February 4, 2012

Η πορεία των αντιεξουσιαστών


Ο κόσμος κάλυπτε ολόκληρη την πλατεία στο Μοναστηράκι.  Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.30 και μέσω της Αθηνάς και της Σταδίου έφτασε στην πλατεία Συντάγματος.  Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη και, ως συνήθως, ταλαιπωρούσαν τους πάντες άνευ λόγου.  Είχαν κλείσει και απαγόρευαν την πρόσβαση στην Αθηνάς μία ώρα πριν την έναρξη της πορείας και ενώ όλος ο κόσμος ήταν πάνω στην πλατεία και η κίνηση στην Ερμού ελεύθερη.

 


Τα ΜΑΤ ακολουθούσαν την πορεία από το πεζοδρόμιο με τα πόδια και κάποιοι άλλοι ήταν με αυτοκίνητα...




Παρών στην πρώτη γραμμή ήταν πάλι ο Λουκάνικος!



Τα ΜΑΤ ακολουθούσαν την πορεία και από τους παράλληλους της Σταδίου δρόμους.


Η πορεία μετά το Σύνταγμα κατευθύνθηκε στα Προπύλαια.

3 comments:

  1. Αλλά επεισόδια δεν έγιναν, τελικά...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευτυχώς όχι. Αν και κυκλοφορούσε μαι έντονη φημολογία ότι η Αμερικάνικη πρεσβεία είχε συστήσει στους Αμερικανούς να μην κυκλοφορούν σήμερα στο κέντρο για το φόβο επεισοδίων.

      Delete
  2. Πολύ καλό το φωτορεπορτάζ σου! Και σπάνιο, συνάμα. Το ανέβασα κι εγώ.

    Δεν ήταν, πάντως, φημολογία για την σύσταση της πρεσβείας:

    "Οδηγία στους Aμερικανούς πολίτες και τουρίστες να αποφύγουν το κέντρο των Αθηνών αύριο, Σάββατο, εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία. Με αφορμή διαδήλωση αντιεξουσιαστών στο Μοναστηράκι και πορεία προς την Βουλή, η αμερικανική πρεσβεία καλεί τους πολίτες της να αποφύγουν την περιοχή μεταξύ 12 -4. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι ακόμη και ειρηνικές διαδηλώσεις μπορεί, χωρίς προειδοποίηση, να εξελιχθούν σε βίαιες", tvxs.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...