June 26, 2012

Οι καταπληκτικές επιδόσεις του Σα(χλα)μαρά




Ενώ γνώριζε ο Σα(χλα)μαράς το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το μάτι του, δεν είπε τίποτα. Φοβούμενος ότι αν γινόταν γνωστό, θα έχανε τις εκλογές. Το ίδιο γνώριζε και φοβόταν ο Βενιζέλος. Και προκειμένου να ψηφισθεί η ΝΔ ώστε να σχηματιστεί η κυβέρνηση συνεργασίας, έκανε την "πάπια". 

Στη συνέχεια ο Σα(χλα)μαράς σχημάτισε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί κυβέρνηση. Μεταξύ των υπουργών που επέλεξε, ήταν και ο Ράπανος για το υπουργείο Οικονομικών. Ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πρόβλημα που, ούτως ή άλλως, δεν νοείται να μη γνωρίζει ο Σα(χλα)μαράς. Στην περίπτωση δε που δεν τον είχε ενημερώσει ο Ράπανος, αποδεικνύει τη σοβαρότητα του τελευταίου αλλά και αυτού που τον επέλεξε.

Η αδυναμία του Σα(χλα)μαρά να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, οδήγησε στην επόμενη επίδειξη γελοιότητας. Αποφάσισε η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί στη σύνοδο από ομάδα υπουργών με επικεφαλής τον Αβραμόπουλο. Όταν το πρωτόκολλο της ΕΕ προβλέπει ότι στις συνόδους κορυφής συμμετέχουν μόνο αρχηγοί κρατών ή πρωθυπουργοί! Όταν κατάλαβαν ο Σα(χλα)μαράς και η κυβέρνησή του τη γκάφα, επιδόθηκαν στη γνωστή τακτική. Να ρίχνει ο ένας στον άλλο την ευθύνη...

Το να επιδεικνύει από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης αυτή την "καταπληκτική" επίδοση ο Σα(χλα)μαράς ήταν αναμενόμενο. Από τον πολιτικό, που ανοίγοντας τα σύνορα με την Αλβανία το 1992, έθεσε τις βάσεις του μεταναστευτικού προβλήματος. Από τον πολιτικό που ενώ καταψήφισε το πρώτο μνημόνιο, υπερψήφισε το δεύτερο.  Από τον Σα(χλα)μαρά που ενώ έλεγε ότι το μνημόνιο ήταν απαραίτητο και υποχρεωτικό να τηρηθεί κατά γράμμα, προεκλογικά "ανακάλυψε" την αναδιαπραγμάτευση. Από τον πολιτικό που θεωρούσε την Ελλάδα μαύρο πρόβατο της ΕΕ και γι' αυτό ψήφιζε τα δυσβάστακτα μέτρα που, ειρρήσθω εν παρόδω, χειροτέρευαν την κατάσταση της οικονομίας, αυξάνοντας δραματικά την ύφεση και την εξαθλίωση των ανθρώπων. 

Όλα αυτά ήταν αναμενόμενα από τον Σα(χλα)μαρά, λόγω προτέρας ιστορίας. Τουλάχιστον για τους έχοντες "κοινό νου". Δυστυχώς αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι αυτός δεν είναι καθόλου κοινός στους Έλληνες...








No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...