν" ακόμα.  Θεωρούν ότι ιδιοκτησία τους είναι ό,τι τους γουστάρει.  Το πεδίο όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος εφαρμογής αυτή η "φιλοσοφία", είναι η θέση parking μπροστά από το σπίτι τους σε σχέση με το αυτοκίνητό τους.

 Όταν παίρνουν το αυτοκίνητο, θα κρατήσουν τη θέση του με οποιοδήποτε τρόπο.  Με το άλλο αυτοκίνητο της οικογένειας, ή με τη μοτοσικλέτα, ή με καρέκλα, ή με καφάσι, ή με τη γιαγιά και η "επινοητικότητα" του Ελληναρά δεν έχει τέλος.  Θεωρούν ότι άπαξ και πάρκαραν μία φορά στη συγκεκριμένη θέση, αυτή θα τους ανήκει εσαεί, έγινε δική τους.

  

Ο τύπος της πρώτης φωτό, τις σπάνιες φορές που παίρνει το PEUGEOT που φαίνεται από πίσω, βάζει στη θέση του το φορτηγάκι. Η θέση είναι ακριβώς απέναντι από το μπαλκόνι του.  Πρέπει να βλέπει συνέχεια το αυτοκίνητο. Αν δίπλα στο  PEUGEOT τύχει να έχει διπλοπαρκάρει άλλος,  απαιτεί να φύγει ο άλλος, να βγάλει το PEUGEOT και στη θέση του να παρκάρει το φορτηγάκι.  Τη λογική αυτή την ακολουθεί όλη η οικογένεια.  Επειδή δε τα παιδιά επηρεάζονται πρωτίστως από το οικογενειακό τους περιβάλλον, εσχάτως άρχισε να το κάνει και ο γυιός...  Το "έζησα" εγώ χθες το βράδυ.

Ο άλλος, στη δεύτερη φωτό, αφήνει στη θέση του αυτοκινήτου τη μοτοσικλέτα.  Η θέση είναι κάτω από το μπαλκόνι του. Αν βρει όμως όταν γυρίσει άλλη θέση, την καταλαμβάνει με το αυτοκίνητο κι αφήνει τη  μοτοσικλέτα "καβάτζα" στη θέση της.  Έχει κι αυτός παιδιά που τα "εκπαιδεύει" αναλόγως.  Είναι περήφανος "επειδής" δεν έχει περάσει ποτέ ΚΤΕΟ!  Είναι ο κλασσικός Ελληναράς.

Η μοτοσικλέτα στη θέση του αυτοκινήτου...

... και το αυτοκίνητο στην άλλη θέση που έτυχε να βρει χθες το βράδυ.  Αθάνατοι Ελληναράδες...

5 comments:

  1. "Μα ο δρόμος είναι ιδιωτικός", έτσι μου είπε κάποιος που έκλεινε το δρομάκι της πολυκατοικίας μου, όταν πρωτομετακόμισα. Μόνο που ο δικός μου γείτονας ήταν μπάτσος (τελικά την κλήση της τροχαίας δεν τη γλίτωσε)...

    ReplyDelete
  2. Και ο δρόμος Δείμε και η θάλασσα και το απ' αυτό της απ' αυτής του. Όλα ιδιωτικά είναι. Αμάν πια με τους Ελληναράδες.

    ReplyDelete
  3. Και τι πρέπει να κάνει ρε Swell? Να οδηγεί ταυτόχρονα το φορτηγάκι και το πεζώ δεν γίνεται, το ένα πρέπει να παραμένει σταθμευμένο.

    ReplyDelete
  4. Δεν περίμενα ποτέ ορεσίβιο λύκο, Λύκε, να καταλαβαίνει από κυκλοφορία αυτοκινήτων. Αυτό που λέω είναι ότι θεωρεί τη θέση δική του. Έχει εκεί παρκαρισμένο ένα από τα αυτοκίνητά του πάνω από ένα χρόνο...

    ReplyDelete
  5. Είμαστε όλοι Κουλουουρηδές......

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...