February 7, 2012

Αμετροεπής κι αναίσθητος...



"Και δυστυχώς, αντί να δούμε αυτό το τραγικό δίλημμα κατάματα και να μιλήσουμε με ειλικρίνεια, με εθνική ενότητα, να καταλάβουμε τι έχει συμβεί τις τελευταίες πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, γιατί φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, σε μια κατάσταση που προσβάλει την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του ελληνικού λαού."  

Αυτά είπε μεταξύ άλλων σε δήλωση που έκανε χθες το βράδυ ο Βενιζέλος.  Σαν τη χοντρή παρθένα που το υπερβολικό πάχος της επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτεται, σα να μην έχουν ο ίδιος και ο πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί, τις μεγαλύτερες ευθύνες γι' αυτά που έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες.  Σα να μη προσβάλλει την αξιοπρέπειά μας όταν μιλά για θυσίες ο Βενιζέλος, την ώρα που πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκαναν περιουσίες από την πολιτική.  Μας προσβάλλει βάναυσα ο υπουργός οικονομικών του πλούσιου γάμου με την κόρη του Μπακατσέλου και τις καταθέσεις εκατομμυρίων. 

Δεν ξέρει τι σημαίνει αξιοπρέπεια αυτός που εξελίχθηκε με τη βοήθεια του πεθερού του και του Άνθιμου αρχικά και του Λαμπράκη αργότερα. Δεν είναι αξιοπρεπής αυτός που έχει μάθει να βαρά προσοχές στους ισχυρούς και να δέχεται εντολές, υπουργός αυτός από υπαλλήλους της Τρόικας. 

Είναι, απλώς, αμετροεπής κι αναίσθητος ο Βενιζέλος. Ο συνταγματολόγος που έκανε το Σύνταγμα κουρέλι...



4 comments:

  1. Με ειλικρίνεια μιλάει; Άντε καλέ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oι Πασόκοι έχουν αφήσει ιστορία με την "ειλικρίνειά" τους, από το "έξω οι βάσεις του θανάτου" και "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" στο "λεφτά υπάρχουν." Αποτελεί διαχρονική αξία...

      Delete
  2. τώρα του 'κανες του μούρη κρέας και δεν θα τη φάει ολόκληρη τη γουρουνοπούλα του το βράδυ... θα αφήσει την ουρά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mπορεί να του κάτσει στο λαιμό, να πνιγεί, να πεθάνει...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...