February 25, 2012

351 ευρώ το επίδομα ανεργίας, αλλά "συνθλίβεται από στεναχώρια"...




Στα 351 από τα 461 ευρώ πέφτει το επίδομα ανεργίας. Την ώρα που οι τιμές παραμένουν στα ύψη και είναι μεγαλύτερες από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Το κήτος υπουργός οικονομικών πάντως είπε ότι "συνθλίβεται από στεναχώρια". Γιατί "έχει ζήσει το μεροδούλι-μεροφάι"!

Ο γαμπρός του Μπακατσέλου, ο εκλεκτός του Άνθιμου και του Λαμπράκη, ο υποστηριζόμενος απ' ό,τι πιο βρόμικο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, ο πιο προβεβλημένος εκπρόσωπος της διαπλοκής, έχει ζήσει την καθημερινή μάχη για ένα πιάτο φαγητό! Αυτή η μάχη που έδωσε ο Βενιζέλος, άφησε ανεξίτηλα σημάδια στον σωματότυπό του. Αυτά τα σημάδια είναι που προκαλούν τη "συμπάθεια" όλων των Ελλήνων. Την οποία εκδηλώνουν με κάθε τρόπο.

Από την άλλη πλευρά, αυτός ο αστοιχείωτος στα οικονομικά υπουργός οικονομικών, περιμένει με τα μέτρα που παίρνει να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους, να μειωθεί η ύφεση και να υπάρξουν πρωτογενή αποτελέσματα, δηλαδή ανάπτυξη. Mειώνοντας, μετά τους μισθούς και τις συντάξεις, και το επίδομα ανεργίας...

Αυτό το υποκείμενο (sic), σε λίγες μέρες θα γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Και στις εκλογές κάποιοι θα τον ψηφίσουν. Ό,τι κι αν πω για τους τελευταίους, θα είναι λίγο...

6 comments:

  1. Διαφωνώ που εδώ και μέρες προσανατολίζεις τμήμα της κριτικής σου στις οικονομικές του γνώσεις (ούτε έχει σημασία ούτε γνωρίζουμε τι γνώσεις απέκτησε με τον καιρό, ο πολιτικός δεν έχει σημασία να ξέρει τον αντικείμενό του, αλλά μόνο να δίνει τις κατευθύνσεις και να εργάζονται οι επαγγελματίες, οι υπηρεσίες).

    Από την άλλη, ακόμα κι αν είχε άσχημα βιώματα ακόμα κι αν ζούσε το πρόβλημα που γέννησε δε θα άλλαζε η πολιτική του. Πολλοί βουλευτές είναι μεσοαστικής ή μικροαστικής καταγωγής. Τι ψήφισαν; Ποιον θα στηρίξουν για Πρόεδρο; Δε θα ζητήσουν να στηρίξουμε στην τελική το χοντρό;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βρε Δείμε, αν τον ρωτήσεις σε πάω στοίχημα ότι αυτός δεν ξέρει να σου πει τι λέει η οικονομική θεωρία όταν έχεις ταυτόχρονα ύφεση και πληθωρισμό. Και, επίτρεψέ μου, στο management υπάρχει το τεράστιο ζήτημα ηγεσίας. Επειδή λείπει αυτό μονίμως από το Δημόσιο, έχουμε αυτό το απαράδεκτο (sic) επίπεδο δημοσίων υπηρεσιών.

      Ναι, δεν αμφιβάλλω ότι και στην Κούλουρη να είχαν γεννηθεί, πάλι χειροκροτητές θα ήταν. Η ηθική και η βλακεία δεν ήταν ποτέ θέμα κοινωνικής καταγωγής.

      Delete
  2. Σε περιοχές με πασόκους δήμαρχους μαθαίνω γίνεται ήδη σχεδόν τς πτάνας για το -επόμενο- νέο αρχηγό τους. Θέλω να γελάσω μα δε μπορώ. Μυαλό δε βάζουν.
    Υπάρχουν κι άλλα ωραία, απο άλλες πολιτικές παρατάξεις, μαζεύω και θα φάνε κράξιμο. Ολοι.
    Το κήτος αφου συνθλίβεται πρέπει να αποχωρήσει απο τον ενεργό πολιτικό βίο κι ας πα να βρει δουλειά στα ξένα.
    Μας παίρνουν τη ζωή ρε ... μας την παίρνουν και τη δίνουν σε τράπεζες. Ευρώπες και ντόπιες τενεκεδένιες φιγούρες ηγετών my ass.
    Το κήτος έδωσε μείον 75 εκ. απο την Παιδεία, -11 εκ. απο εφημερίες γιατρών -66 εκ. απο τις συντάξεις, σύνολο αυτά μόνο 152 εκ., αλλά έδωσε συν 50 εκ. στις εκλογικές δαπάνες.
    Θέλω τόσο πολύ να βρίσω.

    Ψάξε το Γιαννίτση κάποια στιγμή, θα δεις τι λαμογιά εχει κάνει με το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ξέχασες, Τζονάκε, και τα δις που έχουν δώσει η αφεντιά του και ο προκάτοχός του, ο Παπακωνσταντίνου, στις χρεοκοπημένες τράπεζες.

      Είμαι πεπεισμένος ότι αυτοί οι αλητήριοι δεν θα φύγουν μόνοι τους και με το καλό. Δες τη σημερινή ανάρτηση...

      Delete
  3. Εχει κάνει θυσίες μπρέ...έκοψε τ γεύμα μεταξύ πρωινού και... Brunch!Γι'αυτό είναι λίγο κομμένος τελευταία...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν είναι κομμένος, εξοργισμένος είναι επειδή αντιλαμβάνεται ότι παρά την ευφράδειά του, δεν πείθει. Ο τρόπος που αντέδρασε σε αυτά που του είπε ο Λαφαζάνης στη Βουλή, δείχνει τον άνθρωπο που ξέρει ότι έχει άδικο και προσπαθεί να επιβληθεί με τον τσαμπουκά. Όπως ο κάθε αλήτης...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...