March 19, 2012

Πράσινες χαρές και πανηγύρια



Τα πανηγύρια άρχισαν νωρίς το απόγευμα, όταν έγινε σαφές ότι ο νέος αρχηγός θα "εκλεγόταν" από χιλιάδες μέλη και φίλους, λευκούς και σκούρους. Στους δρόμους και τις γωνίες, στις πλατείες και τα πάρκα, έβλεπες παρέες να γιορτάζουν πίνοντας πράσινη. Όλοι αναπαρήγαγαν τη δήλωση του ΓΑΠα για ηλιόλουστες μέρες, αμμώδεις παραλίες, γαλήνια θάλασσα και δίμετρες ξανθιές γκόμενες.

Άλλοι πράσινοι φίλοι μαζεύτηκαν και γιόρτασαν στο ΟΑΚΑ με πυροτεχνήματα. Στη γιορτή αυτή συμμετείχαν και τα ΜΑΤ με τα δικά τους "πυροτεχνήματα", με εντολή Χρυσοχοΐδη. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, που έκανε κάποιους να δακρύσουν.

Ο νέος αρχηγός, ως ταπεινός και άνθρωπος του μέτρου που είναι, μίλησε για νέα αφετηρία και νίκη της δημοκρατίας. Οι καμπάνες στη Θεσσαλονίκη χτύπησαν χαρμόσυνα με εντολή του Άνθιμου. Αργά το βράδυ η Ακρόπολη φωτίστηκε με πράσινα φώτα.

Κάποιοι κακεντρεχείς έλεγαν ότι πλησιάζει η μέρα που θα αλλάξουμε το ευρώ με το νόμισμα του ΠΑΣΟΚ. Το πράσινο δολάριο.

2 comments:

  1. Αυτοί οι πράσινοι του παναθηναϊκού υπάρχουν και στηρίζουν τους άλλους του ΠΑΣΟΚ που αγεληδόν έχρισαν χτες με την ψήφο τους πρόεδρο το Βενιζέλο.
    Χωρίς τους πρώτους δεν θα υπήρχαν οι δεύτεροι-και αντίθετα.
    Είναι το ίδιο επικίνδυνοι…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aυτό πιστεύω κι εγώ Κουκλίτη. Το χρώμα της σαπίλας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενώνει αυτές τις δύο ομάδες ανεγκαφάλων.

      Από την άλλη πλευρά, πρέπει να πω ότι οι κατηγορίες για παρατυπίες ή νοθεία είναι ανυπόστατες. Κανείς δεν ψήφισε πάνω από 15 φορές.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...