February 10, 2012

Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση (φωτό)


T' είχες Γιάννη, τ' είχα πάντα.  Για άλλη μια φορά ο κόσμος πολύς, πολλοί όμως και  οι ανεγκέφαλοι (;) κουκουλοφόροι. Η συγκέντρωση στην αρχή ήταν ειρηνική. 








Όλα ήταν ήσυχα μέχρι τη στιγμή που οι κουκουλοφόροι ανέλαβαν δουλειά, σπάζοντας και ξηλώνοντας μάρμαρα, χαμηλά στην πλατεία και στην πλευρά της Όθωνος.


Όταν έκριναν ότι είχαν μαζέψει αρκετά "πολεμοφόδια", επιτέθηκαν στα ΜΑΤ κι άρχισε ο "πόλεμος". Στην αρχή στη Μητροπόλεως και μετά στη Φιλελλήνων.








Στη σκεπή της καφετέριας οι μπάτσοι μόλις έχουν συλλάβει ένα νεαρό.  Λίγα λεπτά αργότερα, οι διαδηλωτές εντόπισαν κουκουλοφόρο-μπάτσο, τον έπιασαν και τον "περιποιήθηκαν" κατάλληλα.

Πίσω από το σύνεφο, βρίσκεται ξαπλωμένος διαδηλωτής που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ και οι γιατροί της πλατείας του δίνουν τις πρώτες βοήθειες. Εκεί ακριβώς θεώρησαν σωστό τα ΜΑΤ να ρίξουν δακρυγόνο.






7 comments:

  1. Με αυτά και με αυτά ... έφυγε ο Αδωνις !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Παραιτήθηκε όλος ο συρφετός, αλλά παραμένουν στην κυβέρνηση. Τουλάχιστον, αυτό φαίνεται μέχρι τώρα. Ο ορισμός της κωλοτούμπας, στην οποία ο Καρατζαφύρερ έχει PhD.

      Delete
  2. Δε λέω, ευχάριστα ΔΕΝ είναι αυτά!
    Απ' την άλλη όμως, εκεί που πάμε γενικότερα, μάλλον αναμενόμενα θα πρέπει να είναι και όχι μόνο από κουκουλοφόρους πια...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν αντιλέγω. Αλλά δεν μπορώ να μη σκεφθώ ότι πετώντας πέτρες στα ΜΑΤ, το μόνο που καταφέρνεις είναι να τρομάζεις κάποιο (λίγο ελπίζω) κόσμο.

      Delete
  3. Πολύ δυσκολη η ισορροπία αναμεσα στο ναι κ το οχι στη βια. Αλλα δεν μπορεί η λεγόμενη λαική αντιβία να είναι υπόθεση μερικων λίγων εκπαιδευμενων που λειτουργούν σκοτεινα και ανεξελεγκτα. Θαναι ηλίθιο να εμπιστευτεί κανείς σκιες σε τόσο κρίσιμη κατάσταση. Αν γινει υπόθεση των πολλων τότε ναι. Αν ο λαός δείξει χαρακτηριστικά εξεγερμένου λαού τότε μεσα με χίλια. Να τα κάνουμε λαμπόγυαλο. Αν είναι όμως κάποιοι να συγκρούονται για λογαριασμό αυτων που βλεπουν τούρκικα στη ζέστη με δανεικό πετρέλαιο και βρίζουν όσους χαλάνε την ωραία ατιμόσφαιρα τότε τι αποτελεσμα να έχει; Παραδειγμα λαικης αντιβίας ήταν η μεγαλη απεργία

    ReplyDelete
  4. Παραδειγμα λαικης αντιβίας ήταν η μεγαλη απεργία των οικοδόμων το 60. Τοτε επιτεθηκε η αστυνομία στη διαδήλωση και οι οικοδόμοι απάντησαν ξηλώνοντας όλη την Αθηνα. Απάντησε η διαδήλωση όμως όχι σκοτεινοί εκπρόσωποι άγνωστοι κ απ αλλού φερμενοι

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ μέχρι κεραίας Γιώργο. Ο ρόλος που "παίζουν" αυτοί οι τύποι είναι ύποπτος. Και τα αποτελέσματα πάντοτε ίδια. Αν αποφασίσουμε όμως όλοι "χτυπάμε το κράτος" τότε ναι. Να καταλάβουμε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα υπουργεία, την ΕΡΤ και να μη φύγουμε μέχρι να πέσει η "κυβέρνηση".

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...