June 22, 2012

Το λάθος του Σα(χλα)μαρά...


 
Στη μανία του να καταφέρει το απίθανο, να γίνει δηλαδή πρωθυπουργός, ο Σα(χλα)μαράς έκανε ένα τραγικό λάθος. Ενώ πάλεψε για την κυβερνητική συνεργασία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, γιατί μόνος του δεν μπορούσε να κάνει κυβέρνηση, δεν επέμενε στη συμμετοχή στελεχών των άλλων δύο κομμάτων στην κυβέρνηση. Οι "γάτες" Βενιζέλος και Κουβέλης το απέφυγαν, όπως ο διάολος το λιβάνι. Και ο Σα(χλα)μαράς το δέχτηκε, φοβούμενος ίσως ότι διαφορετικά η συμμαχία θα διαλυόταν. Γι' αυτό άλλωστε έσπευσε προχθές να ορκιστεί μόνος του.

Οι "γάτες" δεν ήθελαν τη συμμετοχή στελεχών τους στην κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί βλέπουν αυτό που έρχεται. Ο μεν Βενιζέλος μήπως και καταφέρει να σώσει κάτι από το παλιό και κραταιό ΠΑΣΟΚ και ο Κουβέλης προσπαθώντας να τηρήσει τα προσχήματα. Ότι δηλαδή απλώς στηρίζει με ψήφο εμπιστοσύνης την κυβέρνηση. Θέλω να δω πως θα αντιδράσει ο Κουβέλης, όταν τα νέα μέτρα που θα κληθεί να πάρει η κυβέρνηση που στηρίζει, θα αποδειχθεί ότι είναι στην ίδια δοκιμασμένη συνταγή: Πηδάμε τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και γενικώς αυτούς που φροντίσαμε να μην έχουν στον ήλιο μοίρα.

Αντί ν' απαιτήσει ο Σα(χλα)μαράς να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στελέχη που ζήσαμε τη συνεισφορά τους στη σημερινή κατάντια της Ελλάδας, όπως ο Κρεμαστινός και ο Νικητιάδης. Επίσης, αντί να ζητήσει τη συμμετοχή "άφθαρτων" στελεχών της ΔΗΜΑΡ, έφτιαξε μια κυβέρνηση με έντονο το πολυκαιρισμένο άρωμα της ΝΔ. Χρησιμοποιώντας στελέχη σαν τον Στυλιανίδη, τον Αβραμόπουλο και τον Παναγιωτόπουλο. Επιβεβαιώνοντας άλλη μια φορά την άποψη ότι η πολιτική έχει πάρει διαζύγιο από την ηθική...




2 comments:

  1. Συμφωνώ απολύτως, έστω και καθυστερημένα...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ε, αφού συμφωνείς και μάλιστα απολύτως, δεν πειράζει που το κάνεις καθυστερημένα... :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...