June 18, 2012

Ξανά-μανά ο ΣΥΡΙΖΑ...



Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ήταν απαραίτητη η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Αυτό υποστήριζαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ. Μετά τις χθεσινές εκλογές, η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο σχηματισμό κυβέρνησης, δεν κρίνεται απαραίτητη από τα τρία κόμματα. Ο λόγος; Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ φοβίζει και δεν θέλουν να ρισκάρουν νέες εκλογές. Aυτό όμως που κρίνεται απαραίτητο, είναι ο καθορισμός από τα τρία κόμματα της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ανακοίνωσε η κοινή εκπρόσωπός τους, η Όλγα Τρέμη.

Άλλη μια φορά, πολιτικοί και ΜΜΕ κάνουν το Σύνταγμα της χώρας κουρελόχαρτο. Το πως θα ασκήσει την αντιπολίτευση το δεύτερο κόμμα, θα το καθορίσουν τα άλλα τρία. Τα οποία θα σχηματίσουν κυβέρνηση με μοναδικούς στόχους την παραμονή στο ευρώ και τη διαπραγμάτευση των δυσμενών όρων του μνημονίου. Την ώρα που ο Γερμανός ΥΠΕΞ δήλωνε ότι το μόνο που θα δεχτούν να συζητήσουν, είναι η επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής των μέτρων.

Είναι λογικό, σε μια θαυμαστή χώρα - μη βλέπετε πως την κατάντησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - να συμβαίνουν "θαυμαστά" πράγματα. Αλίμονο στους έχοντες μυαλό κι ευαισθησίες πολίτες...





2 comments:

  1. Για όλα ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει. Μέχρι που στο ΣΚΑΪ έλεγαν ότι η ΕΕ θα ζητήσει ξανά υπογραφές και από το ΣΥΡΙΖΑ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aκριβώς, σα να μην πέρασε μια μέρα από τις 6 Μαΐου. Είδαμε άλλη μια φορά πόσο γελοίος είναι ο χοντρός.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...