January 15, 2012

Κύρος και μεταξωτές κορδέλες



Μας παρουσίασαν και μας επέβαλαν τον Παπαδήμιο ως τον έγκυρο και αποδεκτό από τους Ευρωπαίους ηγέτες και δανειστές άνθρωπο, που γνωρίζει οικονομικά ως πρώην τραπεζίτης.  Αυτός, χωρίς κομματικές αναστολές, θα μας έβγαζε από την κρίση, θα αποφεύγαμε τη χρεοκοπία και θα μας οδηγούσε στο δρόμο της ανάπτυξης.

Ο "γνώστης" των οικονομικών συνέχισε την πολιτική του ΓΑΠα και της τρόικας, που μέρα με τη μέρα μας χώνει πιο βαθειά στο λάκκο με τα σκατά.  Αυτός που θα διαπραγματευόταν με τους δανειστές, όχι μόνο δέχεται τα "θέσφατα" της τρόικας, αλλά προσθέτει και τα δικά του "καλούδια".  Με αυτόν στην πρωθυπουργία, υποτίθεται ότι θα μας σέβονταν οι άλλοι Ευρωπαίοι.  Αντίθετα οι εκβιασμοί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.  Το νέο "επεισόδιο" λέγεται "ή θα υπογράψετε το PSI ή δεν υπάρχει νέα σύμβαση".

Το αποκορύφωμα αυτού του "κύρους" του Παπαδήμιου θα το ζήσουμε σήμερα.  Γιατί θα συναντηθεί με τον Γερμανό ΥΠΕΞ που στέλνει η Μέρκελ! Να συζητήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, την αγορά με τα χρήματα της σύμβασης EUROFIGHTER από την Ελλάδα!  

Ευτυχώς που όσα φύκια για μεταξωτές κορδέλες να βάλουν, η αλητεία δεν κρύβεται...

6 comments:

  1. Την Παρασκευή 13-01-2011 το βράδυ ο Παπαδήμου, παρέθεσε δείπνο σε κεντρικό ξενοδοχείο στους διευθύνοντες συμβούλους των Γερμανικών εταιρειών που έχουν δραστηριοποίηση στην Ελλάδα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Παρατηρητή, λογικό το βρίσκω να τραπεζώνει τους προϊσταμένους του. Άσε που το τραπέζι το πληρώνουμε εμείς...

      Delete
  2. υπάλληλοι είναι οι άνθρωποι και μάλιστα συμβασιούχοι, μόλις καθαρίσουν τα βρόμικα θα αποσυρθούν στα ενδότερα...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτοί συμβασιούχοι με δυσθεώρητους μισθούς κι εμείς σκλάβοι σε δουλεμπορικά πλοία. Που στο τέλος, τα βυθίζουν αύτανδρα για να πάρουν την ασφάλεια.

      Delete
  3. Πάντως με αυτά και αυτά στη σχολική ιστορία του μέλλοντος ο ΓΑΠ θα φαίνεται καλός πρωθυπουργός που τόλμησε και πήγε κόντρα στο λαό (έτσι δε διδάσκεται ο Περικλής και ο Βενιζέλος;), ενώ οι μετέπειτα ακολούθησαν την πολιτική του (δε λέω πώς θα σχολιάζεται το δημοψήφισμα -το πλέον και μόνο δημοκρατικό-, που όλοι το φοβήθηκαν). Ήδη από τώρα ετοιμάζει τούτη την επικοινωνιακή τακτική, κόντρα στους διαδόχους και τα μίντια που στηρίζουν τον Παπαδήμο, αλλά όχι το ΓΑΠ, λες και διαφέρουν...

    ReplyDelete
  4. Συμφωνώ, αν τα βιβλία της ιστορίας συνεχίσουν να τα γράφουν άνθρωποι με τι ίδιες αντιλήψεις με αυτούς που τα έγραφαν έως τώρα. Οι διάδοχοι νομίζουν ότι με το ΓΑΠα φευγάτο, θα ξεχάσουμε όλοι τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ. Ο ρόλος των ΜΜΕ είναι αυτός, όπου φυσά ο άνεμος της διαπλοκής...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...