February 15, 2012

Πτώσεις


 
Τι πτώσεις, για καταρρεύσεις πρόκειται. Για γκρέμισμα οικοδομημάτων πολλών χρόνων και εντυπώσεων ιδίου χρονικού βάθους. Άρχισε με την "αποκαθήλωση" όλου του πολιτικού συστήματος, που παρακολουθούμε από τον προηγούμενο Νοέμβριο με την "κυβέρνηση" Παπαδήμιου και αποκορύφωμα τις διαγραφές 45 βουλευτών την Κυριακή το βράδυ.  Και συνεχίστηκε το ίδιο βράδυ με την παταγώδη κατάρρευση του τελευταίου ίχνους σοβαρότητας των ΜΜΕ, τουλάχιστον για όσους πίστευαν ακόμη ότι το "Ε" σημαίνει "Ενημέρωση" και όχι "Εξαπάτηση".

Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης άρχισαν την Κυριακή και συνεχίζουν μέχρι σήμερα, μια προσπάθεια διαγραφής αυτών που συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής και δημιουργίας μιας άλλης, πλαστής εικόνας. Τα ΜΜΕ έχουν βέβαια μια μακρά ιστορία σε τέτοιες υποθέσεις. Δεν είναι τυχαίο που συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, ενώ ήσαν υπέρ του μνημονίου μέχρι πρόσφατα, μέσα σε μια νύχτα πέρασαν στην αντιπέρα όχθη κι άρχισαν να το καταγγέλουν με μεγάλη θέρμη.  Σε αυτήν την τακτική έχει διαπρέψει η ΑΥΡΙΑΝΗ του Κουρή, η οποία έχει γκρεμίσει ένα σωρό -ισμούς. Ο μόνος που της έχει ξεφύγει είναι ο αυναν-ισμός. Το παράδειγμα αυτής της φυλλάδας (sic) φαίνεται ότι "ζήλεψαν" όλα τα ΜΜΕ.

Έτσι, όσοι δεν κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή, δεν ξέρουν ότι εκεί βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων. Δεν ξέρουν ότι παρά τον ανελέητο "βομβαρδισμό" με χημικά, οι άνθρωποι αυτοί δεν έφευγαν. Το μόνο που ξέρουν από τα ΜΜΕ, γιατί μόνο αυτό έδειξαν, είναι ότι οι κουκουλοφόροι έκαιγαν αμέτρητα κτίρια. Τα περισσότερα από τα οποία, τη Δευτέρα το πρωί ήταν στη θέση τους άθικτα...

Την απόφαση να διαστρέψουν την πραγματικότητα τα ΜΜΕ δεν την πήραν τυχαία. Προφανώς αντιλαμβάνονται ότι πλέον απειλούνται και τα ίδια. Και έχουν δίκιο, αφού με κάθε τρόπο και κόστος, τα ΜΜΕ και οι ιδιοκτήτες τους στηρίζουν το σάπιο πολιτικό καθεστώς που μας οδήγησε εδώ.


2 comments:

  1. Κι εδώ έρχονται ακριβώς τα ιστολόγια και το διαδίκτυο, για να δείξουν και την άλλη όψη της αλήθειας. Και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας τελικά. Η κατάθεση της άλλης άποψης, της άλλης οπτικής, της αιρετικής αν χρειαστεί.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστά, πολύ σωστά Δείμε. Αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο, στην Ελλάδα θα ζούσαμε τον Μεσαίωνα της πληροφορίας.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...