June 24, 2012

Είναι που το 'χει το όνομα...



Ο πιο γνωστός, ο Γιώργος Κουρής, άφησε εποχή με την ΑΥΡΙΑΝΗ και τις κωλοτούμπες στη γραμμή της εφημερίδας. Από την "εφημερίδα που γκρέμισε τον Καραμανλισμό", στον Ανδρέα Παπανδρέου και τη Λιάνη. Από 'κει στο Σημίτη και τον ΓΑΠα, για να καταλήξει στο νεότερο Καραμανλή. Μετά στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, για να καταλήξει μετά τις εκλογές στην υποστήριξη του Σα(χλα)μαρά. Ενδιάμεσα έφτιαξε το "άλλο κανάλι", το ALTER, που κατάφερε με την πολιτική του να το οδηγήσει στην απαξίωση και την καταστροφή, αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους του καναλιού, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι κυριολεκτικά θησαύρισαν από το κανάλι...

Ο αδελφός του, ο Μάκης Κουρής, εκδότης της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ, μοιράζεται τις ίδιες "αξίες" περί ήθους με τον Γιώργο. Χρόνια πριν μου τον σύστησε μια φίλη δημοσιογράφος. Μου ζήτησε μια μελέτη marketing για την εφημερίδα. Όταν την παρέδωσα, με πλήρωσε αυτά που είχαμε συμφωνήσει και μου ζήτησε να του κάνω και το δημιουργικό για μια διαφημιστική καμπάνια. Του απάντησα ότι η δουλειά μου δεν ήταν το δημιουργικό. Αυτός επέμενε και του είπα ότι θα κάνω μια προσπάθεια.
Μερικές μέρες μετά τον επισκέφτηκα και του παρέδωσα κάποια slogans για την εφημερίδα και ένα συμβόλαιο, το οποίο προέβλεπε την αμοιβή μου για την περίπτωση που δεν χρησιμοποιούσε τα slogans και μια μεγαλύτερη αμοιβή αν τα χρησιμοποιούσε. Πέρασαν χρόνια, δεν τον ενόχλησα ποτέ, ξέχασα την ιστορία. Έχω γυρίσει από το εξωτερικό, είναι νομίζω το 2005 και τυχαία βλέπω στην τηλεόραση διαφήμιση του ΠΑΡΟΝ με δικό μου slogan (Το ΠΑΡΟΝ την Κυριακή τα πανθ' ορά)... Του τηλεφωνώ πολλές φορές και όταν αποφάσισε να απαντήσει, μου είπε ότι δεν με γνωρίζει και ότι τα slogans αυτά τα χρησιμοποιεί χρόνια! Έκτοτε δεν έχει τύχει να δω ή να ακούσω διαφήμιση του ΠΑΡΟΝ με δικό μου slogan.

Eπειδή το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά, ο γιός του Μάκη Κουρή, ο Ανδρέας, κλείνει αυτή την περίοδο το ένα κατάστημα METROPOLIS μετά το άλλο, οδηγώντας στην ανεργία τους εργαζόμενους σε αυτά χωρίς να καταβάλει τις αποζημιώσεις...

Τελικά είναι μεγάλη η δύναμη του ονόματος στην Ελλάδα. Και τα νέα μέλη συνεχίζουν πάντοτε την παράδοση των παλαιών. Με τον νεποτισμό που κυριαρχεί σε όλους τους χώρους, ζήσαμε στην πολιτική τους Καραμανλήδες, τους Παπανδρέου, τους Μητσοτάκηδες και ζούμε ακόμα τους Κεφαλογιάννηδες. Στο χώρο του τύπου "απολαμβάνουμε" χρόνια τον εσμό των Κουρήδων...






12 comments:

  1. να ήταν ο πρώτος...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεμάτο το κουρμπέτι από δαύτους Akrat...

      Delete
  2. Κακόμπλεξες αγαπητέ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nαι, το ήξερα από την αρχή. Είναι να μην μπλέξεις με αλήτες.

      Delete
  3. Εξαιρετικό άρθρο Swell.
    Να σου θυμίσω κατι που έλεγες απο παλιά και έκραζες την 'οικογενειοκρατία' για το οποίο δεν εχεις κι άδικο και να πυ υπάρχει και αλλού κι οχι μόνο στο παπανδρέϊκο και το μητσοτακέϊκο ... αλλα ολα εχουν να κάνουν με εξουσία και χρήμα.
    Οι Κουρήδες εχουν συνδέσει τα ονόματά τους με πολλά θέματα που δεν ειχαν ποτέ καλή πορεία και καλή κατάληξη, ας τοπω ευγενικά.
    Σαν κι αυτούς μάλλον υπάρχουν κι άλλοι.
    Στο παρασκήνιο, στο σκοτάδι, να λειτουργούν παρασιτικά, και ύποπτα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο νεποτισμός Τζονάκε βασιλεύει παντού στην Ελλάδα. Και οι συγκεγκριμένοι "επέζησαν" μέχρι σήμερα γιατί, κατά καιρούς, απολάμβαναν υψηλής προστασίας. Η βρόμα, βλέπεις, έχει διεισδύσει σε όλους τους χώρους.

      Delete
  4. Δεν μας τα χες πει αυτά?
    Δουλειές με τους Κουρήδες...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι, είναι μια σκοτεινή ιστορία της ζωής μου Λύκε...

      Delete
  5. Και που να δεις όταν έστελνε τους σπι(ου)νους του να καταγγέλλουν τις τοπικές εφημερίδες της ανατολικής αττικης στο σδοε επειδή του έκοβαν έσοδα με τους ισολογισμους που δημοσίευαν!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tελικά φαίνεται ότι όποια βρόμικη πέτρα κι αν σηκώσεις, έναν Κουρή θα βρεις από κάτω.

      Delete
  6. Μάθαμε και λεπτομέρειες για τη ζωή σου :)))))

    Για δε το όνομα, τι σημασία έχουν μερικοί εργαζόμενοι ή επαγγελματίες αν είναι να βγάλουμε χρήματα....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστά, αυτό που λέμε διαφορετικά "πατώντας επί πτωμάτων". Ή άνθρωποι με "αρχές"...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...