February 23, 2012

Είναι ή τον κάνει;




Ο Παπούλιας συναντιέται συχνά με τον πρωθυπουργό. Πιο συχνά συναντά τον υπουργό Οικονομίας. Σπανιότερα τους αρχηγούς των κομμάτων. Όλες οι συναντήσεις ξεκινούν με την παρουσία των φωτογράφων, όπου οι δύο άνδρες ανταλλάσουν κάποιες κοινοτυπίες, όπως οι "πολύ κρύο σήμερα, έχω ένα συνάχι που επιμένει, να προσέχετε γιατί σέρνονται αρρώστιες, μεγάλη πίεση από τους εταίρους μας, ιστορική μέρα η χθεσινή γιατί..." Όταν φεύγουν οι φωτογράφοι, αρχίζει η ενημέρωση του Καρόλου από τον εκάστοτε συνομιλητή του.

Αναρωτιέμαι όταν του μιλούν ιδιαιτέρως, τους ακούει προσεκτικά ή ταξιδεύει με το μυαλό του; Κι αν τους ακούει, εκλαμβάνει ως σοβαρά αυτά που του λένε, ή σκέφτεται "τι μαλακίες είναι πάλι αυτές". Πίστεψε, για παράδειγμα αυτά που του είπε χθες ο Παπαδήμιος για μεγάλη επιτυχία, για ιστορικής σημασίας μέρα, για σωτηρία της Ελλάδας, ή σκέφτηκε ότι τον παραμυθιάζουν για εσωτερική κατανάλωση;

Με άλλα λόγια κι επειδή δεν αντιδρά ποτέ σε αυτά που του λένε, το ερώτημα προκύπτει από μόνο του: Είναι βλάκας (sic) ο Κάρολος ή τον κάνει;


6 comments:

  1. Γιατί να μην τον πιστέψει. Διαφορετική πολιτική υπηρετούν; Ο Κάρολος είναι για τα προσχήματα...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αφού τον πιστεύει, είναι βλάκας. Γιατί είναι άλλο να τα δέχεσαι ως "θέσφατα" επειδή εξυπηρετείς τα ίδια συμφέροντα, και άλλο να τα πιστεύεις.

      Delete
  2. Εγω νομιζω οτι οταν κλεινουν οι πορτες λενε τα δικα τους, πηρες τα φαρμακα, τι εφαγες. τι καιρο εχει και τετοια.
    Μεταξυ κατεργαρεων ειλικρινεια.
    Απλα μας δουλευουν

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς έτσι. Αυτές είναι οι "πολύ σοβαρές" συζητήσεις που κάνουν.

      Delete
  3. γιατί νά μή μάς κυβερνάνε άπευθείας οί γερμανοί ? γιατί νά πληρώνουμε αύτούς άλήτες ? μόνο καί μόνο γιά νά λέμε ότι είμαστε κράτος άνεξάρτητο ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν η μοναδική εναλλακτική που έχουμε είναι αυτοί, συμφωνώ μαζί σου. Ευτυχώς όμως δεν υπάρχουν μόνον αυτοί.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...